Cîmpeanu: 54% din școli aveau vineri o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului

3.172 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În total, 54% din școli aveau săptămâna trecută, vineri, 29 octombrie, o rată de vaccinare de cel puțin 60% în rândul personalului, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, ministerul centralizează date la zi de la fiecare inspectorat școlar în parte pentru a avea o situație actualizată până luni.

De asemenea, și Edupedu.ro a solicitat tuturor inspectoratelor școlare din țară datele privind vaccinarea în rândul personalului angajat în școli, iar informațiile primite până acum le puteți accesa aici – LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”. Regula este valabilă și pentru grădinițe de stat și cele private, mai multe detalii aici.


2 comentarii
  1. Omul asta e dus la mansarda🤣🤣🤣🤣🤣 si se poate numi criminal.Asta e Campeanu,un criminal!!!!!
    De ce sa trimiti copiii la scoala cand te infectezi cu vaccin cu tot.
    S au pus bazele in ceva ce nu contează.E ca si cum ai spune ca scoala normală e obligatorie si nu se mai tine cont de niciun scenariu.De nimic.Rusine!Demisia Campeanu,esti un om de toata jena.Imi e sila de mizeriile pe care le spui.

  2. Au oamenii astia studii medicale ?
    Nu le spune nimeni ca bat campii ?
    E o crima sa trimiti elevii in scoala la ratele imense care sunt prin unele localitati… peste o luna in loc de Mos Nicolae ne vom bucura de Mos Covirus care ne va cadorisi cu cativa copii si profesori morti la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Fenomenul brain-drain

Raport internațional: Diaspora românească, a cincea cea mai numeroasă din lume / Aproape jumătate dintre românii cu studii universitare care lucrează în străinătate au locuri de muncă destinate muncitorilor necalificați

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), comandat…
Vezi articolul

Cîțu: Am văzut că există foarte mulți care vor să își lege și mandatul de un buget. Foarte bine, îl legăm și de execuție / Îi anunț pe membrii cabinetului că la jumătatea anului vom face o evaluare cu mandatele pe masă

Premierul Florin Cîțu a anunțat că cei care au amenințat cu demisia dacă nu primesc un buget mai mare, vor trece și prin evaluarea execuției bugetare la jumătatea anului „cu…
Vezi articolul