Burse de 5.000 de euro pentru lectorii și asistenții universitari care integrează în cursurile lor tehnologii și metode noi de predare

4.105 vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Burse de câte 5.000 de euro vor fi acordate cadrelor didactice tinere din cadrul universităților, pentru proiectele care vor fi selectate în cadrul celei de-a cincea ediții a programului Bursele ANIS, organizat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii și dedicat celor care integrează în cursurile lor tehnologii și metode noi de predare, anunță organizația. Înscrierile sunt așteptate în decursul lunii septembrie.
  • In 2022, programul Bursele ANIS propune câteva domenii noi, pe lângă cele anterioare. Astfel, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în categoriile: Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Health Tech, Blockchain, Internet of Things, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT). 

Potrivit organizatorilor, pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă până în 40 de ani, să dețină titlul de lectori sau asistenți universitari și să propună în curricula universitară tehnologii și metode inovative de predare care să integreze unul dintre domeniile propuse. “Mai exact, lectorii trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022/2023, să actualizeze un curs existent (peste 50%) sau să aducă metode de predare noi și inovative, iar asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular”, arată anunțul.

  • Înscrierile pentru ediția din 2022 sunt așteptate în intervalul 1-25 septembrie. În octombrie, candidații aleși vor avea câte un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate în cadrul Galei Burselor ANIS. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

În edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice din 39 de facultăți situate în 11 orașe din țară, iar valoarea cumulată a burselor a fost de 225.000 de euro.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu “pare să nu înțeleagă cum funcționează statul de drept” – Cristian Pîrvulescu, SNSPA / Acesta insistă asupra valabilității Ordonanței 99, ce permite o perioadă de tranziție din online la predarea față în față “pe întreg parcursul anului universitar”

Ordonanța de urgență 99/2021, invocată în ultima săptămână ca argument legislativ pentru o tranziție mai lungă de la predarea online la cursuri onsite în universități, “nu are nicio legătură cu…
Vezi articolul