Cadrele didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de boală, 20-50% ajung să se infecteze cu tulpina Delta / Masca rămâne obligatorie pentru elevi și profesori, la începutul noului an școlar – Ministrul Sănătății

5.281 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Cadrele didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecția. Trebuie să conștientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpina Delta. Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecția, în special a lor”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pentru Antena 3.

Conform ministrului Sănătății, masca rămâne obligatorie în instituțiile de învățământ atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Astfel, Ioana Mihăilă recomandă profesorilor să se vaccineze pentru a micșora riscul de infectare cu tulpina Delta.

Întrebată dacă s-a gândit la măsuri aplicate elevilor neimunizați, Ioana Mihăilă a spus că „În acest moment, pentru elevii nevaccinați nu am gândit măsuri, altele decât cele generale, legate de purtatul măștii și de măsura de igienă”.

De asemenea, acesta a mai precizat că a solicitat un punct de vedere al Institutului Național de Sănătate Publică în legătură cu regulile care ar trebui respectate în școli: „În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”.

Cu privire la testarea din banii proprii în cazul cadrelor didactice, aceasta a adăugat: „În acest moment, am purtat discuții preliminare cu Ministerul Educației, dar nu avem agreat, sau o formă finală prin care să instituim anumite măsuri pentru cadrele didactice”.

Foto: gov.ro


3 comentarii
 1. Daca toti elevii sunt vacinati atunci profesorii sa se testeze pe banii lor.
  Daca nu sunt vacinati atunci sa testeze statul si pe elevi si pe profesori, daca vor testare. Sa fie testati si cei vacinati ca si ei pot transmite.

 2. Serios?
  Când au făcut studiul?
  E vacanță…
  Mai mult ea abia acum cere o părere de la INSP despre cum sa deschidă școlile.

  Profesorii să plătească testele? Si dacă nu plătesc ce faceti?

  Sunt curios cum veti lăsa clasele nesupravegheate având in vedere ca doar 40% dintre profesori sunt vaccinați iar restul vor chema Ministerul educației in instanță la fel ca in domeniul sanitar.

  Gândiți înainte să vorbiți!

  E simplu!
  Din toamnă toți elevii si profesorii vor purta mască în interiorul școlii+dezinfectare ,, riguroasă”
  Cam atât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În școlile din rural, unde elevii sunt mai puțini, se poate vorbi despre predarea la școală. Autoritățile trebuie să înceapă acum dezbateri, așa încât școlile să devină mai autonome – George Roman, Salvați Copiii

“Școala online nu a fost școală, depindea foarte mult de părinți. Dintre cele trei scenarii, ținând cont și de evoluția pandemiei (1000 de cazuri ieri), singurul scenariu care se prefigurează…
Vezi articolul