Irina Geabot – Ce înseamnă fricile copiilor

446 de vizualizări
terapiafunctioneaza.ro
Irina Geabot – psiholog psihoterapeut Terapia Funcționează

Uităm adesea că o mulțime de lucruri care pentru noi sunt banale, cum ar fi întunericul de sub pat sau hubloul prietenos al mașinii de spălat, pot fi înspăimântătoare pentru copiii mici. Când suntem mici, lumea este imensă pentru noi, iar lucrurile pe care le cunoaștem, stăpânim și controlăm în această lume sunt infime. Așa că e firesc să apară frica.

Frica e un răspuns sănătos la atâta necunoscut și ne ajută să abordăm cu precauție noutățile periculoase, e un mecanism înțelept care temperează nevoia noastră imensă de explorare și ne ajută să digerăm noul înainte să mergem și mai departe, ca să nu fim copleșiți.

De aceea este foarte important să nu transformăm fricile firești care apar și se liniștesc pe parcursul copilăriei în defecte rușinoase sau slăbiciuni ale copiilor noștri. Cum facem asta? Acceptându-le dreptul să existe și privindu-le ca pe informații prețioase despre ce are nevoie să proceseze în acest moment copilul meu.

Citiți restul articolului pe TerapiaFunctioneaza.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elaborarea a noi seturi de teste de antrenament conform noului model de subiecte, revizuirea baremelor de notare și pregătirea profesorilor evaluatori în vederea corectării computerizate, sunt solicitate ministrului Educației de către Federația Națională a Părinților

Elaborarea a noi seturi de teste de antrenament conform noului model de subiecte emis de Ministerul Educației, în timp util, astfel încât elevii să beneficieze de o pregătire adecvată, în…
Vezi articolul

ANALIZĂ Manualul de erodare a încrederii publicului că școlile pot funcționa în pandemie, scris zilnic de autorități: lipsesc informații-cheie despre transmisia în școli și populația afectată de închideri / Plus: comunicare șovăielnică și informații confuze

Desfășurarea activităților școlare, și așa complicată de situația epidemiologică, este supusă unor presiuni crescute, pe măsură ce autoritățile eșuează să ofere informații și date clare și relevante privind rolul școlilor…
Vezi articolul