Clarificări despre salariile profesorilor de la Ministerul Muncii. Cât este indemnizația de hrană, ce valoare au voucherele de vacanță și exemplu de calcul pentru salarii

18.776 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministerul Muncii a publicat pe site o serie de clarificări despre aplicarea Legii 153-2017. Cele aplicabile profesorilor sunt cele despre indemnizația de hrană, creșterea salariilor până la grila din 2022, indemnizația pentru titlul științific de doctor, voucherele de vacanță.

Majorarea salariului de bază se va aplica asupra salariului de bază stabilit pentru luna ianuarie 2019, care este compus din salariul de bază aferent lunii decembrie 2018 și 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018, potrivit documentului citat. Ministerul dă și un exemplu de calcul:

  • salariul de bază 3.000 de lei
  • salariul de bază prevăzut pentru anul 2022 – 5.000 de lei
  •  diferența dintre ele – 2.000 de lei
  • 1/4 din diferență – 500 de lei
  • salariul de bază de la 1 ianuarie 2019 – 3.000 lei + 500 lei = 3.500 lei
  • salariul de bază majorat cu 10%: 3.500 x 1,10 = 3.850 lei

Documentul cu clarificări explică și ce se întâmplă cu indemnizația de hrană, despre care Edupedu.ro a scris mai multe aici: DOCUMENT Alba-neagra cu indemnizația de hrană. Promisă în decembrie 2018 și amânată, nu va fi plătită luna aceasta

 


În același document, ministerul explică și că se pot acorda vouchere de vacanță și în 2019 în cuantum de 1.450 de lei pe salariat.

Citeste şi:


4 comments
  1. Am aproape 40 de ani în învățământ. Mai mult ca niciodată, aud tot mai mulți colegi tineri întrebându-se dacă mai merită să rămână în sistem sau să se îndrepte spre o altă carieră.

  2. Despre nedreptatea facuta profesorilor care au vechimea mai mare de 25 de ani si carora li s-a ,,ingheatat” salariul deoarece Olguta a taiat transele de vechime nu se vorbeste chiar deloc?Toti imbatranti!Nu e corect ca la o vechime de 40 de ani sa ai acelasi salariu cu cel care are 25…Nu esti incurajat sa ramai in sistem.Nu se intampla asta in niciun alt domeniu si in nicio alta tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Replică a sindicatelor din Educație, după anunțul pe Facebook al lui Marcel Ciolacu, că „e dispus“ să discute în weekend dezamorsarea grevei generale: Guvernul este singurul care poate detensiona situația din învățământ, doar cu el vom negocia, vom onora orice invitație oficială

Mesaj tranșant al celor trei federații sindicale din Educație, în replică la cel transmis pe Facebook de liderul PSD Marcel Ciolacu. Într-un comunicat, reprezentanții profesorilor și ai angajaților din Educație…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Școlile din patru județe se pot înscrie până pe 6 decembrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu / Acces la cursuri cu 20 de credite, pentru profesori și grant pentru implementarea programului, pentru școală

Până pe 6 decembrie, unitățile de învățământ se pot înscrie la cea de-a doua ediție LifeLab – programul care aduce educația financiară interdisciplinară, de la grădiniță și până la liceu,…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Naţională 2024. Profesorii asistenţi scanează lucrarea cu numele la vedere în prezenţa elevilor / Ce se întâmplă dacă nu este scanată corect sau scrisul este foarte mic?

La simularea pentru Evaluarea Națională 2024, care începe pe 5 februarie, în premieră, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenţi scanează lucrarea în…
Vezi articolul

VIDEO “Ne îndreptăm către concluzia amânării acestor planuri-cadru. Problema se pune acut la elevii de clasa a IX-a” – anunță ministrul Educației / Mircea Miclea: Noi nu am făcut e-learning în acest an, ci streaming. Este o diversiune a factorilor politici să invoce că nu există soluții

Ministerul Educației va amâna, în premieră, adoptarea unui curriculum nou pentru clasa a IX-a pe care să îl urmeze de la anul generația copiilor astăzi de clasa a VIII-a, care…
Vezi articolul