Daniel Funeriu: Acceptă președintele Iohannis, care pune educația la loc de frunte, propunerea PSD?

302 vizualizări
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
Va accepta Klaus Iohannis propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să fie ministru al Educației, în condițiile în care președintele și-a asumat ca proiect principal educația, întreabă fostul ministru Daniel Funeriu, într-o reacție la noua propunere a social-democraților pe portofoliul vacantat de Valentin Popa.

Ca să fie clară treaba: dl. președinte, care pune educația la loc de frunte, e în fața unei co-responsabilități majore: acceptă sau nu propunerea PSD la educație?”, scrie Funeriu pe pagina sa Facebook. Fostul consilier prezidențial precizează că, potrivit Constituției, președintele are dreptul să refuze propunerea de ministru.

Este, dacă vreți, la fel cu situația nominalizării lui Dăncilă, doar că propunerea actuală a demonstrat deja ce poate face”, punctează Funeriu.

Între timp, președintele Klaus Iohannis a dat un semnal negativ cu privire la propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să preia portofoliul educației.

Am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnica: se împlineau 200 de ani de învățământ tehnic în românesc, eveniment la care am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului sau dacă se face numai așa, o remaniere cu bucata“, a declarat liderul de la Cotroceni.

Iohannis a adăugat că ar putea fi nevoie de numirea unui nou interimar la Educație, până la un răspuns, având în vedere că joi expiră interimatul deținut de Rovana Plumb pe acest portofoliu.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul părinților din Bihor, obligați de instanță să-i reînscrie la școală pe cei patru copii, după ce i-au retras în pandemie pentru a face homeschooling: Copiii încă nu s-au întors la școală, spune șeful ISJ Bihor, Horia Abrudean

Șeful ISJ Bihor, Horia Abrudean spune că părinții celor patru copii care au fost retrași de la școală, încă nu au revenit la cursuri, deși instanța i-a obligat pe părinți…
Vezi articolul