Cîțu, la ședința Comitetului România Educată: „Avem un deadline la care țin foarte mult și, domnule ministru, vreau să fiu foarte clar, este o cerință fermă a mea ca pe 10 septembrie să avem implementare” – VIDEO

4.795 de vizualizări
Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu / Sursă foto: Captură Youtube – Guvernul României
Premierul Florin Cîțu i-a transmis un mesaj direct ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința Comitetului România Educată de astăzi de la Guvern, în care i-a spus că îi cere „ferm” ca implementarea proiectului prezidențial să înceapă cu data de 10 septembrie, așa cum s-a stabilit inițial. Nu este pentru prima dată când Florin Cîțu insistă pentru respectarea termenelor stabilite pentru proiectul președintelui Klaus Iohannis.

„Ne-am asumat să începem implementarea pe 10 septembrie, avem un deadline la care țin foarte mult și, domnule ministru, vreau să fiu foarte clar, este o cerință fermă a mea ca pe 10 septembrie să avem implementare, e un proiect important, nu ne permitem amânări”, a declarat Florin Cîțu la începutul ședinței Comitetului România Educată.

Sorin Cîmpeanu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi că, la Ministerul Educației, a desemnat câte un secretar de stat responsabil pentru fiecare dintre cele 12 domenii din proiectul prezidențial.

Cîmpeanu i-a mai rugat pe colegii de cabinet să se gândească, până vineri, la persoane din ministere, din societate care să fie invitate permanent la ședințele despre România Educată.

Amintim că, pe 26 august, Cîmpeanu a declarat, în cadrul ședinței Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată”, că „s-ar putea să avem șansa să ne ținem de cuvânt și să adoptăm până pe 10 septembrie hotărârea de guvern”, însă își manifestă cu „onestitate poate excesivă îngrijorarea cu privire la încadrarea în termenul de 1 octombrie pentru a avea un pachet legislativ coerent într-un prim draft”.

Premierul Florin Cîțu i-a transmis: „avem niște termene pe care le-am asumat, eu zic că este un  proiect prea important ca să nu ne ținem noi de termene, deci clar pe 10 septembrie vom avea acel HG și după aceea la 1 octombrie”. În cadrul aceleiași conferințe, premierul a folosit un alt nume pentru consilierul prezidențial pe Educație, Ligia Deca, spunând „Deac”.


3 comentarii
 1. Romania Educată va eșua din start dacă nu înființăm in fiecare judet câte o școală de corecție,unde sa fie absorbiți și elevii care abandonează învățământul obligatoriu,că sunt foarte mulți…De aici trebuie plecat.

 2. Nu veți avea nimic de substanță, ministerele au fost și sunt pline de politruci iar specialiștii sunt ținuți deoparte, că deranjează dacă spun lucrurilor pe nume.
  România nu mai are viitor. Ați decis asta când ați hotărât să țineți în continuare profesorii la salarii de mizerie. Nu mă refer la sefime, care au gradații de merit, ore suplimentare, etc!

 3. Cu respect, dl PrimM!
  Pe 10 septembrie nu veți avea nicio implementare…
  Doar dezamăgiri …
  ”RE” este un proiect nereușit și fără substanță..Cu părere de rău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pandemia a favorizat accentuarea problemelor emoţionale în rândul copiilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătăţii mintale / 46,8% dintre minorii care au apelat la Telefonul Copilului au raportat abuz și violență în familie

Pandemia a exacerbat problemele psihologice şi abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Telefonul Copilului, care a raportat că…
Vezi articolul

Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” predau lecții de „etică, integritate și anticorupție” la mese rotunde, ateliere și seminarii funcționarilor din…
Vezi articolul