Cîțu, la ședința Comitetului România Educată: „Avem un deadline la care țin foarte mult și, domnule ministru, vreau să fiu foarte clar, este o cerință fermă a mea ca pe 10 septembrie să avem implementare” – VIDEO

4.801 de vizualizări
Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu / Sursă foto: Captură Youtube – Guvernul României
Premierul Florin Cîțu i-a transmis un mesaj direct ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința Comitetului România Educată de astăzi de la Guvern, în care i-a spus că îi cere „ferm” ca implementarea proiectului prezidențial să înceapă cu data de 10 septembrie, așa cum s-a stabilit inițial. Nu este pentru prima dată când Florin Cîțu insistă pentru respectarea termenelor stabilite pentru proiectul președintelui Klaus Iohannis.

„Ne-am asumat să începem implementarea pe 10 septembrie, avem un deadline la care țin foarte mult și, domnule ministru, vreau să fiu foarte clar, este o cerință fermă a mea ca pe 10 septembrie să avem implementare, e un proiect important, nu ne permitem amânări”, a declarat Florin Cîțu la începutul ședinței Comitetului România Educată.

Sorin Cîmpeanu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi că, la Ministerul Educației, a desemnat câte un secretar de stat responsabil pentru fiecare dintre cele 12 domenii din proiectul prezidențial.

Cîmpeanu i-a mai rugat pe colegii de cabinet să se gândească, până vineri, la persoane din ministere, din societate care să fie invitate permanent la ședințele despre România Educată.

Amintim că, pe 26 august, Cîmpeanu a declarat, în cadrul ședinței Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată”, că „s-ar putea să avem șansa să ne ținem de cuvânt și să adoptăm până pe 10 septembrie hotărârea de guvern”, însă își manifestă cu „onestitate poate excesivă îngrijorarea cu privire la încadrarea în termenul de 1 octombrie pentru a avea un pachet legislativ coerent într-un prim draft”.

Premierul Florin Cîțu i-a transmis: „avem niște termene pe care le-am asumat, eu zic că este un  proiect prea important ca să nu ne ținem noi de termene, deci clar pe 10 septembrie vom avea acel HG și după aceea la 1 octombrie”. În cadrul aceleiași conferințe, premierul a folosit un alt nume pentru consilierul prezidențial pe Educație, Ligia Deca, spunând „Deac”.


3 comments
  1. Romania Educată va eșua din start dacă nu înființăm in fiecare judet câte o școală de corecție,unde sa fie absorbiți și elevii care abandonează învățământul obligatoriu,că sunt foarte mulți…De aici trebuie plecat.

  2. Nu veți avea nimic de substanță, ministerele au fost și sunt pline de politruci iar specialiștii sunt ținuți deoparte, că deranjează dacă spun lucrurilor pe nume.
    România nu mai are viitor. Ați decis asta când ați hotărât să țineți în continuare profesorii la salarii de mizerie. Nu mă refer la sefime, care au gradații de merit, ore suplimentare, etc!

  3. Cu respect, dl PrimM!
    Pe 10 septembrie nu veți avea nicio implementare…
    Doar dezamăgiri …
    ”RE” este un proiect nereușit și fără substanță..Cu părere de rău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Suntem într-o situație mai rea decât am fost vreodată” – decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Cristian Preda, după manifestația pentru demisia ministrului Cîmpeanu, acuzat de plagiat / Elevii și profesorii “trebuie să-și ridice vocea, să-și formuleze nemulțumirea”

“De ani buni, suntem tratați cu dispreț, cu resurse puține și, de la o vreme, cu plagiatori. Este inadmisibil așa ceva”, a declarat, miercuri, pentru Edupedu.ro Cristian Preda, decanul Facultății…
Vezi articolul

Greșeală elementară sau mână de ajutor? Pentru că a depus recursul în afara termenului legal, Ministerul Educației a pierdut definitiv procesul în care premierul Ciucă obținuse suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectă de plagiat

Greșeală de proporții a Ministerului Educației într-unul dintre cele mai răsunătoare procese în care a fost implicată această instituție, în ultimii ani. Pe data de 19 ianuarie 2023, Înalta Curte…
Vezi articolul

INTERVIU Reprezentantul special ONU pentru combaterea violenței împotriva copiilor, Najat Maalla M’jid: Agresorii nu au idee cât de devastatoare este atitudinea lor umilitoare pentru psihicul unui copil / Este foarte important pentru o societate să se asigure că profesorul care supune un copil la rele tratamente este pedepsit corespunzător, nu doar transferat de la o școala la alta

Agresiunea profesor-elev și elev-elev la școală este poate cea mai întâlnită formă de bullying din sistemul educațional românesc, așa cum am văzut în cazul de la Târgu Mureș. Edupedu.ro a…
Vezi articolul