Clasa pregătitoare: Aproape 150.000 de cereri admise în prima etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul 2020-2021 / Azi a început a doua etapă a înscrierilor

3.129 de vizualizări
Înscrierea în clasa pregătitoare 2020
Foto: Pexels.com

Aproape 150.000 de cereri de înscriere a copiilor în învățământul prima au fost înregistrate în prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8-20 iulie), a anunțat, marți, Ministerul Educației. Mai precis, au fot admise 149.307 cereri din totalul de 150.503 înregistrate.

Din total, 131.599 au vizat copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020, iar 18.904 cereri – copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie.

Ministerul precizează că în această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare.

  • În a doua etapă (21 –  31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.
  • În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.
  • În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic,  în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

MEC notează că toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă.

Foto: Pexels.com


2 comments
  1. Bună ziua
    Conform calendarului publicat de minister, ieri ar fi trebuit să se afișeze listele cu elevii înscriși în clasa pregătitoare la fiecare școală și pe site-ul inspectoratului județean. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum (cel puțin nu la Constanța). S-a modificat ceva în calendarul inscrierilor?

  2. “Listele cu copiilor admisi dupa prima etapa de inscriere sunt afisate la avizierul fiecarei unitati de învățământ”

    Rugați ISMB sa modifice exprimarea de la rubrica Înscrierea în clasa pregatitoare, nu de alta, dar sunt câteva persoane, inspectori șefi care se lauda ca stăpânesc Limba română, mai mult, avem și un ministru profesor de Limba română.
    Mai multa rigoare nu ar strica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vineri, ultima zi de școală pentru elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava / De luni, între 6-10 februarie, este vacanța mobilă, decisă de inspectorate

Inspectoratul școlar județean (ISJ) Ilfov și Inspectoratul școlar județean (ISJ) Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie între 6-10 februarie. Alte 10 județe…
Vezi articolul

Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: Instituția care face subiectele anunță că nu schimbă structura cerințelor. Modele de subiecte

Subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019 “au aceeași structură cu cea din 2018”, a anunțat pentru Edupedu.ro instituția din subordinea Ministerului…
Vezi articolul

Violențele asupra profesorilor, din partea elevilor sau părinților, inclusiv cele pe internet, introduse în proiectul normelor de aplicare pentru Legea bullyingului. Se anunță modificarea Statutului Elevului și a ROFUIP

Bullyingul profesor-elev și elev-elev nu sunt singurele forme de violență prevăzute de Legea care reglementează aceste fapte. Potrivit proiectului normelor de aplicare pus în dezbatere publică de ministerul Educației, din…
Vezi articolul

Modulul 5 de cursuri începe miercuri, 19 aprilie, și ține până pe 16 iunie. Elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a susțin în luna mai evaluările naționale / Calendarul examenelor naționale

Pentru elevii și copiii de grădiniță, cursurile ultimului modul din anul școlar 2022-2023 încep miercuri, potrivit calendarului oficial. Vacanța de Paște a ținut de pe data de 7 aprilie și până pe…
Vezi articolul

Elevii din clasele primare cu performanțe în concursurile școlare, sportive și artistice să poată primi bursele de excelență olimpică și bursele de merit – solicită oficial Avocatul Poporului / Legea învățământului Deca-Iohannis și metodologia pentru noile burse i-au eliminat din calcul în acest an școlar

Elevii din învățământul primar cu rezultate deosebite trebuie să poată primi din nou burse de excelență olimpică și burse de merit, atâta vreme cât la competițiile Ministerului sunt admiși să…
Vezi articolul