Ce a vrut să spună inginerul metalurg Cezar Preda, noul director adjunct al ICR Paris? ”Cultura noastră are valențe nu numai literare, de arte, muzicale, are și valențe tehnice, de informatică, de inteligență artificială” / ”Suveranitatea noastră, a României, este absolut importantă să o facem în domeniul culturii, pentru că, în altă parte, nu”

1.725 de vizualizări
Cezar Preda / Foto: INQUAM Photos George Calin
Cezar Preda / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Numirea recentă a lui Cezar Preda și a lui Victor Paul Dobre, doi ingineri trași pe linie moartă din politică, în posturi de conducere la filialele Institutului Cultural Român (ICR) din Paris și Lisabona a reprezentat o veritabilă surpriză deoarece, în mod tradițional, în astfel de funcții ajungeau persoane din mediul cultural – artiști, scriitori etc.

G4Media.ro l-a contactat pe Cezar Preda, cel care va ocupa postul de director adjunct al ICR Paris, iar discursul acestuia nu face decât să dea apă la moară criticilor. El însuși recunoaște că le-a spus celor din PNL care i-au făcut propunerea că ”va fi o problemă”, dar contraatacă tăios: ”Există în mediul nostru cultural o anumită bulă, un anumit cocon, care nu privește cu ochi buni nimic din afară”.

În vârstă de 63 de ani, Preda are diplomă de inginer în profilul metalurgie – specializarea turnătorie de la Institutul Politehnic București și de economist de la Academia de Studii Economice – Centrul Teritorial Buzău, localitatea de domiciliu.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.


3 comments
  1. E necesar ca ,,oameni dintr-o bucata” sa fie numiti pe scaunele banoase. Astia incaseaza banu apoi transmit cu tupeul necesar mesajul. Astfel ca ,,turnătorul de la Institutul Politehnic” se conformeaza anuntand poporul ca suveranitatea poate fi cel mult la cultura ,,pentru că, în altă parte, nu”. Individul ne face un favor c-a ,,acceptat aceasta chestiune”. Au vrut (ai lui !) sa-l puna ,,director plin” dar omul a stiut cat sa se intinda alegand sa fie adjunct. Astfel trecem intr-o noua era cu ‘maestrul’ Preda, ,,inteligența artificială”.

  2. Imi zice un amic: ,,N-ar fi mai bine ca sa le dam banii ca la politistii iesiti la pensie timpuriu si sa stea acasa? Sa devina rezervistii ca sa aiba timp sa-si cheltuie banii agonisiti de-a lungul carierei. Sa nu fie in continuare franarii cu norma intreaga care ne tin pe loc de vreo 30 de ani. Si-n locul lor sa gasim cativa capabili cat de cat pentru a ne reprezenta.” Ii raspund ca lucrurile bine facute se realizeaza cu oameni capabili, loiali si mai ales cu oameni cu multa experienta, astfel ca nu trebuie sa ne mire rotirea ,,expertilor” de pe un scaun pe altul daca altii n-avem. Nu ne putem permite sa facem experimente cu oameni noi tocmai acum cand valvataia-i la granita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like