Emisiunea TVR în care a fost întrebat “cum să facem ca plagiatele să nu mai poată fi folosite în scopuri politice, cum s-a întâmplat în cazul domnului premier Ciucă?” – contorizată de ministrul Cîmpeanu drept una dintre dezbaterile pentru legile educației

430 de vizualizări
Foto: captură – TVR
Emisiunea TVR de marți dimineață, în care și-a expus principalele mesaje cu privire la proiectele de legi ale educației și în care a fost întrebat despre o soluție ca “plagiatele să nu mai fie folosite în scopuri politice”, precum în cazul premierului Ciucă, intră, potrivit calculelor ministrului Sorin Cîmpeanu, în seria dezbaterilor pe tema proiectelor legislative. Oficialul a publicat, pe Facebook, o listă a dezbaterilor programate în perioada 8-12 august, în condițiile în care Edupedu.ro a semnalat, miercuri dimineață, că numărul consultărilor crește rapid, fără ca toate evenimentele să fie anunțate public.

“Interviul” acordat în cadrul matinalului de la Televiziunea publică este contorizat de ministru ca dezbaterea cu numărul 42, din seria consultărilor.

Sorin Cîmpeanu menționează, pentru perioada 8-12 august, 10 dezbateri, cu o ritmicitate de 1-3 pe zi, astfel:

  • 8 august: dezbateri cu patronate, asociații patronale din industrie și servicii, camere de comerț și industrie și Ministerul Turismului (2 ore); cu reprezentanții Palatelor copiilor și Cluburilor copiilor, cu sindicatele din învățământul preuniversitar (2 ore și jumătate)
  • 9 august: “dezbatere” pe TVR 1 (jumătate de oră), dezbatere cu reprezentanții cultelor (2 ore); dezbatere cu reprezentanți PNL, ONG-uri, elevi etc. (4 ore)
  • 10 august: dezbatere cu reprezentanții Federației păărinților (3 ore)
  • 11 august: dezbatere cu profesori și reprezentanți ai universităților de medicină (2 ore programate), apoi cu reprezentanții învățământului preuniversitar particular ( 2 ore programate)
  • 12 august: dezbatere cu profesori și directori din Maramureș (2 ore programate), dezbatere cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (3 ore programate)

Edupedu.ro a scris, miercuri dimineață, că de la începutul consultărilor pe tema legilor educației până marți, 9 august, ministrul Cîmpeanu a susținut că ar fi avut loc 44 de dezbateri, fără ca multe dintre acestea să fie anunțate. Potrivit evaluărilor pe baza mesajelor transmise de ministru, acestea ar fi avut loc astfel:

  • 10 dezbateri în primele 10 zile, 
  • 15 dezbateri în ultima săptămână din iulie
  • 19 dezbateri în ultima parte a intervalului.

Ministrul a vorbit, marți, despre un plafon de “cel puțin 70” de consultări până la sfârșitul perioadei dedicate acestor proceduri, după ce, inițial, anunțase o țintă de 50 de dezbateri.

UPDATE 11 august: Pe lista de evenimente anunțate de ministru au mai apărut câteva iar numărul consultătilor de joi a crescut la 5.

Mesajul ministrului Cîmpeanu cu privire la consultările din perioada 8-12 august:

Citește și:
Întrebare de moderator TVR pentru ministrul Educației: Cum să facem ca plagiatele să nu mai poată fi folosite în scopuri politice, cum s-a întâmplat în cazul domnului premier Ciucă? 
44 de dezbateri pe proiectele legilor Educației ar fi avut loc în 28 de zile de când sunt puse în consultare publică, susține ministrul Educației / Numărul dezbaterilor crește fulminant, însă multe, dacă există, nu pot fi contorizate pentru că nu sunt făcute publice
Cazul Forumului Educației de la Iași: Cum a bifat ministrul Cîmpeanu, pe linie de partid, două “dezbateri” din ținta de 50 prin care urmărește să legitimeze, ca amplă “consultare publică”, proiectele de legi ale educației

1 comment
  1. Omul are “onoare”, ca doar altfel nu statea langa “Interesul National”! Esti jalnic, PNL! Daca stai in Campeanu, multi vor gasi alt partid sa voteze, oricare altul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Municipal al Elevilor din București îl critică pe primarul Sectorului 5 pentru orarele trimise în școli, dar nu o vede pe Dăncilă gravată-n piatră pentru reabilitarea unei școli

Consiliul Municipal al Elevilor București le cere autorităților să ia măsuri pentru stoparea difuzării de materiale electorale în școli. Organizația critică distribuirea în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5…
Vezi articolul

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, de ziua limbii române: Toate schimbările în domeniul educației mai adaugă o piedică pentru ca învățarea limbii române să fie o continuă provocare

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba scrie, într-o postare pe Facebook de ziua limbii române, că toate schimbările în domeniul educației ”mai adaugă o piedică pentru ca învățarea limbii române…
Vezi articolul