“Copiii trebuie să intre în contact cu evenimente la care muzica pare distractivă” – William Fong, profesor la Royal Academy of Music

131 de vizualizări
Foto: Cultura la Dubă
11 adolescenți români visează să devină pianiști concertiști. I-am întâlnit în cadrul programului Piano Star, o inițiativă a tinerei pianiste Kira Frolu, studentă la Royal Academy of Music din Londra. După ce a descoperit diferențele uriașe între școala românească de arte și cea de peste hotare, Kira a vrut să îi ajute pe copiii români să descopere măcar puțin din universul din care ea face acum parte, scrie Cultura la Dubă.

Așa că a adus la București profesori de la școli renumite din Marea Britanie, iar un juriu a selectat 11 adolescenți cu talent la pian.

Familia mea a înlocuit o mașină mai veche cu un pian și atunci pot să studiez și acasă. E nevoie de o îmbunătățire a instrumentelor din școli. Sunt școli în România în care ori sunt prea puține săli, ori sunt piane sau alte instrumente vechi” – ne spune Ștefan, unul dintre participanții la programul Piano Star.

Ștefan are 14 ani și studiază pianul de la 7 ani. Acum este elev la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” din Brașov. Ca și în cazul lui, pentru cei mai mulți copii români, pianul e un privilegiu pe care nu mulți părinți și-l permit. Accesul la pianul școlii nu este suficient pentru a studia dacă vrei să faci performanță, iar să ai propriul pian acasă este un efort financiar considerabil.

Citește articolul complet pe Cultura la Dubă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Rolul programului „Laptele școlar” trebuie clarificat, spune Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui: În primul rând are rol educațional, are și impact social, dar și impact economic asupra fermierilor, pentru că e vorba de 6% din producția de lapte din România

„Ca președinte de patronat și părinte de copil, este foarte importantă siguranța alimentară, pentru că nu pot să duc un produs chiar dacă el este calitativ superior, este fresh, proaspăt,…
Vezi articolul

Campania „Părinte responsabil în era digitală” este susținută de Salvați Copiii România

De ce nu spun copiii atunci când sunt agresați online și cum părinții îi pot ajuta să se deschidă. Mihaela Dinu, psiholog: Așa cum am învățat la școală să scriem o scrisoare, așa trebuie să-i învățăm și pe copii să navigheze pe internet

Așa cum am învățat la școală să scriem o scrisoare, așa trebuie să-i învățăm și pe copii să navigheze pe internet, spune psihologul clinician Mihaela Dinu, de la Salvați Copiii…
Vezi articolul