Cîmpeanu nuanțează afirmațiile despre profesorii nevaccinați care ar putea preda doar online: Am primit aceste întrebări de la părinți din ce în ce mai mult / Este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș?

21.536 de vizualizări
Sursă foto: ISMB/Facebook
Mai mulți părinți i-au transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că ar prefera ca profesorii care nu sunt vaccinați să nu predea fizic, ci doar online pentru a evita infectarea copiilor, iar ministrul a recunoscută că aceasta ar putea fi o ipoteză. Cîmpeanu a făcut noi precizări legate de afirmațiile care au stârnit reacțiile cadrelor didactice, miercuri, la o conferință din cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, susținută de Inspectoratul Școlar București (ISMB) la Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

Ministrul a fost întrebat despre aceste afirmații de Cornelia Popa-Stavri, secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

„Le-am spus că sunt diverse situații, sunt cadre didactice care au interdicție medicală pentru vaccinare, au constrângeri de această natură și au zis ‘bun, atunci pot să predea online acei profesori care nu sunt vaccinați’. Am spus că din această perspectivă, pot avea dreptate. Am adăugat faptul că există dreptul de confidențialitate asupra unui act medical, există foarte multe lucruri de luat în discuție, dar este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș? Eu nu vreau să ascund sub preș faptul că am fost contactat de părinți”, a spus Cîmpeanu.

Cornelia Popa-Stavri: Domnule ministru, ați făcut o afirmație în presă că toate cadrele didactice nevaccinate vor preda în online.

Sorin Cîmpeanu: Serios? Haideți să nuanțăm un pic

Cornelia Popa-Stavri: Sigur, pun un mare semn de întrebare, nu pot să cred lucrul acesta, intră la capitolul discriminare, dar aș vrea o confirmare din partea dumneavoastră.

A doua problemă pe care aș vrea să o ridic este aceea a testărilor, știu că nu ține de dvs., suntem însă într-o mare problemă pentru că reglementarea utilizării testelor în școli este una cu mari probleme. Nu trebuie să aștepți să aibă copilul simptome, cum bine știm, și toți specialiștii din domeniul medical au afirmat că, în general, copii sunt asimptomatici, deci copiii trebuie testați. Fie că sunt teste invazive, neinvazive, nu înțeleg de ce trebuie să așteptăm atâtea autorizări pentru testul acela neinvaziv, nu ne asumăm și atâta discuție facem că își dau sau nu părinții acordul.

Pentru că suntem în București, din cauza unor neînțelegeri, să știți că Bucureștiul este într-o situație critică cu privire la angajarea cu personal nedidactic și didactic auxiliar, știți foarte bine situația posturilor în București. Sunt unități de învățământ cu un număr extrem de redus de personal didactic angajat, cu probleme care nu se vor rezolva de azi pe mâine dacă nu se suplimentează posturile necesare.

Sorin Cîmpeanu: Da, sau dacă nu se folosesc eficient cele deja repartizate, dar vă răspund pe rând la cele trei întrebări.

Cornelia Popa-Stavri: Sunt o foarte mică parte care nu rezolvă problemele din București și vreau să vă mai spun că tot Bucureștiul este cel care absoarbe populație școlară din toată zona județului Ilfov, inclusiv la personal avem nevoie de suplimentări.

Sorin Cîmpeanu: Am primit din ce în ce mai multe întrebări de la părinți, nu am zis de alianțe, nu am zis de federații, nu am zis de asociații, cred că ministrul Educației are dreptul să interacționeze cu părinții și să le asculte întrebările, nu am făcut aprecieri mai mult decât vă spun acum. Întrebările au fost următoarele: De ce copii noștri trebuie să meargă la școală și să fie în fața unor profesori care nu s-au vaccinat? Le-am spus că sunt diverse situații, sunt cadre didactice care au interdicție medicală pentru vaccinare, au constrângeri de această natură și au zis „bun, atunci pot să predea online acei profesori care nu sunt vaccinați”. Am spus că din această perspectivă, pot avea dreptate. Am adăugat faptul că există dreptul de confidențialitate asupra unui act medical, există foarte multe lucruri de luat în discuție, dar este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș? Eu nu vreau să ascund sub preș faptul că am fost contactat de părinți. „S-au sesizat asociații de părinți”. Alo, nu am dat niciun nume de asociație, am spus că am primit aceste întrebări din ce în ce mai mult. Am spus foarte bine, să se vaccineze și părinții, și cadrele didactice, susțin total lucrul acesta. Am precizat că este o ipoteză, am anunțat pentru a responsabiliza asupra concentrării pe întrebarea „ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm”, am adăugat că vaccinarea este un act voluntar. În același timp, încerc să aduc argumente logice conform cărora, vaccinarea este singurul act care poate stopa pandemia, toate celelalte ne ajută să o ținem sub control, dar de rezolvat, doar vaccinarea. Fie și numai știind că există aceste întrebări, ne mai gândim o dată în plus: ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm? Nu este nici mai mult, nici mai puțin decât am spus.

Întrebarea a doua. Eu am spus ce am avut de spus, susțin testarea în școli cu orice fel de teste care asigură o relevanță a rezultatelor, nu sunt în măsură să mă pronunț care sunt aceste teste, și susțin testarea privilegiată a elevilor care prezintă simptome și ai contacților direcți ai cazurilor confirmate. Atât mă exprim eu din perspectiva de ministru al Educației, restul, colegii cu competențe în domeniul sanitar.

Sunt foarte nemulțumit de managementul resursei umane la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, am pe masă un raport al corpului de control, îl citesc și-l recitesc cu atenție pentru că vreau să iau acele decizii responsabile și corecte, dar nemulțumirea și vom continua această acțiune având ca scop utilizarea eficientă a resurselor existente, resurse umane în cazul de față”.

Mai jos, declarațiile integrale pe acest subiect ale lui Sorin Cîmpeanu, de la minutul 57:11:

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, “dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o “ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și “justificată”.

Sorin Cîmpeanu, la conferința de la Ploiești, pe tema vaccinării profesorilor și a testelor Covid-19 în școli:
 • “Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”

Sursă foto: ISMB/Facebook

Citește și:
VIDEO “Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”
VIDEO Cîmpeanu, despre cum vor fi aleși viitorii directori de școli: O variantă de selecție după prima etapă ar putea fi pe modelul rezidențiatului – cine a avut 10 își alege orice școală din România / Examenul scris va fi supravegheat audio-video

35 comments
 1. Scuze dar asta nu-i nuanțare ci este batere in retragere in fața reacției dure a corpului profesoral si medical. Omul a sărit cu obligativitatea vaccinării si discriminarea non-vaccinaților mai repede ca și UE sau ca legislația, evident că trebuia să bată in retragere sau ar fi avut o ploaie de procese pe cap.

  Din cum stiu eu că merg lucrurile inăuntru, a fost o declarație deliberată de testare a reactiei și de presiune suplimentară pe cadre să se vaccineze. Această hărțuirea va continua și se va intensifica, fiind incercată și in cadrul UE

  totuși Casa Albă a refuzat ideea de pașaport vaccinal și multe state americane au depășit epoca restricțiilor. Poate va salva iar america europa de ea însăși ca de obicei, că trăim o lovitură de stat a corporațiilor și politrucilor impotriva popoarelor, accelerator de stat autoritar sub pretextul unei epidemii reale.

  Cat despre vaccinați : dacă e așa bun vaccinul de ce voi răspanditi in continuare virusul și de ce vă speriați de nevaccinați? E lipsă de manualul de logică de liceu să nu vezi că nu gânditi logic ci sunteti terorizati emotional și nu mai judecati limpede.

 2. Ce bine le-ar fi prins si-n aceste momente ca si profesorii sa fie organizati in ceva acolo. Nu in sindicate de tipul celora la care cotizeaza. Alea n-au nici o treaba. Existau si pana acum pentru a da aparenta de ,,democratie”. ,,Sefa sindicalista” parca-i din ,,aparatul de stat” atat de bine-i ancorata in situatie. Oare-i deja vacinata de are reactiile astea contradictorii? O zice pe aia cu ,,discriminarea” ca sa dea bine la membrii cotizanti (de voie de nevoie) ca apoi sa sa linguseasaca pe langa ,,boss” sprijinind abuzurile (nu intelege ce se face atata caz cu testarile, trebuie impuse si nu asteptat pana își dau sau nu părinții acordul). Cu cat zel ,,servesce” cauza ca n-ar fi de mirare ca intr-un timp scurt s-o vedem minim ,,secretar” de stat la minister. Din circul asta ramane informatia ca unul din ,,promotorii” vacinarii, insusi ministrul ,,nostru” de la ,,educatie” inca nu s-a vacinat (ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm, se intreba). Sigur ca are optiunea de a interactiona cu poporul si online …

 3. Nici vorba sa ascundem sub pres. Ca nu mai e loc demult. Ce-i de ascuns ca uni vor sa-i intepe cu forta pe altii? Tragic e ca si cei mai analfabeti functional care s-au vacinat evident s-au prins ca vacinatul ia si transmite virusii la fel ca si nevacinatii numai ca ,,cer” ca si ceilalti sa se intepe pe principiul ,,sa moara si capra vecinului”. Sigur ca lupta-i abia la inceput. Bombardarile din toate partile au venit si se vor intensifica pana ce scopul va fi atins. Ce ,,prag de 10 mil.” ca din toamna tre’ s-o ia din nou cu ,,serul” pentru ,,noile tulpini”. Si atunci la care le dai? La cei vacinati deja sau la cei care inca nu l-au facut nici pe primul. Frica! S-a instaurat si va fi amplificata atat de mult pe aceste meleaguri incat orice dictatura cunoscuta pana acum va fi parfum fata de cea traita de aici incolo. Imi zicea un amic din Cluj ca deja ,,experimentul” functioneaza ceas. Parcul plin de oameni la ora 20.00 s-a golit in 3 minute. Au aparut 2 masini de militie care la ora 20.00 au pornit girofarurile. Nici n-a fost nevoie sa coboare din masini ca nu mai era nimeni la 20.05. E nevoie de vaccin? Deja pe aceste meleaguri au ,,vacinat” populatia. Restul e circ …

 4. Asta cu “mai multi parintii au cerut…’ seamana cu aia ‘un grup de cercetatori au descoperit…’. Asta e statistica sau un zvon? Sau dorinta autoritatilor? Nici prin cap nu mi-ar trece sa-mi doresc ca profesorii sa fie vaccinati. Fiecare e liber sa aleaga pe pielea lui daca se vaccineze sau nu. Eu nu sunt de acord cu asa-zisa predare online, in procesul de invatamant sunt implicate mult mai multe dimensiuni. Mascarada asta ar trebui sa inceteze cat mai curand si noi nu ar trebui sa ne mai pretam la ea. Nu sunt de acord nici cu testarea elevilor, parerea mea este ca pregatesc campania de vaccinare in randul copiilor. Testele, dupa cum stiti, sunt usor manipulabile, prin cresterea numarului ciclurilor de amplificare.

 5. Mai rar asa om scarbos la caracter. Parsiv, ahtiat dupa functie, mincinos si se razgandeste si le gandeste dupa potentialul electoral. O persoana de nimic. Genul de om pe care iti vine sa-l lovesti cu piciorul si cand e cazut la pamant(metaforic, desigur). Caracter 0. Sarm 0. Calitati politice 0. Minciuni 1000000000000.

 6. Cata manipulare!!! Parintii au cerut….??? Dati vina pe ei??? Si eu sunt parinte a trei copii si nu m-a intrebat nimeni nimic.Daca e vorba sa vaccinatj toate cadrele didactice folosind constrangeri,manopulari ,amenintari…. atunci vaccinati si parintii copiilor care vin la scoala dar si pe bunicii lor,iar cei care nu se supun sa ramana acasa in online….e bine asa? Bagati zanzanie intre noi,dvs aruncati “porumbelul” si noi ne omoram ca prostii,sa creasca ura intre aceste doua tabere : parinte- profesor.
  Eu ma voi vaccina, atunci cand cei care ma vor obliga isi vor lua toata responsabilitatea asupra lor daca patesc ceva de la vaccin. Vreau sa isi asume tot,ca imi vor creste toti cei 3 copii pana la varsta cand se vor casatori,ca le vor da case ,masa,alimente, sa fie sustinuti in facultate , ….nu dupa ce mor sa li se spuna ca eu am fost vinovata ca eram obeza si ca aveam varice , iar vaccinul nu a fost cauza mortii mele ci ” materialul prost” …
  Stiu ca dvs dar si cei aflati in conducerea tarii noastre aveti ca scop sa vaccinati intreaga populatie ,ca asa e ordinul de la mai Marii Lumii….dar mai am o nelamurire…..acest vaccin are valabilitate sau ofera protectie timp de 6 luni,dupa aceasta perioada cadrele didactice vor fi iar vaccinate / revaccinate??? Va spun eu! Niciun cadru didactic care a facut vaccinul si rapelul nu v-a mai face aceasta gresala! Si acum le pare rau ca s-au luat dupa spiritul turmei. Deci ,cum le raspundeti parintilor? Ca trebuie sa ne vaccinati din 6 in 6 luni? Ca sa fie copilul on siguranta la scoala? Dar acasa si pe strada,in parcuri si la magazine cand le frecventeaza nu ia contact cu persoane nevaccinate???

 7. Dar de ce sa impună părinții vaccinarea profesorilor? Vaccinarea este un act voluntar și cunosc cazuri de oameni vaccinați care au luat covid, deci…
  O varianta ar fi sa-si lase odraslele acasă, sa învețe online dacă le este frica.

 8. D-le ministru, cadrele didactice se vor vaccina în proporție de 99,9% atunci când membrii corpului sanitar o vor face în același procent. Cum poți avea încredere într-un “produs benefic” pe care chiar cei care sunt în măsură să-l recomande, îl refuză cu nonșalanță?

  1. Bine spus, mai trebuie sa ii aducă pe părinți la consultări, sau chiar expertize pe chestiuni de legislație, Metodologie, metodica și sa schimbe lucrurile după preferințele fiecărui părinte. M-am vaccinat, dar acum îmi pare rău, nu e un ministru care sa fie al profesorilor.Poate ar trebui desființat ministerul în forma în care îl reprezinta actualul ministru, școlile sa fie particulare, cu ceva supraveghere, externa din partea unor autorități guvernamentale și fiecare școala sa facă cum vrea părintele,sa fie condusa exclusiv de părinți. Da omului o funcție și vezi ce caracter are. Domnule ministru, aștept cu nerăbdare schimbarea guvernului, mai ales a dumneavoastra.

 9. Nu cred ca parintii conditioneaza astfel Profesorii! Sunt destul de inteligenti cat sa isi dea seama ca se urmareste apoi vaccinarea obligatorie a elevilor si parintilor!
  Un om obligat sa faca ceva automat va cere acelasi lucru,,celui “., care i-a fortat mana si a contribuit la incalcarea drepturilor oricarui om si cetatean cinstit!
  Cei vaccinati deja chiar nu au de ce sa se teama, doar sunt protejati!

 10. Dar părinții, ai căror copii vin in contact cu profesorii, când se vaccineaza? Deoarece, foarte multi dintre ei nu se vaccineaza, nu cred în masca!

 11. Si profesorii pot cere vaccinarea obligatorie a elevilor cu care lucreaza.
  Sunt foarte expusi,de la TBC pana la Covid.
  Dar ,vaccinarea impotriva Covid este totusi optionala.,nu obligatorie,tinand seama ca este un vaccin aflat inca in perioada de testare.
  Sau vreti sa folositi cei 200000 de profesori din tara drept cobai pentru aceste vaccinuri?

 12. Care parinti solicita asa ceva????? Cei care sunt amenintati ca vor fi decazuti din dtepturi daca nu isi duc copiii la vaccinat???? Numai la manipulare si santaj va pricepeti??? Unde este “România educata”???? Mai exista???? Dar cea normala????
  Unde sunt drepturile profesorilor????

 13. Deci,asta se vrea!Constrângerea cadrelor didactice pentru a se vaccina…Probabil ,au achiziționat prea multe vaccinuri și nu știu cum să golească stocul.Ma îndoiesc ,că părinții au cerut acest lucru.!E o minciună mizerabila, cu care încearcă să manipuleze lumea.Am impresia că trăim în dictatura. Nu mi se pare normal, ca un alt om să decidă ce să facă un cadru didactic cu propriul corp!Până în prezent ,am simțit că mi-au fost încălcate drepturile și am fost discriminata ,pt că am ales să nu mă vaccinez ,deocamdată!Presiuni,au existat,dar consider că e alegerea mea și trebuie respectată. Rușine, domnule ministru!

 14. Cat de curand il va urma pe Voiculescu ! Va fi demis ! Inadmisibil cum procedeaza acest ministru ,numai de preuniversitar are “grija”,de parca in tagma universitarilor lui a rezolvat tot.Numai presiune si stres pune pe oamenii din sistem sceleratul!!!!! .Poate se mai gandeste sa taie si din salariile si asa mici ,ca” bonus ” .
  Greva generala!Jos guvernul!

 15. De ce trebuie sa avem acordul părinților pentru a merge la scoala? Noi de ce am acceptat sa întram în contact cu copii ai căror părinți nu sunt vaccinați, nu sunt aceleași reguli pentru toți?

 16. Dar cum procedati, domnule ministru, ca elevii netestati sau care provin din familii cu părinții netestati, sa nu îi infecteze pe profesori?
  Vaccinați sau nu, profesorii sunt expuși.
  La nivel național, deocamdată 1200 de persoane vaccinatr cu ambele doze, au luat covid.
  Dvs cunoasteti aceste chestiuni, dar va prefaceti a nu le cunoaște, deoarece nu va pasa de sclavii pe mosie, profesorii.

  1. Corect! Eu ma intreb care parinti fac presiuni? Aceia care vor fi decazuti din drepturile parintesti daca nu vor sa-si vaccineze copiii???? Asta este manipulare pe fata!

 17. Vai dar câtă grijă pentru transparență…
  Câtă ipocrizie.
  Temele importante au dispărut…
  Curriculum, planuri cadru, manuale, biblioteca digitală, digitalizarea interacțiunii secretariat-parinti, etc

 18. Era si cazul să reveniți pe șine.
  Chiar și așa este tot un ,fake-news”.
  Ce înseamnă ,,tot mai mulți părinți”?
  Cam câți? 10, 100, 1000,10.000?

  ,,Eu le-am spus că sunt anumite situații…”

  Nu. Domnule ministru, le spuneți ce prevede legea. Vaccinarea e un act voluntar.

  Astfel de ,,șmecherii lingvistice” vor crea o falie între anumiți părinți și profesori, conflicte, animozități…

  Aveți atâtea lucruri de rezolvat și stați să culegeți bălării.
  1. Manuale pt cls a 9 a
  2. Programele școlare pt liceu
  3. Ghiduri de accesare fonduri europene din PNRR pe înțelesul fiecărei școli
  4. Achiziția de materiale didactice sincronizate cu noile programe din gimnaziu

  PS Păreți tot timpul într-o campanie electorală cu aceleași 5 fraze reformulate in functie de audiență.
  Nimic concret, nimic palpabil.
  PPS Va plasați cel mult la nivelul unui profesoraș debutant care nu intelege nimic din sistemul de educație.

 19. Ce ipoteze are asta in cap. Pe asta nu-l schimba nimeni? Numai aiureli ii ies pe gura. Abramburica si sindicalistu’ erau mici copii. Acu’ sa vezi invatamantul facut varza de ipotezele ministrului.

 20. Mincinos si manipulator! A spune jumatati de adevar nu inseamna a spune adevarul! In educatie valoarea fundamentala e verticalitatea, moralitatea. Asta invata copii inainte de orice alt lucru de la cadrele didactice! Dar cadrele didactice cu ce sunt tratate: cu manipulari, cu amenintari voalate, cu viclenie!
  La inceputul campaniei de vaccinare, ministrul a afirmat ca parintii ar putea fi indreptatiti sa stie daca cadrele didactice sunt vaccinate! Pe ce baza? Eu ca profesor pot interoga pe parinte sau pe copil daca s-a vaccinat?
  La inceputul vacantei prea-lungite de primavara, s-a afirmat ca rolul acesteia este ca la intoarcere copii sa se intoarca toti in banci! Intre timp, s-a schimbat schimbarea, vor reveni ca si pana acum, conform scenariilor!
  Acum cateva zile s-a afirmat ca profesorii care nu sunt vaccinati ar trebui sa predea online, aceasta fiind o cerinta a parintilor! Care parinti? O cerinta inseamna reprezentativitate atunci cand vizeaza un intreg sistem! Si eu am cerinta ca scoala sa asigure copilului meu masa calda si after scool ca in occident! Se va generaliza acest lucru?
  Bineinteles, totul a inceput cu afirmatia referitoare la bugetul educatiei! Nu o mai spun!

 21. Testele nu au precizie. Cele 1 milion de teste pe banii cui le a cumpărat? Eu am cerut testarea mea în școală și am fost refuzata deoarece nu am avut simptome. Să cumpere 10000 de teste și după ce le vor folosi pe acelea sa mai cumpere altele. Bugetul învățământului nu permite aruncarea banilor pe teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Păstrarea titularizării și a actualei structuri a ciclurilor de învățământ, plus „întreprinderea tuturor demersurilor” pentru aplicarea integrală a salariilor din Legea 153 pentru întreg personalul din școli de la 1 iulie 2022 – „țintele” sindicale anunțate de Simion Hăncescu, FSLI

Păstrarea titularizării în învățământ și a actualei structuri a ciclurilor de învățământ, acestea sunt două dintre „țintele” anunțate de sindicatele din FSLI în demersul de negociere pentru noua lege a…
Vezi articolul

Bulgaria are în sfârșit un guvern, după aproape doi ani de criză politică. Premierul Nikolai Denkov, profesor și academician, face parte din elita cercetării mondiale în domeniul fizico-chimiei / Vicepremier prin rotație este fostul comisar european pe educație, Mariya Gabriel

Nikolai Denkov a fost votat marți prim-ministru al Bulgariei după ce a primit 132 de voturi în Parlament, potrivit G4Media, transmite Novinite. Denkov (susținut de partidul Continuăm Schimbarea al fostului premier…
Vezi articolul

UPDATE Ligia Deca a dat exemple de creșteri salariale din calculele pe grile trimise inspectoratelor: Pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II, între 15 și 20 de ani vechime, salariul de bază crește de la 5.368 lei la 6.947 lei brut. În Ordonanța publicată în Monitorul Oficial același profesor are 5.717 lei / Diferența este dată de gradația angajatului – precizări

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a oferit exemple de creșteri salariale, la finalul şedinţei de guvern de astăzi. Astfel, „pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II,…
Vezi articolul