CNEE angajează profesori evaluatori care să facă subiecte de examene. Condiția: să nu aibă rude care vor fi examinate

9.721 de vizualizări
Contestațiile la Evaluarea Națională
Foto: Pexels.com
Instituția care face subiectele de examen pentru evaluările naționale, Bacalaureat sau definitivat și titularizare, Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare (CNEE), a început să selecteze profesori colaboratori pentru grupurile de lucru care vor face subiectele de anul acesta. Apelul de înscriere se deschide pe 1 octombrie și durează timp de două săptămâni, iar cei care vor avea statutul de colaboratori externi trebuie să îndeplinească atât condiții de profesionalism, cât și să nu aibă rude sau afini până la gradul IV în școală (profesori sau elevi) care să fie subiectul acestor evaluări.

Înscrierea potențialilor candidaţi se face pe site-ul CNEE, secțiunea Apeluri, în perioada 1 – 13 octombrie 2019. Aplicația de înscriere va fi disponibilă începând din data de 1 octombrie 2019, potrivit anunțului.

Condițiile pe care profesorii trebuie să le îndeplinească:

  • au desfășurat în ultimii 3 ani activități de predare-învățare-evaluare
  • abilități de lucru la calculator
  • a absolvit cursuri de/în curricullum, evaluări de proces, evaluări de manuale.

De asemenea, profesorii trebuie să aibă experiență în proiectarea de itemi (subiecte), în proiectarea de programe școlare la nivel național sau în evaluarea proiectelor de manuale școlare. Detalii despre procedură, aici.

Selecţia candidaţilor și anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi se realizează în intervalul 14 – 30 octombrie 2019.

Cadrele didactice selectate vor desfăşura activităţi de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte şi a baremelor de evaluare şi de notare, conform procedurilor specifice CNEE.

FOTO: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noi, cei din sistemul de educație, ar trebui să „rupem pisica în două” și să schimbăm acest tip de examen, înlocuindu-l cu o evaluare similară cu cea din clasa a VI-a, fără să mai punem o presiune imposibilă pe copii – apelul profesorului Viforel Dorobanțu pentru schimbarea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a

Viforel Dorobanțu, profesor de TIC și director al Școlii Gimnaziale Nr 1 din Curcani, județul Călărași, face un apel către colegii săi profesori în privința schimbării actualului sistem de evaluare…
Vezi articolul

Program gratuit de formare pentru profesorii de matematică din 4 județe, despre predarea prin legătura dintre școală și realitate – DataMathLab 2023 / Vor învăța cum să ajute elevii să înțeleagă matematica și să o folosească de zi cu zi

Profesorii de matematică din 4 județe ale țării se pot înscrie și participa gratuit la un program de formare care își propune să îi ajute să contribuie la înțelegerea matematicii…
Vezi articolul
Daniel David

Daniel David: Îi văd pe miniștri vorbind într-o bucurie extraordinară, că scopul școlii este să te facă fericit. Școala nu a fost creată pentru a te face fericit / Școala ne ajută să nu fim proști

Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, profesor de psihologie clinică și științe cognitive clinice, spune că “școala nu a fost creată pentru a te face fericit”, așa cum…
Vezi articolul