Cîmpeanu: Se va putea organiza încă o etapă a simulării examenelor naționale în județele în care s-a dat simularea / Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele

16.035 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Se va putea organiza încă o etapă a simulării examenelor naționale în județele în care s-a dat deja simularea, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat sâmbătă la Digi24 că ia această măsură „în vederea bunei pregătiri a elevilor”. Prima sesiune de simulări pentru examenele naționale a avut loc în ultimele două săptămâni din luna martie.

„În aceste județe (n. red. în care rezultatele au fost mai slabe la simulare) atenția va fi sporită pentru a explica elevilor și părinților importanța și necesitatea înscrierii în programul de ore remediale, pentru ca până la momentul susținerii examenelor naționale să poată recupera cât mai mult din aceste pierderi.

De asemenea, în județele în care au fost localități carantinate, se se va putea organiza simularea și, mai mult decât atât, chiar în județele în care s-a dat simularea, în vederea bune pregătiri a elevilor se va putea organiza încă o etapa a simulării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că vineri Ministerul Educației a publicat rezultatele simulării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a, iar cele mai bune rezultate, adică procentul mediilor peste 5, au fost în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a participanți au luat peste media 5 la simularea Evaluării Naționale 2021 din martie.

„Sunt mai mult decât îmbucurătoare rezultatele”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, care a precizat că „singura explicație posibilă este aceea conform căreia crizele, în general, evidențiază tot ce este mai rău, dar în același timp evidențiază și tot ce este mai bun. În cazul de față, în cazul simulării pentru Evaluarea Națională, din fericire se constată că au fost scoase în evidență calitățile elevilor, care după o lungă perioadă de predare online au reușit să se mobilizeze în așa fel încât au luat, precum ați precizat deja, peste 20% în raport cu anul 2016, a fost rata de promovare. De altfel, în mai toate județele țării rata de promovare a fost peste 50%, avem doar două situații – Vaslui cu 47,5% și Timiș cu 48%, din motive bine cunoscute – au fost foarte multe școli care nu au putut organiza simularea fiind localități carantinate.

E foarte important ca îndată ce va fi ridicată starea de carantină, aceste școli să poată organiza și au posibilitatea prin ordinul de ministru pe care l-am promovat să organizeze simularea și pentru acei elevi”, a spus ministrul Educației.

Foto: gov.ro


4 comments
  1. Rezultatele copiilor reflecta banii dati de parinti ptr meditatiile acestora, nu munca profesorilor de la clasa domnule ministru.

  2. Bravooo d na Ioana!!! Adedevarul acesta este,rezultetele sunt platite din buzunarele parintilor,nicidecum nu sunt meritele sistemului de invatamant!

  3. Stiti cat ne costa pe noi, părinții, rezultatele acestea ,,mai mult decat imbucuratoare”? 1.020 lei pe lună, domnule Câmpeanu. 1.020 lei pe lună numai meditațiile. Acești copii, pentru care se plătește 1.020 lei pe lună, reprezintă procentul de 82,1%, 77%, 71%…. Dar dacă sunt mai multi copii in familie? Sau daca părinții nu-si permit?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul