Consilierul prezidenţial Diana Păun: Cu cât timpul petrecut de copii şi adolescenţi pe social media creşte, cu atât cresc riscurile depresiei şi anxietăţii

264 de vizualizări
Photo by Compare Fibre on Unsplash
Consilierul prezidenţial Diana Păun consideră că social media are un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor şi afirmă că odată ce creşte timpul petrecut de minori pe social media, cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, conform Agerpres.

“Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general. Odată cu expansiunea tehnologiei, copiii şi adolescenţii nu concep un mediu fără tehnologie digitală, trebuie să ne asigurăm că acest mediu digital este unul sigur în care copiii să poată învăţa, să se poată dezvolta, să poată socializa responsabil şi constructiv. Aş vrea să subliniez impactul semnificativ pe care social media îl poate avea asupra sănătăţii mintală şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor. Conform opiniilor de specialitate, cu cât timpul petrecut de minori pe social media creşte, cu atât cresc riscurile depresiei şi anxietăţii”, a declarat Diana Păun marţi la Parlament.

Consilierul prezidenţial Diana Păun a participat la dezbaterea “Siguranţa copiilor în mediul online. Acces la social media cu acord parental”, organizată de preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Potrivit Dianei Păun, legile şi reglementările care vizează protecţia copiilor în mediul online reprezintă “paşi esenţiali” în asigurarea unui mediu virtual sigur şi educativ.

“Această realitate ar trebui să ne responsabilizeze pe toţi, de la factorii de decizie, la companiile de tehnologie, cercetători, familii, tineri. (…) Este evident că legile şi reglementările care vizează protecţia copiilor în mediul online reprezintă paşi esenţiali în asigurarea unui mediu virtual sigur şi educativ pentru aceştia. Putem învăţa din experienţa altor ţări care au adoptat reglementări similare şi putem să le adaptăm la nevoile noastre specifice“, a susţinut consilierul prezidenţial.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a spus că prevenţia este foarte importantă şi trebuie să fie “continuă”.

“Acest internet folosit de minori fără a şti de cele mai multe ori în spatele site-urilor pe care ei le accesează sau aplicaţiilor dacă există persoane bine intenţionate sau rău intenţionate duc până la urmă la o problemă de siguranţă atât a lor, cât şi a familiilor lor şi, de ce nu, vorbim de siguranţa naţională. (…) Prevenţia este foarte importantă şi această prevenţie trebuie să fie continuă. (…) Minorii, tinerii, inclusiv adulţii de foarte multe ori nu îşi cunosc drepturile”, a susţinut demnitarul, citat de Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO

Salariul profesorului debutant va fi, de la 1 ianuarie 2024, de 6.080 de lei, iar de la 1 iunie 2024 acesta crește la 6.446 de lei, conform grilelor de salarizare…
Vezi articolul

Pericolul adoptării a trei legi ale educației, în viziunea Asociațiilor de Elevi care condamnă faptul că nu au fost consultate de guvern și sindicate

“Atragem atenția asupra pericolului adoptării a trei legi ale educației, fiecare reglementând individual învățământul preuniversitar, cel superior, precum și statutul cadrelor didactice. În primul rând, fragmentarea învățământului superior de cel…
Vezi articolul

Prima zi de școală, după redeschidere, în Danemarca: Unele clase au învățat afară, pentru a putea respecta regulile de distanțare fizică / Greutăți cu igiena sporită în grădinițe / Mulți părinți și-au ținut copiii acasă

Danemarca a devenit, miercuri, prima țară europeană care a redeschis o parte dintre școli, după restricțiile extinse impuse în campania de combatere a noului coronavirus. Nu s-au deschis toate școlile,…
Vezi articolul