Ce ar trebui să se schimbe în școală pentru ca din septembrie să se reia cursurile? Răspunsurile lui Raed Arafat

7.037 de vizualizări
FOTO: dsu.mai.gov.ro
Elevii ar trebui să facă educație sanitară, să aibă acces la apă și săpun în permanență, iar orice copil cu febră ar trebui oprit să meargă la școală de către părinți, a spus secretarul de stat Raed Arafat la Digi 24. Legat de schimbările care ar trebui să aibă loc în școală pentru ca din septembrie să se reia cursurile, Arafat a mai spus că poate ar trebui ca pauzele să fie distanțate, să fie separate pentru fiecare clasă, ca să nu iasă toți elevii în același timp.

”Acces la apă, săpun, permanent pentru copii. Educație sanitară în sensul igienei pentru toți copiii. Orice copil bolnav nu intra în școală, orice copil bolnav care a intrat în școală este trimis acasă sau la medic, depinde de situație. Febra trebuie să fie un motiv automat dar nu trimite copilul la școală în ziua respectivă”, a spus Arafat.

Oficialul a explicat că s-ar putea aplica și o „distanțare” a pauzelor: ”Poate trebuie gândit la școlile cu număr foarte mare de copii, la pauzele lor să fie distanțate, să nu iasă toată lumea deodată în pauză, astea sunt lucruri de bun simț de distanțare și de control a răspândirii”.

În privința purtării măștilor de către elevi, Arafat a declarat că de la o anumită vârstă ar putea fi obligatorii, dar la cei mici a spus că nu crede că se va putea impune o asemenea regulă.

”La copiii aici nu știu ce să vă spun dar eu cred că cel puțin de o anumită vârstă va trebui. Dar la o anumită vârstă s-ar putea să fie foarte greu să faci acest lucru. Deși poate pe ei îi poți obișnui mai repede decât adulții”.

Citește și:

FOTO: dsu.mai.gov.ro


1 comment
  1. Bună seara,

    Dle Arătat va rugăm să ne sprijiniți copiii și să faceți demersuri acolo unde este nevoie, pentru găsirea unei soluții realiste de susținere a evaluării naționale și a examenului de Bacalaureat. Cu toții sunt copii – indiferent de vârstă. De ce trebuie să existe diferențe acolo unde este vorba de sănătate.
    Credeți că acești copii -afectați emoțional, și nu numai, își vor arata adevarata lor valoare la aceste examene?
    As întreba și eu persoanele care au decis în numele tuturor Cum ar proceda dacă ar avea copii? Răspunsul este unul singur.
    Să facem bine este greu sau nu este ușor pentru nimeni, dar cred că a venit momentul să arătăm înțelepciune, bunătate și să ne gândim și la aproapele nostru.
    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De vină pentru rezultatele de la Titularizare este clasa politică din ultimii 30 de ani, susține federația sindicală FSLI / “Majorarea salarială care ar fi trebuit să se acorde în anul 2020 a fost ‘sărită’ și anul acesta”

“Rezultatele Examenului Național de Titularizare sunt eșecul clasei politice care a condus România în ultimii 30 de ani”, afirmă, într-un comunicat transmis Edupedu.ro, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceasta susține…
Vezi articolul