Claudia Chiru, învățătoare: Ne lipsește bucuria de a sta la serviciu. Avem nevoie de împrospătarea modului în care privim programa și o transmitem elevilor

1.161 de vizualizări
În școala românească, ”ne lipsește bucuria de a sta la serviciu, de a fi mai creativi și mai dezinvolți și de a nu ne fi frică să încercăm lucruri noi și să ajustăm din mers”. Avem nevoie de ”o împrospătare a modului în care privim programa și a modului în care o transmitem elevilor”. Părerea aparține Claudiei Chiru, învățătoare la Școala Generală nr. 195 din București și fondator al Saga Kid – Şcoala Alternativă de Gândire Aplicată.

Avem ”obligația de a face lumea mai bună prin propriul exemplu”, a declarat aceasta într-o emisiune televizată la Antena 1, unde a vorbit despre relația cu elevii săi, cu părinții lor, dar și despre experiența cursurilor pe care le-a urmat la St’Ebbe’s Primary School – Oxford.

Pentru Claudia Chiru, un profesor bun este, în termenii de azi, un ”profesor lider în educație”. El are ”rol de transmițător de informație, adică toată informația vine de la el către copii și alta dată trebuie să fie facilitator, adică să creeze un context de învățare și să îi lase pe copii să învețe singuri din experiență și să aibă dialog social.

Întrebată de moderatorii emisiunii despre relația ei cu elevii și părinții lor, ea a afirmat: ”Avem o relație. Eu îi văd ca pe persoane cu sentimente, cu propriile dorințe și nevoi, și ei mă văd pe mine la fel. Eu i-am lăsat să intre în viața mea și ei m-au lăsat pe mine să intru în viața lor. Ne întâlnim și dincolo de școală și în clasă când stăm suntem foarte apropiați. Îi tratez de la egal la egal. Suntem egali în învățare, pentru că și eu învăț într-un anumit moment de la ei.”  În egală măsură, relația cu părinții copiilor ”este foarte importantă. Cred că le-am câștigat respectul pentru că mi-am văzut de treabă și le iubesc copiii și cred că orice om ai cărui copii sunt iubiți nu are cum să nu iubească persoana respectivă înapoi”.

Sursa foto: pagina personală de Facebook Claudia Chiru

Îți plac informațiile pe care le găsești la noi? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


1 comment
  1. Si elevilor le lipseste bucuria de a veni la scoala, iar o vina au si profesorii – fie ca recunosc sau nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor reacționează după ce Guvernul a aprobat alocări de doar 2,4% din PIB pentru Educație în următorii 50 de ani și cere ca procentul să fie cel puțin 4,7: Subfinanţarea cronică a învăţământului din România are efecte devastatoare

Consiliul Naţional al Elevilor „condamnă cu fermitate modul în care Guvernul României îşi propune să sprijine dezvoltarea sistemului de educaţie şi solicită revizuirea documentului de prognoză şi a policitilor bugetare,…
Vezi articolul

Aplicație online pentru preluarea feedback-ului prin formularul Ministerului Educației, pusă gratuit la dispoziția profesorilor și școlilor pentru colectarea opiniilor elevilor la finalul acestui semestru

Aplicația online Teleskop, specializată în preluarea feedback-ului, va fi pusă gratuit la dispoziția școlilor și profesorilor care vor să preia feedback-ul elevilor din clasele V-XII despre activitatea cadrelor didactice, prin…
Vezi articolul