Cum sunt subiectele de la Evaluarea Națională 2021? Ministrul Educației: Voi merge în fiecare dimineață și voi sta cu profesorii pentru a se extrage subiectele și, la fel cum am mai făcut, voi insista să fie rezolvate și la limba română și la matematică încă o dată acele subiecte care vor fi extrase

7.226 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
„Voi merge în fiecare dimineață și voi sta cu profesorii pentru a se extrage subiectele și, la fel cum am mai făcut, voi insista să fie rezolvate și la limba română și la matematică încă o dată acele subiecte care vor fi extrase”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi24. Întrebat cum vor fi subiectele în raport cu cele date anul trecut, acesta a spus că după gradul de dificultate „nu sunt nici mai simple, nici mai complicate.”

Pe 22 iunie are loc proba scrisă la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2021 pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a. Sunt așteptați la această probă peste 131 de mii de elevi.

Cîmpeanu a spus că va merge în fiecare dimineață de examen în instituția din subordinea ministerului în care sunt făcute subiectele pentru toate aceste probe scrise, iar după extragerea variantei de subiect, extragere care are loc după o procedură monitorizată audio-video, îi va pune pe profesorii de limba română și de matematică să rezolve încă o dată subiectele extrase pentru a verifica să nu există neclarități, să nu existe neconcordanțe în barem și „pentru a îndeplini toate celelalte condiții în interesul elevilor”.

Sorin Cîmpeanu: „Sunt mai aproape de testele PISA. Anul acesta am reușit, o spun cu bucurie, am reușit să organizăm prestările PISA, am îndeplinit toate condițiile și am organizat aceste pretestări PISA. Rezultatele evaluării PISA de anul viitor sigur nu vor fi schimbate în mod spectaculos, mi-aș dori, dar nu vor fi. Important este să avem un progres, mai ales pe baza faptului că, așa cum am precizat, este o generație care a făcut clasa pregătitoare. Este o generație care a făcut teste antrenament pe model PISA, sunt câteva motive de optimism alături de câteva motive de îngrijorare.

Am încercat să flexibilizăm cât de mult s-a putut, de la timp suplimentar aplicat pentru completarea datelor de identificare până la posibilitatea de a realiza construcții pe foaia de concurs la matematică sau sublinieri pe text în cazul textelor de limba și literatura română. Mâine dimineață foarte, foarte devreme, voi merge la Centrul Național de Evaluare și voi sta cu profesorii de limba română pentru a se extrage subiectele și, la fel cum am mai făcut, voi insista să fie rezolvate și la limba română și la matematică încă o dată acele subiecte care vor fi extrase pentru a nu avea vicii de formulare, pentru a avea un barem cât se poate de clar și pentru a îndeplini toate celelalte condiții în interesul elevilor. Voi fi alături de colegii mei în fiecare dimineață înainte de probele de examen la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Subiectele sunt mai aproape de modalitatea de testare PISA. Subiectele au făcut obiectul unor multiple teste de antrenament, sunt cunoscute, tematica de asemenea a fost cunoscută. Din perspectiva gradului de dificultate nu sunt nici mai simple, nici mai complicate”.

Foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Teste de antrenament Evaluarea Naţională 2020, setul 4. Se recomandă rezolvarea în zile diferite, în timpul scris pe foaie, fără consultarea unor surse, ca la examen

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a publicat setul 4 cu teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții…
Vezi articolul