Clasa pregătitoare: Aproape 150.000 de cereri admise în prima etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul 2020-2021 / Azi a început a doua etapă a înscrierilor

3.077 de vizualizări
Înscrierea în clasa pregătitoare 2020
Inscrierea in clasa pregatitoare / Foto: pexels.com

Aproape 150.000 de cereri de înscriere a copiilor în învățământul prima au fost înregistrate în prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare (8-20 iulie), a anunțat, marți, Ministerul Educației. Mai precis, au fot admise 149.307 cereri din totalul de 150.503 înregistrate.

Din total, 131.599 au vizat copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020, iar 18.904 cereri – copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie.

Ministerul precizează că în această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare.

 • În a doua etapă (21 –  31 iulie) va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean/al municipiului București.
 • În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.
 • În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic,  în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

MEC notează că toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă.

Foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
 1. Bună ziua
  Conform calendarului publicat de minister, ieri ar fi trebuit să se afișeze listele cu elevii înscriși în clasa pregătitoare la fiecare școală și pe site-ul inspectoratului județean. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum (cel puțin nu la Constanța). S-a modificat ceva în calendarul inscrierilor?

 2. “Listele cu copiilor admisi dupa prima etapa de inscriere sunt afisate la avizierul fiecarei unitati de învățământ”

  Rugați ISMB sa modifice exprimarea de la rubrica Înscrierea în clasa pregatitoare, nu de alta, dar sunt câteva persoane, inspectori șefi care se lauda ca stăpânesc Limba română, mai mult, avem și un ministru profesor de Limba română.
  Mai multa rigoare nu ar strica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Andronescu propune scoaterea profesorilor de Sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a și înlocuirea orelor de Educație fizică cu Joc și mișcare. Federația părinților: le vor face învățătorii? Mai bine iese Religia de la clasele mici

Ecaterina Andronescu vrea să modifice materiile pe care le fac elevii la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro, ministrul vrea…
Vezi articolul