Cât mai rezistă premierul – doctor Ciucă după scandalul de plagiat? Efectele politice ale unei afaceri pe care PNL o vrea îngropată prin controlul televiziunilor ca în anii ’90

1.113 vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală
„Dacă cineva a plagiat chiar și trei rânduri este obligat să se retragă din politică”, spunea președintele Klaus Iohannis în 2014, când trăgea cu toate tunurile în contracandidatul Victor Ponta. Nu 3 rânduri, ci 42 de pagini din lucrarea de doctorat 2003 a premierului Nicolae Ciucă ar avea conținut plagiat, potrivit investigației Emiliei Șercan din PressOne. Ca și cum furtul intelectual ar fi o banală contravenție rutieră, PNL și Iohannis încearcă să acopere scandalul, mizând totul pe cumpărarea televiziunilor. Strategia Iliescu 1990 nu va ține însă.
  • Efectele politice și instituționale ale scandalului de plagiat au început deja să apară, oricât s-ar bucura liberalii și Cotroceniul că televiziunile obediente ocolesc subiectul. Ridicolul situației e total: subiectul duduie pe internet, pe site-urile independente și pe rețelele sociale – acolo unde se află mare parte din publicul PNL, dar e aproape inexistent la Digi 24, pus în surdină la Antena 3 și alte tv-uri pe care PNL cheltuiește lunar zeci de mii de euro din banii de subvenție.

Da, în 2022, când mulți dintre votanții PNL sunt deja familiarizați cu termeni precum metavers și mai folosesc televizorul fix pentru Netflix, liberalii mizează că scandalul se închide de la sine prin absența de la televiziuni.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dacă nu începem să facem o școală pentru copii, degeaba mai facem școală – Vifor Dorobanțu, director care vrea să aplice pentru transformarea în școală-pilot din toamnă. Mesaj către sindicate: „Un profesor, dacă nu poate face față unui sistem de învățământ, este liber să se ducă să muncească în altă parte”

Dacă nu începem să facem o școală pentru copii, degeaba mai facem școală, a declarat profesorul Vifor Dorobanțu, directorul Școlii gimnaziale din Curcani, județul Călărași, la conferința online „Școli-pilot pentru arhitecturi…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mircea Miclea, reacție dură la menținerea în școli, fără verificare științifică, a programului cu erori „Neuroștiința la clasă”: Poziția Ministerului este total greșită, aduce a poziție de Ev Mediu Timpuriu. Ignorarea acurateței și actualității informației științifice este o ilegalitate

Profesorul Mircea Miclea reacționează dur la anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de introducere în școli a unui program care nu a fost verificat de specialiștii Ministerului “din perspectiva acurateței sau…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorul de Istorie Bogdan Murgescu, despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina: „Avem de a face cu excese și crime ordonate direct, făcând parte dintr-un plan clar de terorizare și de forțare la refugiere a populației ucrainene. În prezent n-aș crede că mai există o armată cu o asemenea reputație în Europa”

Crimele teribile comise de armata rusă în Bucha, Mariupol, Irpin împotriva civililor nevinovați par imagini rupte din Al Doilea Război Mondial. Oameni executați cu mâinile legate la spate, gropi comune,…
Vezi articolul

Campanie susținută de Brio.ro

Ce este evaluarea națională standardizată? Dragoș Iliescu, expert în testare educațională: Să ne așteptăm la teste cu un număr mai mare de itemi, probabil cel puțin 30-40 de întrebări, care vor fi scorați în mod automat, posibil de computer. Va scădea numărul contestațiilor acceptate

Standardizarea evaluării naționale și informatizarea examenelor au fost anunțate de ministrul Educației ca obiectiv pentru examenele de anul viitor. Ce înseamnă testarea standardizată și cum va fi organizată, de exemplu,…
Vezi articolul