Daniel Funeriu: Mircea Miclea şi-a cerut scuze. Are această franchețe în comun cu Klaus Iohannis, care nu a ezitat să retracteze celebra “în fața bolii eşti ori precaut ori prost”

1.841 de vizualizări
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu îi ia apărarea lui Mircea Miclea, în afacerea înregistrărilor editate apărute pe site-ul romaniatv.net și în care pot fi auzite insulte la adresa președintelui. “Eu rețin că Mircea Miclea şi-a cerut scuze. Care, cunoscându-l, nu sunt de conjunctură, ci sincere. Mircea e unul din oamenii care îşi asumă gândurile dar şi greşelile”, spune Funeriu, care scrie că Mircea Miclea este “una din marile minți ale României de azi şi un om la care țin foarte mult, aproape necondiționat”.

Are această franchețe în comun cu Klaus Iohannis care nu a ezitat, la rându-i, să retracteze celebra “în fața bolii eşti ori precaut ori prost”. Pentru că aşa fac oamenii mari: nu ezită să spună “am greşit”“, scrie Daniel Funeriu, pe pagina sa de Facebook.

În speța dată: doar preşedintele României, Klaus Iohannis, dacă consideră necesar, poate să spună că acceptă sau nu scuzele. Din moment ce Mircea Miclea şi-a cerut scuze, nici eu, şi nimeni altcineva, nu cred că avem a trăncăni pe subiect“, continuă Funeriu.

Amintim că Daniel Funeriu a implementat în 2011 Legea educației realizată pe baza Raportului pe educație construit de echipa lui Mircea Miclea, care a condus atunci comisia prezidențială pe educație.

Reacția acestuia vine după ce Romaniatv.net a publicat secvențe editate din una sau mai multe înregistrări audio cu fostul ministru al Educației Mircea Miclea, în care pot fi auzite insulte la adresa președintelui. În înregistrările publicate pe site-ul televiziunii, Miclea poate fi auzit spunând “Președintele e un tâmpit. E un dobitoc. Ce să mai vorbesc… Vai de viața lui! A stat cinci ani de zile… Deci, nu, să lăsăm deoparte această temă”.

Contactat astăzi, 24 august, de Edupedu.ro, Miclea a declarat: “Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Interviul este probabil o compilație din interviurile pe care le-am avut la Digi 24 și Europa liberă și probabil din alte surse. Dar, ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru aceste interpretări și luări de poziție care au apărut în spațiul public”.

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă sunt elevă în clasa x și din prima zi de școală m-am așezat în banca a treia de la fereastră, acolo voi sta până se sfârșește semestrul întâi”, spune ministrul Educației care anunță că laboratoarele vor fi evitate

Ministrul Educației a explicat principiul după care elevii trebuie să se ghideze la școală, pentru a limita cât mai mult deplasarea între clase și în interiorul clasei, între bănci. Monica…
Vezi articolul