Coronavirus – China testează o nouă metodă pentru a detecta Covid-19 în 15 minute

676 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O echipă medicală din China condusă de pneumologul Zhong Nanshan a testat o nouă metodă pentru detectarea coronavirusului Covid-19 cu ajutorul analizei a câtorva picături de sânge şi ale cărei rezultate pot fi obţinute în 15 minute, informează miercuri mass-media locale citate de EFE, transmite Agerpres.

Metoda ar putea fi folosită ca test suplimentar la pacienţii care au rezultat negativ la testele de acid nucleic, principalul test de diagnosticare folosit în prezent, se arată într-un articol publicat de echipa lui Zhong în Journal of Medical Virology.

Testul de acid nucleic durează, însă, câteva ore şi are nevoie de echipament specific, care de multe ori nu este disponibil, relatează Agerpres.

Testul care funcţionează ca un reactiv de detectare de anticorpi a fost testat în spitalele din întreaga ţară prin probe clinice la pacienţii cu COVID-19, teste care au verificat sensibilitatea la detectarea şi specificitatea reactivului.

Un test viral de acid nucleic are nevoie de între 3 şi 4 ore, în timp ce reactivul dă rezultate în 15 minute.

Pentru a realiza această analiză sunt suficiente câteva picături de sânge din deget, iar potrivit echipei de cercetare testul de detectare rapidă de anticorpi poate fi realizat fără ca persoana să stea întinsă pe pat.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Derapaj în Revista Română de Statistică – Un articol semnat de un profesor de la ASE scrie despre „transhumanța” românilor care au emigrat. Transhumanța înseamnă deplasarea sezonieră a oilor, potrivit DEX

În Revista Română de Statistică, Supliment nr 1/2020, este folosit termenul de „transhumanță” pentru a descrie emigrația românilor. Articolul de cercetare cu titlul „Analiza corelaţiei dintre migraţie şi remitenţe”, semnat…
Vezi articolul

„Oscarurile științei”: Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an

Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an. Susținute de șefi din…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre Premiul Nobel pentru Chimie 2021, acordat cercetătorilor Benjamin List şi David W.C. MacMillan: Au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia dintre enantiomeri și molecule organice, compuse din carbon, hidrogen, oxigen și azot

Cei doi laureați ai premiului Nobel pentru Chimie, Benjamin List şi David W.C. MacMillan, „au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia…
Vezi articolul