Cursuri şi laboratoare în format hibrid pentru studenții Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI)

331 de vizualizări
Foto: Gustavo Fring – Pexels.com
Studenţii Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) vor continua activitatea didactică, în semestrul al II-lea, în sistem hibrid, potrivit Agerpres. Cursurile se vor desfăşura online, iar laboratoarele şi seminarele vor fi organizate faţă în faţă.

Conducerea TUAISI a informat, vineri, că a analizat desfăşurarea situaţiei în primul semestru şi s-a constatat că, în ciuda unei creşteri alarmante a infectărilor cu COVID-19 la nivelul comunităţii, nu a existat vreun focar major la nivelul universităţii sau în campus.

“În acest context, în semestrul al doilea nu există argumente pentru a solicita Senatului modificarea deciziei de a funcţiona în sistem hibrid, respectiv cursuri online, celelalte activităţi didactice onsite. Însă situaţia pandemică la nivel naţional şi regional nu ne permite să revenim cu toate activităţile onsite, respectiv desfăşurarea cursurilor în format fizic, deoarece sunt serii cu numeroşi studenţi, iar spaţiile didactice nu permit, decât în puţine cazuri, respectarea normelor de securitate sanitară”, a declarat rectorul TUIASI, Dan Caşcaval, potrivit Agerpres.

Studenţii TUIASI finalizează sesiunea de examene la finalul acestei săptămâni, iar după o săptămână de vacanţă vor reveni la studii începând cu data de 21 februarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei / E esențial ca ministerele Educației și Sănătății să ia măsuri ca să nu se blocheze din nou sistemul educațional după sărbători, spun elevii

Este absolut esențial ca ministerele Educației și Sănătății să ia măsuri ca să nu se blocheze din nou sistemul educațional, spun reprezentanții elevilor într-un comunicat primit sâmbătă de Edupedu.ro. Consiliul…
Vezi articolul

Inspectoratele școlare județene și direcțiile de sport și de cultură vor trece în subordinea autorităților locale, de la 1 ianuarie 2025 – măsură de reducere a cheltuielilor, anunțată de Ministrul Finanțelor / În noua lege a Învățământului, inspectoratele sunt înlocuite cu direcții județene subordonate Ministerului Educației

Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un pachet de 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru următorii ani. Printre acestea: descentralizarea inspectoratelor școlare județene, care vor trece din subordinea…
Vezi articolul

Câte 20 de profesori și directori din 216 școli participă, în martie și aprilie, la Studiul Principal TALIS 2024, făcut de OCDE în 50 de state, printre care și România / Cercetarea are și un modul de evaluare a cunoștințelor pedagogice generale ale profesorilor

Eșantionul TALIS 2024 are, în România, 4.000 de profesori participanți, potrivit unui comunicat dat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Eșantionarea și alegerea profesorilor a fost făcută…
Vezi articolul

Peste 1,2 milioane de copii de grădiniță și clasele primare, excluși de la tichetele de 400 de lei pentru after school, prevăzute de Legea Educației, potrivit unui proiect de OUG / Valoarea unui voucher pentru “școala după școală”, tăiată la jumătate. Programul devine unul pilot, pentru 49 de mii de elevi vulnerabili

Copiii de grădiniță nu mai pot cere tichete de after school, ci doar elevii din clasele primare, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe ordinea de zi a…
Vezi articolul

Peste 150 de profesori și mai mulți părinți semnează scrisori de susținere pentru directoarea Colegiului de Muzică „George Enescu” din București, demisă de Inspectoratul școlar după ce a înființat o clasă de a V-a, inițial fără aprobare / ISMB a antedatat o decizie în acest caz – surse

Două scrisori de susținere pentru fosta directoare a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, demisă pe 25 septembrie de Inspectoratul școlar (ISMB) pe motiv că a înființat o…
Vezi articolul