Cât mai rezistă premierul – doctor Ciucă după scandalul de plagiat? Efectele politice ale unei afaceri pe care PNL o vrea îngropată prin controlul televiziunilor ca în anii ’90

1.117 vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală
„Dacă cineva a plagiat chiar și trei rânduri este obligat să se retragă din politică”, spunea președintele Klaus Iohannis în 2014, când trăgea cu toate tunurile în contracandidatul Victor Ponta. Nu 3 rânduri, ci 42 de pagini din lucrarea de doctorat 2003 a premierului Nicolae Ciucă ar avea conținut plagiat, potrivit investigației Emiliei Șercan din PressOne. Ca și cum furtul intelectual ar fi o banală contravenție rutieră, PNL și Iohannis încearcă să acopere scandalul, mizând totul pe cumpărarea televiziunilor. Strategia Iliescu 1990 nu va ține însă.
  • Efectele politice și instituționale ale scandalului de plagiat au început deja să apară, oricât s-ar bucura liberalii și Cotroceniul că televiziunile obediente ocolesc subiectul. Ridicolul situației e total: subiectul duduie pe internet, pe site-urile independente și pe rețelele sociale – acolo unde se află mare parte din publicul PNL, dar e aproape inexistent la Digi 24, pus în surdină la Antena 3 și alte tv-uri pe care PNL cheltuiește lunar zeci de mii de euro din banii de subvenție.

Da, în 2022, când mulți dintre votanții PNL sunt deja familiarizați cu termeni precum metavers și mai folosesc televizorul fix pentru Netflix, liberalii mizează că scandalul se închide de la sine prin absența de la televiziuni.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultimul for central rămas relevant pentru controlul eticii universitare, Consiliul Național de Etică, tras pe tușă cu ajutorul proiectului unui nou Cod-cadru în domeniu, propus de Ministerul Educației / Documentul stabilește normele de conduită pentru universitari și sancțiunile pentru abateri de la acestea, cu un control diluat asupra comisiilor de etică

Obligațiile personalului didactic și de cercetare din universități, precum și ale conducerii acestora, abaterile de la normele etice și sancțiunile pentru acestea sunt definite generic în proiectul unui „Cod-cadru de…
Vezi articolul

La „vânătoare” de chirii în cea mai scumpă piață rezidențială din țară, în prag de reîntoarcere a studenților. Harta prețurilor în orașul universitar Cluj-Napoca și experiența de chiriaș

În Cluj-Napoca, sumele cerute pentru chirii au crescut cu 12% în interval de un an, arată datele unui portal care monitorizează piața imobiliară din țară, scrie Economedia.ro. Studenții sunt nemulțumiți…
Vezi articolul