Curtea Supremă a anulat diplomele universitare ale lui Costel Barbu zis Bitanu, fostul secretar general adjunct al Guvernului Orban / Barbu a primit clasare pentru înşelăciune după ce a achitat prejudiciul

10.648 de vizualizări
Foto: Facebook/Costel Barbu
Înalta Curte de Casaţie a anulat mai multe diplome universitare ale lui Costel Barbu zis Bitanu, fostul secretar general adjunct al Guvernului şi un apropiat al lui Ludovic Orban, potrivit deciziei de marți, 15 martie, a instanţei, scrie în exclusivitate G4Media.ro. Instanţa a admis astfel o cerere a Parchetului General. Decizia nu este definitivă.

Urmărit penal pentru înşelăciune. A primit clasare după ce a achitat prejudiciul

Fostul secretar general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, a fost urmărit penal pentru înşelăciune de Parchetul General pentru că s-a folosit de o diplomă falsă de licenţă ca să se angajeze ca city manager în comuna teleormăneană Suhaia, după ce nu a mai putut fi primar, fiind declarat incompatibil de ANI, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

În noiembrie 2021, Parchetul general a emis soluţie de clasare după ce Costel Barbu s-a împăcat cu partea vătămată, primăria Suhaia, şi a achitat prejudiciul: salariul de city manager în cuantum total de aproape 80.000 de lei, au explicat sursele G4media.ro. Totodată, parchetul a cerut instanţei să îi anuleze lui Barbu diploma de licenţă de la Universitatea de Vest şi celelalte diplome şi titluri universitare.

Cine e Costel Barbu

Fostul secretar adjunct al Guvernului Orban, Costel Barbu, este acum deputat de Teleorman. În 2014, Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, iar în 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei teleormănene Suhaia.

Ascensiunea lui Costel Barbu în politică a început după congresul PNL din 2017, când Ludovic Orban a fost ales președinte al partidului. Cei doi ar fi devenit apropiați în contextul în care Barbu i-a fost şofer lui Orban șofer în campania internă din partid din același an. ”Orban avea permisul de conducere suspendat și avea nevoie de un șofer care să îl ducă pe la filialele din țară, în campanie. Barbu a fost acela și, de atunci, au devenit foarte apropiați”, a declarat un politician local pentru G4Media.

Ulterior congresului, Costel Barbu a fost numit secretar general adjunct al PNL, iar în decembrie 2019, odată cu instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria, Barbu a fost numit secretar general adjunct al guvernului.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


2 comentarii
  1. Prietenul lui Orban care acum se da “lovit” si jignit si-si face partid. Daca ar fi vorba numai de impostorul Barbu nu ar fi prea grav dar, a promovat ca lider al partidului multi alti impostori. Ministrul invatamantului Campeanu, sustinatorul doctoratelor false, prim-ministrul Ciuca, in aceiasi situatie, fatuca de la ape care nu stia in ce parte curge raul!? etc. p.n.l. aceiasi mizerie ca p.s.d.!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Un stetoscop electronic care poate asculta de la distanță ce se întâmplă în corpul uman, dezvoltat de cercetătorii portughezi. Medicii au fost nevoiţi să renunţe la instrumentul tradițional din cauza măsurilor de protecție faţă de pacienţii cu noul coronavirus

O tehnologie care permite ascultarea de la distanță a organismului uman, cum ar fi ascultarea plămânilor în cazul bolnavilor de coronavirus, a fost dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Coimba…
Vezi articolul