Ce ne spune matematica despre referendum: Dacă frecvența de vot s-ar păstra ca până la ora 13.00, ar vota doar 15,29% din totalul alegătorilor

762 de vizualizări
matematica clasa pregatitoare
Ce învață copiii la clasa pregătitoare
În cele 22 de ore de vot, de sâmbătă de la 7 dimineața până la ora 21, plus duminică de la 7 la 13 (până la care există date de la Biroul Electoral Central pentru prezența oficială), s-a votat cu frecvența de 97.027 de persoane pe oră, adică 1.617 persoane pe minut, 26 de persoane pe secundă.

Calculând mai departe, pe cele 18.662 de secții, frecvența în cele 22 de ore de votare a fost de 5,1 persoane pe oră.

Dacă s-ar păstra acest ritm, la ora 21, duminică, 7 octombrie, se vor fi prezentat la urne un număr de 2.910.789 de voturi, ceea ce reprezintă 15,92% din totalul numarului de alegători.

Potrivit Biroului Electoral Central, pe listele permanente de alegători au fost 18.278.496 de persoane. Prezența la nivel naționa la ora 13, anunțată de BEC la ora 14:30 a fost de 11,67 %.

Citește și Matematica în viața unui copil: etapele fizice și cognitive de dezvoltare a copiilor între 0-7 ani

FOTO: Edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Articol susținut de platforma LearnGate.ro

De ce experimentele îi ajută pe copii să învețe mai ușor chimia, fizica, biologia și matematica. Laura Băjenaru, profesor de științe și examinator Cambridge: Experimentele sunt esențiale pentru că toate științele sunt vizuale, iar elevii au o inteligența vizual-spațială pe care noi o ignorăm – interviu

Laura Băjenaru este profesoară de științe și examinator pentru Cambridge Assessment International Education. A absolvit Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor (Politehnica București) și are un Masterat în Biofizică…
Vezi articolul