Cercetătorii de la Politehnica București “au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva Covid-19”, anunță rectorul Mihnea Costoiu

6.015 vizualizări
dezinfectant eficient împotriva Covid-19
Dezinfectant eficient împotriva Covid-19 SURSA: pixabay.com
Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), Mihnea Costoiu, a anunțat, într-un mesaj publicat vineri, că cercetătorii acestei instituții “au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19”.

Dezinfectant eficient împotriva Covid-19

Potrivit mesajului publicat pe Facebook, “soluția este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research București și Biotehnos București. Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantități mari și are impact redus asupra mediului – calități pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat.”

El precizează că dezinfectantul a fost creat la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, de către o echip formată din prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuța Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.


1 comentariu
  1. Bravo! Aveti grija de el! Sa fie si un semn de renastere! Sa nu mai depindem de aprobarile celor care ne-au distrus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Institutul de Științe ale Educației e desființat, după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii privind funcționarea noului Centru de Politici în Educație. Scopul CNPE: „să pună în aplicare Programul de guvernare”

Institutul de Științe ale Educației a dispărut de azi, oficial, după ce în Monitorul Oficial a fost publicat actul care stabilește normele de funcționare ale noului Centru Național de Politici…
Vezi articolul