Cel puțin 25% dintre absolvenții de învățământ superior să aibă experiența mobilității – noua țintă la nivel UE, propusă de Comisia Europeană

2.287 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Oportunitățile de mobilitate pentru studenții europeni fac obiectul unei propuneri adoptate, săptămâna aceasta, de Comisia Europeană, în vederea unei recomandări a Consiliului UE. Propunerea avansează noi ținte de mobilitate la nivel UE pentru anul 2030, considerabil mai ridicate decât cele actuale.

Potrivit unei informări a CE, propunerea este un element-cheie pentru Spațiul European al Educației și urmărește să crească proporția europenilor care beneficiază de pe urma unor perioade de învățare în străinătate. Un alt obiectiv este creșterea numărului de persoane cu oportunități reduse de a avea acces la mobilitate pentru învățare.

Țintele propuse acum de Comisie pentru creșterea mobilității la nivel UE:

  • Cel puțin 25% dintre absolvenții de învățământ superior să treacă prin experiența mobilității (față de ținta actuală de 20%)
  • Cel puțin 15% dintre participanții la programe vocaționale să beneficieze de pe urma mobilității internaționale, față de precedenta țintă de 8% până în 2025
  • Cel puțin 20% dintre toți participanții la programe educaționale care beneficiază de pe urma mobilității internaționale să fie persoane cu oportunități reduse (precum cele cu dizabilități) 

Recomandarea Comisiei Europene – integral aici.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO În comunitățile vulnerabile nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online. Orele de TIC nu au creat un efect de învățare pe termen lung, spune Liviu Măgurianu de la Salvați Copiii

În comunitățile vulnerabile, în care lucrează specialiștii Organizației Salvați Copiii, nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online, spune Liviu Măgurianu, Cooordonator…
Vezi articolul

Corpul de control al Ministerului Educației se va duce în toate cele 36 de licee unde rata de promovare la Bac 2021 a fost zero. Cîmpeanu a anunțat că va conduce și el corpul de control: „Am să doresc și eu să văd una-două-trei din aceste școli”

Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat…
Vezi articolul

Scriitorul Radu Vancu a participat la mitingul de amploare al profesorilor în București: Sunt kilometri de oameni. O autostradă umană. Să ne adăugăm fiecare (părinte, elev, profesor) milimetrul nostru de demnitate. Până când autostrada asta a demnității va înconjura toată România. E singura noastră șansă

„Să nu lăsăm România educată singură. Când am lăsat-o singură cu un președinte, aproape c-a distrus-o. Să ne adăugăm fiecare (părinte, elev, profesor) milimetrul nostru de demnitate. Până când autostrada…
Vezi articolul

Ligia Deca anunță că regulamentul de organizare și funcționare „a învățământului preuniversitar” și statutul elevului vor „sta în dezbatere mai mult decât stau alte documente, alte proiecte de la minister” / UPDATE Pe site-ul ministerului termenul este de 10 zile lucrătoare

Ministra Educației Ligia Deca a anunțat la Gala Teach for Romania, miercuri pe 12 iunie, că cele două proiecte de ROFUIP și Statutul Elevulului vor avea termene prelungite de dezbatere.…
Vezi articolul

Cîțu: Am văzut că există foarte mulți care vor să își lege și mandatul de un buget. Foarte bine, îl legăm și de execuție / Îi anunț pe membrii cabinetului că la jumătatea anului vom face o evaluare cu mandatele pe masă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că cei care au amenințat cu demisia dacă nu primesc un buget mai mare, vor trece și prin evaluarea execuției bugetare la jumătatea anului „cu…
Vezi articolul