Camelia Gavrilă, propunerea Vioricăi Dăncilă la Educației: Nu sunt adversara doamnei Andronescu

363 de vizualizări
“Nu sunt adversara doamnei Andronescu, am colaborat cu dumneaei, iar a avea unele păreri nuanțate și perspective diferite înseamnă dialog, dezbatere, gândire critică”, susține Camelia Gavrilă, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul Educației după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu și după ce Șerban Valeca a fost respins de Klaus Iohannis.

Într-o declarație pentru Edupedu.ro, șefa Departamentului Educație din PSD spune că “nu sunt nici favorita fostului lider de partid [Liviu Dragnea – n.red.], uneori desemnările politice se fac și din considerente profesionale, mai ales în zona strategiilor și a programelor politice. Altfel probabil aș fi fost desemnată în alte contexte, pe funcții relevante”.

“Și nici nu am fost ‘zburată’ de la Comisia de învățământ, ci exodul colegilor noștri spre Pro România a determinat o renegociere a funcțiilor”, a afirmat Gavrilă.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Noul calendar pentru aproape 300 de acte normative care pun în aplicare legile educației. Pentru învățământul superior, ultimul termen este septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din învățământul preuniversitar este prevăzută pentru 2027

Calendarul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului superior nr. 199/2023 are ca ultim termen 1 septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din calendarul pentru învățământul preuniversitar…
Vezi articolul

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun păstrarea deconturilor pentru viitoarea lege, invocând contracte încheiate deja / Szabo Odon, UDMR: Licitațiile pentru trasee nu s-au făcut la două treimi din consilii, menținând mafiile cu care o parte dintre acestea sunt în legătură

Consiliile Județene nu vor să acorde transport gratuit elevilor navetiști și propun ca banii să ajungă direct la școli prin Inspectoratele școlare, adică să nu mai fie acordați prin Consiliile…
Vezi articolul
Foto: World Vision România

Educația ar trebui să primească peste 6% din PIB, cred parlamentarii care au răspuns unui chestionar World Vision, în anul în care Guvernul Ciucă a acordat cel mai mic buget din istoria recentă Ministerului Educației – 2,1% din PIB / Aceiași parlamentari spun că școala trebuie să permită primirea de bani de la părinți

Educația trebuie să primească un buget de peste 6% din PIB, așa cum prevede încă din 2011 Legea educației Funeriu-Miclea, susține majoritatea parlamentarilor chestionați de organizația World Vision România. Declarațiile…
Vezi articolul