Consiliul Județean Prahova solicită 150 milioane lei prin PNRR pentru un campus modern pentru învățământul dual. Campusul ar urma să includă locuri de cazare, bază sportivă, laboratoare și locuri de relaxare

211 vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un proiect în valoare de aproape 150 de milioane de lei care vizează realizarea unui campus modern pentru învăţământul dual, informează, marţi, biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Proiectul „Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP” va fi implementat de Consiliul Judeţean Prahova, care este lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom SA.

Campusul ar urma să fie realizat în localitatea Tătărani, aflată în imediata apropiere a municipiului Ploieşti, şi va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

„Investiţiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învăţământul profesional şi tehnic, pentru acces la educaţia bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic şi social. Astfel, vor fi impulsionate şi diversificate tipurile duale de formare profesională. Totodată, investiţiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Ecosistemele industriale locale şi regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate, care vor deţine competenţe relevante pentru noile tendinţe de pe piaţa forţei de muncă. În plus, prin intermediul granturilor de care vor beneficia Consorţiile nou constituite vor fi disponibile măsuri de sprijin, pentru atragerea în special a elevilor şi studenţilor care au oportunităţi economice reduse şi care, datorită ofertei constând într-un parcurs flexibil şi continuu, vor putea să obţină o calificare şi acces la o instituţie de învăţământ superior”, arată CJ.

Bugetul proiectului este de 149.352.292 lei, iar durata de implementare va fi până la 30 iunie 2026.

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Țările lumii să ia măsuri pentru a crește atractivitatea muncii de profesor și pentru a le oferi cadrelor didactice valoarea, încrederea și sprijinul de care au nevoie – apelul UNESCO de Ziua Internațională a Profesorului

Țările lumii trebuie să se asigure că munca de profesor devine mai atractivă, iar cadrelor didactice li se acordă valoarea, încrederea și sprijinul adecvat pentru a răspunde nevoilor fiecărui elev…
Vezi articolul

Un director nepriceput sau conservator poate să lase totul cum a fost și până acum în planurile-cadru, spune profesoara Silvia Mușătoiu: M-ar întrista foarte tare, pentru că se presupune că vrem să facem o schimbare

Silvia Mușătoiu, profesoară de Matematică la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, a declarat, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că are o „nemulțumire față de ideea de plan-cadru propusă…
Vezi articolul

LISTĂ În jur de 11.000 de elevi din 14 școli din Capitală intră în online luni și marți. În total, sunt 199 de unități unde activitatea fizică de predare a fost suspendată – Inspectoratul Școlar București

Aproximativ 11.000 de elevi din 14 școli intră astăzi și mâine în sistem online, în Capitală, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar București. Astfel, în total sunt aproximativ 160.000 de…
Vezi articolul