Daniel Funeriu: În România lui 2023 absolut toți cei suspectați sau dovediți de plagiat sunt patronați de un singur om: președintele României, Klaus Iohannis. El este unicul responsabil

1.652 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu
“În România lui 2023 absolut toți cei suspectați sau dovediți de plagiat sunt patronați de un singur om: președintele României, Klaus Iohannis. El este unicul responsabil al situației în care ne aflăm”, acuză fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, după ce Comisia de Etică a Universității Babeș – Bolyai din Cluj a anunțat miercuri că ministrul Lucian Bode a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Fostul ministru al Educației îl acuză pe Klaus Iohannis că deși mai are aproape doi ani pentru a veni cu o soluție la această problemă, “pe moment o hrănește”. “Asta trebuie să fie și principala calitate a viitorului președinte al României: să știe să ridice ochii din bocancii murdari ai politicii românești și să ducă țara asta unde merită, mai ales acum că beneficiem -din noroc – de un context internațional atât de favorabil”, spune Funeriu.

Fostul ministru al Educației care a inițiat și aplicat Legea educației în 2011, în vigoare și astăzi deși cu modificări masive aplicate de guvernele care i-au succedat la putere, afirmă că “în România lui 2023 absolut toți cei suspectați sau dovediți de plagiat sunt patronați de un singur om: președintele României, Klaus Iohannis. El este unicul responsabil al situației în care ne aflăm, anume că:

– 1) cu toate că a câștigat mandatul de președinte utilizând masiv (în opinia mea determinant, cu plăcere…) plagiatul ca armă electorală împotriva lui Ponta,

– 2) la 8 ani de mandat și 12 ani de când am dat prima legislație anti-plagiat solidă din România, politica românească este încă profund marcată de flagelul plagiatului.

Situația mai arată ceva: nimeni, în afară de mine, nu are curajul să îl desemneze pe președintele României drept principalul vinovat de situație. Eu știu de ce. E foarte bine că sunt scoși la iveală cei cu probleme de integritate academică. Soluția, însă, e în mâna patronului lor, Klaus Iohannis”.

Citește și:
Lucian Bode, întâmpinat pe Aeroportul Cluj cu mesajul ”Demisia! Sunteți plagiator dovedit! Rușinea Sălajului”
Cum e posibil ca Lucian Bode să rămână în Guvern după plagiat și tăcerea față de violența domestică? Explicația: vulnerabilitatea comună cu premierul Ciucă
BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată” / E cerută retragerea cărții publicate pe baza tezei / Conducătorul de doctorat, Adrian Ivan, a cerut stoparea oricărei analize
EXCLUSIV Ce laude și aprecieri îi adresau profesorii din comisia de doctorat lui Lucian Bode și lucrării sale în 2018: „O cercetare științifică veritabilă”, „doctorandul demonstrează aptitudini analitice avansate”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ce Comisia de Etică a UBB a spus că teza de doctorat a lui Bode este “profund viciată”: “Premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual, este o situație care se tranșează în cadrul unui proces”
Ce se poate întâmpla cu titlul de doctor al lui Lucian Bode, după decizia de plagiat: Reprezentantul CNATDCU Mircea Dumitru face trimitere la rolul instanței, deoarece Consiliul care se ocupa în mod normal de doctoratele plagiate “nu are posibilitatea să mai facă nimic”
Lucian Bode, reacție la decizia Comisiei de Etică a Universității Babeș Bolyai: „Demersul încalcă flagrant decizia Curții Constituționale / Atacuri concertate ale USR și sateliților săi / Regret că UBB s-a grăbit să dea curs presiunilor”
Ministerul Educației despre decizia CCR ce împiedică analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode: CNATDCU sau Ministerul Educației nu au competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat / Instituția spune că Ligia Deca a participat la ședința CNATDCU de joi la invitația președintelui interimar Mircea Dumitru
“Atacul fără precedent la reglementările privind etica în cercetare realizat de CCR este perfect și circular” – critici dure ale președintelui Consiliului Național de Etică, Dacian Dragoș, după motivarea deciziei Curții Constituționale privind retragerea titlurilor de doctor / “Etica în cercetare rămâne fără acces efectiv la justiție!”

6 comments
  1. In scolile desfiintate in baza LEN-ului pastorit de domnul Funeriu nu plagiaza nimeni. Cel ma stabil sistem este sitemul mort!

  2. Al doilea om in stat din ministerul invatamantului a facut licenta la o universitate sub semnul intrebarii la vremea respectiva, licenta pe care bine ca nimeni nu a citit-o.
    Si acum dirijaza Romania Educata…

  3. Ce legătură are Johannes cu calea aleasa de ei?Le-a pus el plagiatul în mână?Societatea noastră e din ce în ce mai ….aici e problema!

  4. Ce bine ca apare steaua călăuzitoare…. pixelul albastru….. în locul lui m as încuia într un birou pt totdeauna

  5. Daca ar fi cautat la opera sa, s-ar vedea ca Iohannis este la fel ca aceea pe care ii promoveaza. Cititi-i lucrarea de licenta si pe cea de gradul didactic I.

  6. Are dreptate Funeriu!! Președintele este cel care din umbră provoacă haosul și brambureala din învățământ. El numește mediocritațile din fruntea ministerului învățământului, iar acestea îi răspund după placul său. Ce nenorocire pe capul acestei țări!!! Doamne de-ar pleca mai repede de la Cotroceni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

65 de lei net va primi în medie fiecare salariat din educație, de la 1 iulie, din diferențele restante – “o altă formă de umilire a personalului” din acest sector, afirmă federațiile sindicale din învățământ. Acestea anunță ample proteste în septembrie, dacă Guvernul nu le invită la negocieri

Angajații din educație vor primi în medie, din 1 iulie, “65 de lei net pentru fiecare salariat”, sumă ce reprezintă “o altă formă de umilire a personalului din educație”, afirmă…
Vezi articolul

Cele cinci mari universități din Consorțiul Universitaria protestează față de “legea abuzivă” referitoare la menținerea pensionarilor pe post până la 70 de ani, fără acordul angajatorului: Legiuitorul încalcă legea printr-o intervenție abuzivă

“Noi, cele cinci mari universități membre ale Consorțiului Universitaria, considerăm inacceptabil ca tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenția sa abuzivă într-un domeniu care aparține exclusiv factorilor decizionali ai unei universități”,…
Vezi articolul

USR o cheamă pe Ligia Deca în Parlament, pe 1 martie, la Ora Guvernului, ca să dea explicații privind legile Educației. Până acum, Ligia Deca nu a răspuns niciunei invitații a opoziției: “Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”

USR a depus o solicitare ca ministrul Educaţiei, Ligia Deca, să vină la „Ora Guvernului” în plenul din 1 martie al Senatului, de la ora 11:30, pentru a oferi explicaţii…
Vezi articolul