Cum arată scanerul termic produs în România, despre care premierul spune că ar putea fi introdus în şcoli pentru triajul elevilor

1.918 vizualizări
FOTO: Captura minind.ro
Ludovic Orban a anunţat vineri că autorităţile discută un plan pentru revenirea în activitate şi una dintre măsurile propuse de specialiştii este introducerea unor scanere termice în şcoli. La începutul lunii aprilie Întreprinderea Optică Română, IOR, companie aflată în portofoliul statului român, a anunţat producţia prototipului unui astfel de scaner termic la noi în ţară, scrie ştirileprotv.ro.

Scanerul românesc este cu o treime mai ieftin decât cele de pe piaţa internaţională, potrivit publicaţiei citate şi va putea fi amplasat la intrarea în instituţii, spitale sau şcoli. Cu ajutorul lui, vor fi depistate persoanele care au febră.

FOTO: prooptica.ro

Tehnică folosită este împrumutată de la transportoarele blindate Piranha, aflate şi în dotarea armatei române, spune directorul IOR.

Indicatorul termic sesizează variaţiile de temperatură de la nivelul fetei de 0,3 grade Celsius şi emite semnalul sonor când temperatura depăşeşte 37,5.

Ministerul Economiei a făcut anunţul, iar ministrul economie a publicat chiar un clip cu acest scaner.

Conform specificaţiilor publicate pe site-ul companiei partenere a IOR, aparatul conține: o cameră termală fără răcire, o referință termică, un trepied, un computer-display și software specializat pentru aplicația de scanare termică.

Caracteristici tehnice principale

Detector termal LWIR, fără răcire, 640×480 pixeli, 17μ pixelul, 25Hz
NETD detector Maximum 50 mK
Câmp vizual 40x 30(Orizontal x Vertical)
Distanța de scanare termică Până la 10m
Precizia indicării temperaturii Maximum ± 0.5C
Detecția feței Da
Alarmare sonoră la depășirea pragului de temperatură prestabilit Sonoră și vizuală
Sursă de alimentare 220 V AC (de la priză normală)
Condiții de lucru +100C ÷ +300C, spațiu interior, poziție fixă

“CONDOR SR-FD” este un produs realizat în România, se bazează pe experiența nostră din cercetarea-dezvoltarea și producția de camere de termoviziune pentru aplicații militare și de supraveghere la frontieră și s-a realizat din extinderea aplicațiilor sistemului mecanicului conductor de pe vehiculele bindate(“CONDOR SR”), aflat în producție de serie la PRO OPTICA și care echipează transportoarele blindate Piranha 3 și 5.


1 comentariu
 1. Superb…
  Câte unități pot produce cei de la IOR, in serie si in cat timp? De prototipuri suntem sătui.
  Cat va dura până va putea fi făcută achiziția, instruirea, implementarea…
  A trecut 1 aprilie, lasati glumele.
  Nu poti incepe scoli cu 20-30 de elevi in clasă.
  Ce poti face efectiv dacă elevii nu respecta distanțarea fizică?
  Cum creezi flux de acces si iesire separate din școală (degeaba ii distantezi in clasă dacă se formează adunari mari de elevi si parinti la intrare)

  Cel mai de neînțeles lucru este cum fix de pe 15 mai virusul dispare asa dintr-o dată (ca ,,el” stie ca se termină starea de urgență)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice, transmite Agerpres. Potrivit ministrului, se va lua…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre posibilitatea de a menține școlile deschise indiferent de scenariu, dacă toți profesorii și angajații din unitate sunt vaccinați: „În limitele de competență, Ministerul Educației poate să susțină o astfel de idee și va promova” – VIDEO

Ministerul Educației ar putea susține ideea ca școlile unde tot personalul angajat este vaccinat să rămână deschise cu prezență fizică indiferent de scenariul din localitatea respectivă, a declarat ministrul Sorin…
Vezi articolul

Elevii nu vor avea transport gratuit spre școală, susțin transportatorii, care cer Guvernului să asigure fondurile necesare: Ordonanța 50 este „un act normativ prost gândit, lipsit de viziune și coerență, ce nu este acoperit de bugetul necesar”

„Transportul gratuit al elevilor, rămâne ‘în aer”, scriu reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. – într-un comunicat de presă. Aceștia acuză Guvernul că nu a prevăzut finanțarea bugetară…
Vezi articolul