Critici dure aduse conducerii structurii responsabile de persoane cu dizabilități, copii și adopții / Maria Mădălina Turza: „Mizeria de sub preș în dizabilitate”

444 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Mădălina Turza
Maria Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a fost numită recent la șefia Departamentului pentru responsabilitate socială comunitară şi grupuri vulnerabile, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. De la acest nivel, ea lansează critici dure la adresa conducerii Autorității Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopții (ANDPDCA): „Mizeria de sub preș în dizabilitate”, scrie G4Media.ro.

În prezent, ANDPDCA este condusă de Florica Cherecheș, care a fost numită în funcție în martie 2021, venind de pe poziția de consilier al președintelui Camerei Deputaților (la vremea respectivă Ludovic Orban).

Înainte de Florica Cherecheș, funcția era ocupată tocmai de Maria Mădălina Turza. După ce a fost schimbată, Turza a spus că funcția pe care a ocupat-o mai bine de un an de zile este o funcție politică de demnitate publică și că în urma algoritmului stabilit la nivel politic, trebuia să revină unui reprezentant al Partidului Național Liberal, respectiv Floricăi Cherecheș.

Turza afirmă că nu mai vrea să fie părtașă la indolență și minciună, și că vorbește în cunoștință de cauză, pentru că a avut ocazia să lucreze mai bine de un an cu cei din ANDPDCA.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Iohannis despre moartea copilului de 3 ani căzut în fosa septică a școlii: ”Dureroasă și revoltătoare. Situaţia în care se găsesc încă multe şcoli din ţară este o ruşine naţională pentru România europeană a anului 2019”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră “dureroasă şi revoltătoare” tragedia din judeţul Iaşi, unde un copil de 3 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea unei…
Vezi articolul