CALENDAR Elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea

73.989 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea, potrivit anunțului făcut joi de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Clasele terminale au vacanță de o săptămână de Paștele catolic și o săptămână de Paștele ortodox. Ministrul Educației a mai spus că între aceste două vacanțe elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a vor face 100% școală online.

Clasa a XII-a și clasa a XIII-a termină cursurile pe 4 iunie, așa cum era de la bun început în calendarul anului școlar în curs.

Clasa a VIII-a termină cursurile pe 11 iunie.

Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul anului școlar va rămâne la datele cunoscute. Este vorba despre elevii care au un an școlar de 37 de săptămâni”, a declarat ministrul Educației.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul rămân pe calendarele anunțate deja, cu o modificare la Bac, unde probele de competențe nu vor fi mai susținute în acest an, ci echivalate, la fel ca anul trecut.

Probele scrise de la Evaluarea Națională au loc în intervalul 22-25 iunie, cele de la Bacalaureat în intervalul 28 iunie – 1 iulie, a mai precizat oficialul.

După anunțul de joi, calendarul finalului de an școlar pentru elevii din anii terminali arată în felul următor:

Foto: pexels.com


16 comments
    1. Este editat titlul si articolul (era scris 18iunie pentru clasele terminale). Comentariile sunt pe buna dreptate!

  1. Buna ziua ! De ce clasele terminale au scoala prelungita cu două săptămâni, având în vedere că ei vor face online orele in cele două săptămâni dintre cele două săptămâni de vacanta?

    1. De fapt sunt 3 saptamani. 30 aprilie este Vinerea Mare si este liber legal. 14 zile de scoala online. Eu nu inteleg de ce nu pot sa predau la clasa a 8-a in format clasic daca la mine incidenta este 0. Nu mai avem nici o persoana cu Covid. Se putea face un orar special si un profesor venea doar o zi sau doua la scoala.

    2. La un moment dat o să realizeze și dl Câmpeanu ceea ce ați observat dvs și o să revină cu un alt comunicat.
      Are și consilieri dl ministru, dar nu pare să-i folosească. Adică sper că încurcăturile astea nu sunt produsul muncii asidue a unei întregi echipe. O lucra singur dl ministru.

  2. Buna ziua, de ce elevii clasei a-VIII-a au finalul cursurilor pe data de 18 iunie si nu pe 11 iunie, daca intre cele doua vacante de Pasti se desfasoara cursuri on line?

  3. Nu mai dezinformați!!! Nu se schimbă nimic la anii terminali, care termină cursurile în 4 (clasa a XII-a), respectiv 11 (clasa a VIII-a) iunie… Păcat de munca depusă pentru grafica calendarului vostru colorat 😀

  4. Chiar dacă suntem clasa a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a meritam și noi vacanță. Nu mi se pare normal ca noi să facem școală și restul să aibă vacanță

  5. Totusi cand termina clasa a VIII-a ??? S-a zis ca nu se modifica nimic pentru anii terminali…. mai jos e un extras din ordin…
    Ordinul nr. 3125/2020 privind structura anului școlar 2020-2021
    Art. 1. –
    (1) Anul școlar 2020-2021 începe la data de 1 septembrie 2020, se încheie la data de 31 august 2021 și are 34 de săptămâni de cursuri. Cursurile anului școlar 2020-2021 încep la data de 14 septembrie 2020.
    (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1) se stabilesc următoarele:
    a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021;
    b) pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021;
    c) pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a) și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

  6. nu înțeleg de ce clasele terminale termina pe 18 iunie dacă vor face cursuri online in perioada dintre vacantele de primăvara. de ce sa mergem 2 săptămâni in plus in iunie dacă noi oricum mergem așa cum era stabilit inainte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevul de 16 ani la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat de tentativă de omor calificat / Procurorii: A premeditat săvârşirea faptei, s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit

Elevul de 16 ani de la Colegiul Național „Ion Creangă” din București care a atacat cu cuțitul o profesoară în timpul orei a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de…
Vezi articolul

Asociația Studenților de la Universitatea din București cere măsuri sporite de siguranță în cămine, după un furt și multe probleme de igienă și securitate / Studenții reclamă gratii slăbite la ferestre, personal dezinteresat, garduri rupte, gândaci și mucegai

Un furt soldat cu pagube materiale în valoare de circa 10.000 de lei, petrecut într-un cămin al Universității din București, precum și situația de igienă și securitate din căminele acestei…
Vezi articolul

INTERVIU Profesoara Bianca Boeroiu, câștigătoarea premiului Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, predă ceramică de peste 20 de ani la Palatul Copiilor București și face naveta zi de zi de la Ploiești: M-a descoperit profesorul de desen din școala generală, care a insistat că am talent și m-a convins să nu dau la un liceu teoretic, cum voiam

Bianca Boeroiu, câștigătoarea unui premiu Emmy pentru machiajul din serialul Wednesday, în regia lui Tim Burton, filmat în România, este înainte de toate profesoară de arta ceramicii. Lucrează de peste…
Vezi articolul

Universitatea Politehnica București anunță că „a demarat o analiză proprie“ în cazul profesorului reținut de DNA, acuzat de luare de mită într-un proiect cu fonduri europene: „În cazul în care acuzațiile vor fi confirmate la finalul demersului judiciar, soluția adoptată de către universitate va fi una fără echivoc“

Universitatea Politehnica București anunță că „a demarat o analiză proprie pentru a proteja studenții și comunitatea academică, pe parcursul întregului demers judiciar“, după ce profesorul Cristian-Florian Dincă a fost reținut…
Vezi articolul