4.478 de școli și grădinițe în scenariul roșu/Aproape 10.000 de cazuri de coronavirus astăzi în țară

1.125 de vizualizări
Acces la învățarea online
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
În total, 4.478 de școli și grădinițe se află astăzi în scenariul roșu, cu 213 mai multe decât ieri. Tot astăzi a fost raportat un nou record de cazuri de coronavirus la nivel național – 9.714, potrivit buletinului informativ zilnic transmis de Grupul de Comunicare Strategică. În București au fost mai puține cazuri de COVID-19 față de ieri, însă, 1.084 cu o incidență a infectărilor de 4,45.

Astăzi, 05 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

  • 8.156 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.022 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.478 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 4.478 de unități aflate în această situație, 368 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.110 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Data de referință pentru aceste informații este 05 noiembrie, ora 14:00.

Foto: Anna Shvets/Pexels


1 comment
  1. Fara suparare, dar cum este asa ceva permisibil? Elevii se infecteaza pe capete, si cu noul Omicron, care este mai transmisibil dar are mai putine simptome, dar tot sunt usoare, fireste ca spitalele nu se aglomereaza! Elevii raman fizic si se infecteaza. Profesorii au fost obligati sa se vaccineze, acum ce urmeaza? Elevii? Da-o naibii de treaba ca asa ceva nu se face! Nu se mai poate de bine, nu? Majoritatea localitatilor din Romania sunt in scenariul rosu. Sa luam judetul Suceava de exemplu: sunt doar cateva localitati in scenariul galben si O SINGURA LOCALITATE IN SCENARIUL VERDE, restul sunt in cel rosu. Plus ca Omicron infecteaza tinerii mai des decat Delta, e foarte convenabil sa introduceti noi reguli…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum să înveți să citească un copil

AUR cere Ministerului Educației să renunțe la Strategia Națională de Educație Parentală pe motiv că ”nu are origine națională” și că viitorii ”educatori” vor proveni din ONG-uri

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică Strategia Națională de Educație Parentală, un document lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației, pe motiv e ”de influență străină”, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul