Consiliile de Administrație ale școlilor iau decizia în cazul verificării corectitudinii datelor privind vaccinarea angajaților – ministrul Cîmpeanu

5.170 de vizualizări
Concursul de directori la București
Foto: Pexels.com
Verificarea corectitudinii datelor privind vaccinarea personalului din școli ține de “o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școală”, a spus vineri, pe grupul de comunicare al Ministerului Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat fiind cine verifică dacă datele privind vaccinarea sunt reale.

El a spus că acest lucru poate fi făcut doar la nivelul angajatorului, deoarece acesta este singurul cu acces legal la date cu caracter personal.

De notat că ministrul a oferit astfel de informații în condițiile în care vineri la ora 16 încă nu fusese publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care să permită consiliilor de administrație ale școlilor să stabilească scenariul pentru luni.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre verificarea datelor privind vaccinarea personalului școlar:

  • “Este o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școală. Angajatorul este singurul care are acces legal la date cu caracter personal și, în același timp, trebuie să respecte reglementările GDPR. Raportările pentru cei din “afara” angajatorului sunt făcute doar numeric.”

3 comments
  1. Lucrez intr-o scoala din Olt. Acolo in statistica vaccinatilor sunt cuprinsi la total profesori doar cei cu norma intreaga in scoala. Problema este ca mai sunt destui care lucreaza la plata cu ora, aproximativ 20%, iar ei nu sunt cuprinsi in raportare, procentele cu vaccinatii ar fi fost diferite! Asa ceva inseamna statistica manarita, iar directorul noi, numit politic de PNL ar trebui sa raspunda!

  2. Unde există în vreo lege obligativitatea vreunui angajat într-o școală din România să prezinte un certificat verde sau o adeverință de vaccinare Consiliului de administrație al școlii?!

    Ce drept legal are CA să ceară (dincolo de buna înțelegere și declarația verbală a celor în cauză, DACĂ doresc să facă asta) informații despre starea medicală a unui angajat?!

    1. Nu ti-l cere efectiv in mana. Te intreaba daca ai si verifica raspunsul in platforma, angajatorul avand drepturi GDPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două mari universități americane plănuiesc să solicite centre proprii de vaccinare, din toamnă. Vaccinarea ar deveni obligatorie pentru cei peste un milion de studenți și angajați, dacă vor să revină fizic în campusuri

California State University (Universitatea de Stat din California) și University of California (Universitatea California) plănuiesc să le ceară studenților și angajaților să fie vaccinați împotriva COVID-19 dacă vor să se…
Vezi articolul

VIDEO Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre trecerea școlilor în online: Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată de unii directori / O decizie centralizată nu poate fi luată tocmai din cauza condițiilor diferite între cele 17.632 de școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o conferință de presă luni, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu inspectoratele școlare județene. El a explicat că, în momentul de față,…
Vezi articolul