Cluburile sportive școlare și palatele copiilor trec de la Ministerul Educației la primării/ Clubul Copiilor Valea Jiului: „Educația românilor nu este un obiect care poate fi mutat dintr-un loc într-altul”

957 de vizualizări
Sursa foto: Pixabay
Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Clubul Copiilor din Valea Jiului vine cu argumente împotriva acestei decizii, menționând că educația nu este un obiect ce poate fi mutat dintr-un loc în altul, ci ea reprezintă piatra de temelie pentru viitorul fiecărui român, conform unui comunicat de presă transmis de către personalul angajat al clubului și adresat ministrului educației, scrie G4Media.ro.

Clubul Copiilor din Valea Jiului susține că angajații din acest sistem au fost nevoiți să cumpere din fonduri proprii materiale necesare diverselor activități extrașcolare din dorința de a le oferi elevilor accesul la o educație de calitate, însă în loc de sprijin, întregul patrimoniu este transferat autorităților locale. Acest aspect va conduce însă, la neputința autorităților locale de a mai face față unei finanțări complementare, dar și imposibilitatea angajaților și a cadrelor didactice de „a deveni peste noapte funcționari publici”, cel puțin în Valea Jiului, se mai arată în comunicat.

„Valea Jiului este zona în care societatea pune mare preț pe educație, iar pentru că în zonă nu sunt alte alternative, educația extrașcolară ocupă un loc foarte important pentru a șlefui talentele și a oferi certitudini de oameni valoroși pentru societate” a precizat personalul angajat al clubului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

1 comment
  1. În sfârșit se ivește ceva opoziție dar
    Sunt probabil 42 de palate ale copiilor ?
    Restul fie nu înțeleg impactul deciziei fie consideră ca nu are cum sa fie chiar asa de rău precum pare.

    Ministerul face ce știe cel mai bine. Când apare o problemă la o singură unitate le sancționează preventiv pe toate celelalte si își vede de drum ca si cum totul s-a rezolvat ca prin minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
https://www.dreamstime.com/three-students-talking-their-studies-campus-education-concept-friendship-group-people-image147648226

„Suplimentul de diplomă” de Bacalaureat, dat exemplu elevilor de ministrul Educației pentru viitoarea formă de certificare a competențelor la specializarea aleasă, care ar putea fi inclusă în proiectul Legii Educației / Deca: Cei care au informatică în profil ar trebui să aibă o probă de informatică și nivelul de competențe la care se ajunge ar trebui certificat

Ligia Deca a vorbit în cadrul conferinței de deschidere a proiectului „Fii Avocat în Școala Ta!” că proiectul Legii învățământului preuniversitar ar putea include un supliment la diploma de Bacalaureat: „Mi…
Vezi articolul