Peste 59.000 de note de la Bacalaureat, modificate după contestații. Numărul este unul fără precedent în istoria recentă a acestui examen

4.286 de vizualizări
ID 18895384 © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com
Notele a peste 59.000 de lucrări au fost modificate după contestații, adică 94,15% din totalul lucrărilor contestate. Numărul este unul fără precedent în istoria recentă acestui examen, cu 12 mii mai mare față de cel al lucrărilor modificate anul trecut, potrivit unei analize Edupedu.ro.

Nu a mai existat un număr atât de mare de contestații în perioada analizată, 2014-2020, iar numărul notelor modificate este și el fără precedent.

În graficul de mai jos se poate vedea situația contestațiilor și a numărul de note modificate.

Dacă în anii 2014-2016 numărul de note modificate nu depășea 20 de mii, în periaoda 2017-2020 numărul acestor note modificate este constant peste 40.000. În 2020 este cel mai mare număr de contestați și cel mai mare număr de note modificate.

Procentual, notele modificate reprezintă 94,15% în 2020. Asta înseamnă că din 100 de candidați care au contestat nota primită, 94 au avut nota modificată la recorectare.

Impactul acestor recorectări este unul vizibil în rata de promovare. Ministerul Educației a anunțat duminică o creștere cu 1,6 puncte procentuale a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor. Mai exact 64.5% dintre elevii prezenți la examenele bacalaureatului au promovat probele, după modificarea notelor în cadrul contestațiilor, față de 62.9% înainte de contestații.

Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:

 


5 comentarii
 1. Este de neconceput cum sistemul de educatie isi bate joc de acesti copii, de viitorul lor, dar si de al nostru. Ce incredere sa ai in sistem, in profesori care dau note proaste atat de usor, la un examen atat de important, ca apoi sa apara rasturnari de situatie, diferente foarte mari! Sa va fie rusine! Profesori necalificati, subiectivi si superficiali! Pornind de la modul in care se fac subiectele de bacalaureat pana la corectarea lor! Ce respect sa mai avem pentru profesori! Subiectele de bac ar trebui sa fie de nivelul unei teze ca dificultate, doar ca e cuprinsa materie mai multa! Felicitari copiilor ca au reusit sa se prezinte cu brio, cu tot stresul, cu invatat dificil acasa, tinuti departe unii de altii, unii cu rude bolnave…. Alte tari educate, au inteles ca e o situatie speciala si mai ales asupra tinerilor e foarte greu de gestionat, incat examenele s-au anulat. In Romania nu! Dar la corectarea lucrarilor s-a aratat calitatea profesorilor.

 2. O mizerie. Majoritatea celor ce au corectat, nu ar fi capabili sa faca acele subiecte cap coada.
  Sa nu mai spun, ca desi am depus contestatie, lucrarea nu s-a corectat dintr-o eroare de calculator. Dupa amenintari si scandal, cu dovada inregistrarii contestatiei, asteptam noul rezultat. Un rezultat necesar doar pt sufletul copilului, simtindu-se nedreptatit, dar oricum cu medie mare.
  Asta e nivelul profesionistilor nostri. Pe orice nivel in sectorul bugetar. Tot mai putini oameni dedicati si de valoare….

 3. Sunt revoltata! Da aceasta este starea mea ca părinte de elev care a dat bacul în anul de gratie 2020.
  Nu este posibil ca în urma unei contestații sa scazi o nota deja obținuta. Având în vedere condițiile în care au învățat acesti copii în ultimul semestru din cls a XII a este strigător la cer ce se întâmplă.
  Nu a spus nimeni sa li se dea note fără sa le merite dar sa nu existe niciun fel de empatie cu acesti copii? Nu vreau sa fiu rea dar mi-aș dori să știu profesorii care au corectat lucrarea copilului meu și au hotărât sa ii mai taie nu sa ii mai dea 35 de sutimi, dumnealor cât au obținut la examenele de titularizare?
  Nu mai spun nimic doar ca nu este corect ce se întâmplă în sistemul nostru de învățământ.

  1. Empatie? Ai empatie pentru oamenii nevoiași, pentru un animal rănit, nu pentru un absolvent care a avut 3 luni să se pregătească pentru BAC. N-ați fi vrut să le tuturor 10? Și așa sunt umflate notele astea, de stau să explodeze. Odrasla dvs. trebuia să învețe mai mult, iar dvs. nu faceți bine că vă plângeți pentru așa ceva. Succes pe data viitoare!

 4. Este evident ca evaluarea a fost compromisa de corectori mediocri, care reflecta si decaderea in care este invatamintul romanesc si neprofesionistii numiti politic care se perinda pe la minister doar pentru a-si umple buzunarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii înscriși la BAC 2020 – obligaţi să semneze pe cererea de înscriere un acord conform legii de protecţie a datelor în cazul infractorilor sau cercetaţilor penal. Textul a fost introdus şi în cererile din 2019

Elevii care s-au înscris la Bacalaureat 2020 au fost obligaţi să bifeze pe cererea de înscriere un acord conform legii de protecţie a datelor în cazul reţinuţilor de poliţie şi…
Vezi articolul

Ghid cu sfaturi pentru proba de Istorie, de la profesoara Andreea Laura Martinescu: „O bună parte din greșelile frecvente făcute de elevi la Subiectul I și II au strict legătură cu textul”

Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu a realizat pentru EduPedu.ro un ghid complex cu sfaturi pentru candidații care susțin marți proba de Istorie de la Bacalaureat 2021. Ea atrage atenția…
Vezi articolul

Bacalaureatul va avea o nouă probă: ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”. Materiile propuse de ministru pentru fiecare tip de Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației vrea din nou teste grilă la Evaluarea Națională și BAC-ul din 2020. Precedenta tentativă a declanșat un scandal major

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale. “În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar…
Vezi articolul