Cîmpeanu despre tezele și simulările din anul școlar 2021-2022: Tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal

25.656 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Adrian Cuba – Agerpres Foto
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în această seară la Digi24, că tezele și simulările se vor susține în anul școlar 2021-2022: „În momentul de față, tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal”.

Acesta a mai precizat că ”La simulări, clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, am spus că vrem corectarea informatizată și corectarea datelor pe fiecare item ca să avem o relevanță și să fie un instrument de decizie cu privire la porțiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic”.

Sorin Cîmpeanu: „În momentul de față, suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut. Deci, în momentul de față, tezele se vor da normal. Simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la simulări, clasa a II-a, a IV-a, a VI-a, am spus că vrem corectarea informatizată și colectarea datelor pe fiecare item ca să avem o relevanță și să fie un instrument de decizie cu privire la porțiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic. Deci, se vor da simulări, se vor da teze. Vrem să se deruleze normal acest an.”

Elevii nu au mai susținut tezele școlare din semestrul al II-lea al anului 2020.

Ministrul Educației a anunțat în luna iulie a acestui an că vor avea loc modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000 de contestații. Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, “de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a declarat atunci ministrul Educației pentru EduPedu.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Emisiunea TVR în care a fost întrebat “cum să facem ca plagiatele să nu mai poată fi folosite în scopuri politice, cum s-a întâmplat în cazul domnului premier Ciucă?” – contorizată de ministrul Cîmpeanu drept una dintre dezbaterile pentru legile educației

Emisiunea TVR de marți dimineață, în care și-a expus principalele mesaje cu privire la proiectele de legi ale educației și în care a fost întrebat despre o soluție ca “plagiatele…
Vezi articolul

Justificarea desființării specializării de învățător de la liceele pedagogice, oferită de secretarul de stat Sorin Ion: România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii

„Da, e o certitudine că România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii. Eu nu spun că e bine, că e rău,…
Vezi articolul

Managementul mai multor sisteme tehnice militare, securitatea cibernetică, inteligența artificială – noi specializări universitare / Nomenclatorul domeniilor și specializărilor universitare, actualizat printr-un proiect de hotărâre a guvernului

Lista specializărilor/programelor de studii universitare în instituțiile de învățământ superior din România, în anul 2023-2024, este actualizată cu o serie de noi specializări, preponderent din domeniul tehnic militar, dar și…
Vezi articolul

Primul modul de școală s-a încheiat și nici acum proiectul de finanțare cu 100 de milioane de euro a activităților din Săptămâna verde, anunțat în urmă cu trei luni de ministra Educației Ligia Deca și ministrul Mediului Mircea Fechet, nu este gata

După 7 săptămâni de școală și 92 de zile de la anunțul miniștrilor Educației și Mediului, încă nu este gata proiectul privind finanțarea activităților din „Săptămâna verde”, potrivit declarației unui…
Vezi articolul