Consiliul Județean Cluj se laudă că e singurul județ din România în care toate școlile și grădinițele au toalete în interior

328 de vizualizări
Foto: captură – Digi24.ro
Clujul este singurul judeţ din România în care toate şcolile şi grădiniţele au grupurile sanitare în interior, potrivit unui comunicat transmis joi de Consiliul Judeţean (CJ) și citat de Agerpres.

„Clujul este singurul judeţ din România care nu are toalete în curtea şcolilor şi a grădiniţelor, acestea fiind, în totalitate, în interiorul clădirilor de învăţământ. (…) Potrivit Raportului privind starea învăţământului preuniversitar clujean, făcut public în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie a.c., de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, judeţul Cluj este singurul din ţară care a remediat în totalitate situaţia toaletelor şi a grupurilor sanitare aflate în curtea unităţilor şcolare clujene”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, doar în acest an, CJ Cluj a repartizat UAT-urilor clujene aproximativ 33.000.000 de lei pentru finanţarea şi a unor astfel de proiecte, dar şi pentru susţinerea investiţiilor în infrastructura de bază.

„Deşi nu este o laudă şi ar trebui să constituie peste tot o normalitate a zilelor noastre, mă bucur să constat că atingerea obiectivului asumat la nivelul administraţiei judeţene a fost confirmată şi de Inspectoratul Şcolar în acest început de an educaţional. Clujul este singurul judeţ din ţară cu şcoli şi grădiniţe racordate integral la apă curentă şi cu toalete în interiorul clădirilor, iar această stare datează deja de doi ani de zile”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat.

Amintim că județul Cluj este primul la Evaluarea Națională, BAC, Titularizare și Definitivat, dar exemplul este trecut cu vederea de autoritățile centrale. Într-un interviu pentru EduPedu.ro, inspectoarea generală Marinela Marc spunea că, printre soluțiile clujene care contribuie la rezultatele de la examenele naționale se numără 36 de inspecții tematice în toate școlile din județ și sute de inspecții într-un singur an, la fiecare disciplină. – Mai multe detalii aici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like