Consiliul Județean Prahova solicită 150 milioane lei prin PNRR pentru un campus modern pentru învățământul dual. Campusul ar urma să includă locuri de cazare, bază sportivă, laboratoare și locuri de relaxare

205 vizualizări
Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com
Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un proiect în valoare de aproape 150 de milioane de lei care vizează realizarea unui campus modern pentru învăţământul dual, informează, marţi, biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Proiectul „Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP” va fi implementat de Consiliul Judeţean Prahova, care este lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom SA.

Campusul ar urma să fie realizat în localitatea Tătărani, aflată în imediata apropiere a municipiului Ploieşti, şi va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative.

„Investiţiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învăţământul profesional şi tehnic, pentru acces la educaţia bazată pe inovaţie, creativitate şi specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic şi social. Astfel, vor fi impulsionate şi diversificate tipurile duale de formare profesională. Totodată, investiţiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Ecosistemele industriale locale şi regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate, care vor deţine competenţe relevante pentru noile tendinţe de pe piaţa forţei de muncă. În plus, prin intermediul granturilor de care vor beneficia Consorţiile nou constituite vor fi disponibile măsuri de sprijin, pentru atragerea în special a elevilor şi studenţilor care au oportunităţi economice reduse şi care, datorită ofertei constând într-un parcurs flexibil şi continuu, vor putea să obţină o calificare şi acces la o instituţie de învăţământ superior”, arată CJ.

Bugetul proiectului este de 149.352.292 lei, iar durata de implementare va fi până la 30 iunie 2026.

Foto: © ​Mooshny | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

Am început să las viciile, uitați, am strâns bani și mi-am luat o pereche de blugi pe care mi-o doream și o geantă, mi-au spus elevii care au fost la atelierul Școala de Bani din Bibliotecă, spune Nicoleta Grigorescu, bibliotecară la Titu, județul Dâmbovița

Elevi de 7 ani dar și adolescenți de liceu din 90 de comunități, în special zone rurale sau din orașe mai mici, au învățat noțiuni de educație financiară de la…
Vezi articolul

Ministrul francez al Educației condamnă cyberbullying-ul și fenomenul pornit pe TikTok împotriva elevilor de clasa a VI-a născuți în 2010. Jean – Michel Blanquer: Este complet prostesc, este împotriva valorilor noastre. Ceea ce va conta sunt valorile fraternității și nu prostia!

Copiii din Franța născuți în anul 2010 (cei de 10-11 ani) sunt, zilele acestea, victimele unui fenomen de cyberbullying: haștagul “#anti2010” de pe rețeaua de socializare și videoclipuri scurte TikTok…
Vezi articolul

Șapte noi alianțe universitare europene, inclusiv două la care participă universități din România – printre cele 30 selectate acum să primească sprijin european prin Erasmus+ / Numărul de alianțe beneficiare crește la 50

30 de alianțe universitare europene au fost selectate în cadrul apelului Erasmus+ 2023 pentru a beneficia de sprijin financiar european pentru întărirea cooperării, ceea ce, după apelul din 2022, ridică…
Vezi articolul

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire organizate de profesori voluntari, în programul ”Hai la olimpiadă!” / Formularul este deschis până în octombrie

Elevii pasionați de fizică, matematică sau informatică se pot înscrie la cursuri gratuite de pregătire ținute de profesori voluntari în centre stabilite în peste 15 județe, potrivit Fundației „Nouă ne…
Vezi articolul