Consiliile de Administrație ale școlilor iau decizia în cazul verificării corectitudinii datelor privind vaccinarea angajaților – ministrul Cîmpeanu

5.174 de vizualizări
Concursul de directori la București
Foto: Pexels.com
Verificarea corectitudinii datelor privind vaccinarea personalului din școli ține de “o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școală”, a spus vineri, pe grupul de comunicare al Ministerului Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu, întrebat fiind cine verifică dacă datele privind vaccinarea sunt reale.

El a spus că acest lucru poate fi făcut doar la nivelul angajatorului, deoarece acesta este singurul cu acces legal la date cu caracter personal.

De notat că ministrul a oferit astfel de informații în condițiile în care vineri la ora 16 încă nu fusese publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care să permită consiliilor de administrație ale școlilor să stabilească scenariul pentru luni.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre verificarea datelor privind vaccinarea personalului școlar:

  • “Este o decizie care se ia la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărui angajator/școală. Angajatorul este singurul care are acces legal la date cu caracter personal și, în același timp, trebuie să respecte reglementările GDPR. Raportările pentru cei din “afara” angajatorului sunt făcute doar numeric.”

3 comments
  1. Lucrez intr-o scoala din Olt. Acolo in statistica vaccinatilor sunt cuprinsi la total profesori doar cei cu norma intreaga in scoala. Problema este ca mai sunt destui care lucreaza la plata cu ora, aproximativ 20%, iar ei nu sunt cuprinsi in raportare, procentele cu vaccinatii ar fi fost diferite! Asa ceva inseamna statistica manarita, iar directorul noi, numit politic de PNL ar trebui sa raspunda!

  2. Unde există în vreo lege obligativitatea vreunui angajat într-o școală din România să prezinte un certificat verde sau o adeverință de vaccinare Consiliului de administrație al școlii?!

    Ce drept legal are CA să ceară (dincolo de buna înțelegere și declarația verbală a celor în cauză, DACĂ doresc să facă asta) informații despre starea medicală a unui angajat?!

    1. Nu ti-l cere efectiv in mana. Te intreaba daca ai si verifica raspunsul in platforma, angajatorul avand drepturi GDPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți / Reprezentanți sanitari pe școală au fost desemnați și anul trecut

Începând de luni dimineață, la nivelul fiecărei școli din țară a fost desemnat un responsabil de protecție sanitară, care va facilita și legătura dintre părinți și reprezentanții direcțiilor de sănătate…
Vezi articolul

Când începe școala în 2023, una dintre cele mai căutate informații, pe internet, la începutul noului an. Calendarul anului școlar cu vacanța de schi din februarie, pentru fiecare județ – descarcă

Una dintre cele mai căutate informații, pe internet, în primele zile ale anului este „când începe școala în 2023”, potrivit Google Trends. Motorul de căutare a remarcat creșteri cu peste…
Vezi articolul