Ce ne spune matematica despre referendum: Dacă frecvența de vot s-ar păstra ca până la ora 13.00, ar vota doar 15,29% din totalul alegătorilor

762 de vizualizări
matematica clasa pregatitoare
Ce învață copiii la clasa pregătitoare
În cele 22 de ore de vot, de sâmbătă de la 7 dimineața până la ora 21, plus duminică de la 7 la 13 (până la care există date de la Biroul Electoral Central pentru prezența oficială), s-a votat cu frecvența de 97.027 de persoane pe oră, adică 1.617 persoane pe minut, 26 de persoane pe secundă.

Calculând mai departe, pe cele 18.662 de secții, frecvența în cele 22 de ore de votare a fost de 5,1 persoane pe oră.

Dacă s-ar păstra acest ritm, la ora 21, duminică, 7 octombrie, se vor fi prezentat la urne un număr de 2.910.789 de voturi, ceea ce reprezintă 15,92% din totalul numarului de alegători.

Potrivit Biroului Electoral Central, pe listele permanente de alegători au fost 18.278.496 de persoane. Prezența la nivel naționa la ora 13, anunțată de BEC la ora 14:30 a fost de 11,67 %.

Citește și Matematica în viața unui copil: etapele fizice și cognitive de dezvoltare a copiilor între 0-7 ani

FOTO: Edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

Elevii de liceu și tinerii își pot completa Harta Independenței Financiare până pe 24 aprilie și pot afla ce carieră li se potrivește sau ce fel de profil financiar au, în plus participă la o tombolă cu premii

Pentru a două oară în istorie România sărbătorește pe 11 aprilie Ziua Educației Financiare, iar în această zi specială EduFinFest vine cu a doua ediție. Organizat de BCR prin Școala…
Vezi articolul

Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu

Elevii au devenit profesori într-o mișcare internațională legată de importanța educației pentru schimbările climatice. În 20 de țări, elevii și-au înlocuit profesorii, recent, și au ținut lecții bazate pe informații…
Vezi articolul
Formarea profesorilor

Formarea profesorilor poate da un impuls bunei funcționări a unei școli, iar dezvoltarea unui ecosistem digital performant ar deveni prioritate strategică pentru sistemul de învățământ din România (P)

De-a lungul timpului, tehnologia a devenit tot mai importantă pentru fiecare segment al societății și a dobândit un rol transformator, iar acest impact s-a observat cu precădere în sectorul educațional…
Vezi articolul