Cel puțin 25% dintre absolvenții de învățământ superior să aibă experiența mobilității – noua țintă la nivel UE, propusă de Comisia Europeană

2.285 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Oportunitățile de mobilitate pentru studenții europeni fac obiectul unei propuneri adoptate, săptămâna aceasta, de Comisia Europeană, în vederea unei recomandări a Consiliului UE. Propunerea avansează noi ținte de mobilitate la nivel UE pentru anul 2030, considerabil mai ridicate decât cele actuale.

Potrivit unei informări a CE, propunerea este un element-cheie pentru Spațiul European al Educației și urmărește să crească proporția europenilor care beneficiază de pe urma unor perioade de învățare în străinătate. Un alt obiectiv este creșterea numărului de persoane cu oportunități reduse de a avea acces la mobilitate pentru învățare.

Țintele propuse acum de Comisie pentru creșterea mobilității la nivel UE:

  • Cel puțin 25% dintre absolvenții de învățământ superior să treacă prin experiența mobilității (față de ținta actuală de 20%)
  • Cel puțin 15% dintre participanții la programe vocaționale să beneficieze de pe urma mobilității internaționale, față de precedenta țintă de 8% până în 2025
  • Cel puțin 20% dintre toți participanții la programe educaționale care beneficiază de pe urma mobilității internaționale să fie persoane cu oportunități reduse (precum cele cu dizabilități) 

Recomandarea Comisiei Europene – integral aici.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Învățământul primar

“Redeschiderea școlilor este benefică fiului meu pentru că așa reușește să-și vadă prietenii, este mai fericit acum”, spune o mamă din Danemarca, unde şcolile s-au deschis pe 15 aprilie. Ce se întâmplă în Olanda şi Italia

În majoritatea claselor băncile au fost în așa fel aranjate încât copiii să fie la o distanță sigură unii de ceilalți în Danemarca ţară care a deschis școlile pe 15…
Vezi articolul

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, în contextul discuției publice legate de propunerea de desființare a CNATDCU: Suntem singura ţară europeană în care universităţile nu acordă titlul de doctor / CNATDCU e o instituție de sorginte sovietică, înființată în anii ‘50

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, a prezentat o scurtă istorie a CNATDCU, într-o declarație de presă pentru Agerpres. Declarația sa vine în contextul în care Edupedu.ro a scris că,…
Vezi articolul