Romaniatv.net publică secvențe editate dintr-o înregistrare cu Miclea, în care pot fi auzite insulte la adresa președintelui / Mircea Miclea: Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Este probabil o compilație, îmi cer scuze pentru interpretări și luări de poziție

1.886 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Captură Youtube NCN Romania
Romaniatv.net a publicat secvențe editate din una sau mai multe înregistrări audio cu fostul ministru al Educației Mircea Miclea, în care pot fi auzite insulte la adresa președintelui. În înregistrările publicate pe site-ul televiziunii, Miclea poate fi auzit spunând “Președintele e un tâmpit. E un dobitoc. Ce să mai vorbesc… Vai de viața lui! A stat cinci ani de zile… Deci, nu, să lăsăm deoparte această temă”. Contactat astăzi, 24 august, de Edupedu.ro, Miclea a declarat: “Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Interviul este probabil o compilație din interviurile pe care le-am avut la Digi 24 și Europa liberă și probabil din alte surse. Dar, ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru aceste interpretări și luări de poziție care au apărut în spațiul public”.

Răzvan Mihalașcu, care s-a prezentat drept redactor la Romaniatv.net și “autorul interviului cu Mircea Miclea despre care ulterior domnul ministru a susținut că nu a existat”, a contactat astăzi Edupedu.ro în legătură cu secvențele pe care le-a publicat site-ul citat.

În înregistrare se aud următoarele insulte la adresa președintelui Klaus Iohannis: “Președintele e un tâmpit. E un dobitoc. Ce să mai vorbesc… Vai de viața lui! A stat cinci ani de zile… Deci, nu, să lăsăm deoparte această temă, pentru că. Ce voiam să zic: Nu e nicio generație pierdută. E de defetism de doi bani, o modalitate prin care te deresponsabilizezi ca să spui gata, oricum e pierdută, n-are rost să mai facem. Cum adică, nu poți recupera câteva luni? E aberant! Înseamnă că ce stat ești tu?

Mihalașcu a declarat că “a fost o greșeală de scriere cuvântul idiot [apărut în titlul de ieri – N.Red.]. Recunosc. Miclea l-a catalogat pe Iohannis drept “tâmpit și dobitoc”, dar greșeala de scriere mi-o asum”.

Mihalașcu a mai declarat că ar fi publicat doar 6 minute din interviul despre care susține că ar avea 20 de minute pentru că “am considerat că pentru publicul România Tv 20 de minute despre regulile sanitare din școli ar fi fost cam mult. De aceea am ales cele mai importante declarații, însumând șase minute”.

RTV scrie pe portalul său că “în aceeaşi zi, Mircea Miclea a mai acordat un interviu în care a vorbit despre aceleași teme şi la Europa Liberă”.

Pe de altă parte, Mircea Miclea a declarat astăzi pentru Edupedu.ro:Nu am avut acest interviu cu Romania TV. Interviul este probabil o compilație din interviurile pe care le-am avut la Digi 24 și Europa liberă și probabil din alte surse. Dar, ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru aceste interpretări și luări de poziție care au apărut în spațiul public”.

Întrebat dacă vrea să dea în judecată instituția media, Miclea a răspuns: “Nu cred că merită să dai în judecată presa, cred că trebuie să ne focalizăm pe soluții și să încheiem această poveste”.

Amintim că primele reacții la materialul publicat de Romaniatv.net au venit de la rectorii Marilen Pirtea și Remus Pricopie, care i-au luat apărarea lui Klaus Iohannis și i-au solicitat lui Mircea Miclea să-i ceară scuze președintelui.

Citește și:

 


2 comments
  1. La acest aspect suntem de acord cu domnul Miclea deoarece guvernantii au avut sansa anul acesta sa reformeze sistemul de educatie dar nu au facut-o din ratiuni necunoscute. Cat de greu este sa aloci 6% din PIB anual si sa investesti in viitorul acestei tari? O asemenea masura ar conduce intr-un timp scurt si la alte aspecte pozitive in societate: infractionalitate redusa, persoane competitive din punct de vedere profesional si care nu si-ar amaneta viitorul in mainile unor politicieni incompetenti. Amintim faptul ca Romania a alocat 2.7% din PIB educatiei în acest an, fiind pe ultimul loc în Uniunea Europeana ca nivel de alocare pentru educatie. De aici tragem o singura concluzie – nu se doreste o societate dezvoltata si competitiva in Romania in acord cu standardele Uniunii Europene. #rezist #insist #demisia

  2. nu inteleg… ce fel de interviu este asta? daca e interviu video, se vede clar din imagini cine l-a luat, nu vad despre ce mai vorbim. daca e interviu audio, cel care i-a luat interviul poate foarte simplu sa faca proba. daca rtv a luat interviul din alta parte, la fel, e foarte simplu de demonstrat. si daca miclea l-a facut pe iohanis tampit, care e problema? e parerea omului, nu va care e problema ca iohanis ar fi dobitoc. nu ca nu ar fi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Emilia Șercan, în scandalul tezei de doctorat a premierului Ciucă: CNATDCU este singura instituție în măsură să emită verdicte privind titlul de doctorat, nu Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), unde a cerut premierul o analiză a tezei

Comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, (UNAp) poate legal emite doar un punct de vedere, care are valoare juridică zero, scrie jurnalista Emilia Șercan pe pagina…
Vezi articolul

Propunerea de a trece la “orarul de iarnă” vine de obicei de la directorul școlii, nu de la elevi, iar cadrele didactice sunt majoritare și votează în acord cu directorul, spune Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor susține recomandarea trimisă marți de Ministerul Educației conform căreia „descurajează practicile unităților de învățământ care trec la orarul de iarnă și reduc durata orelor și a pauzelor”. Președintele…
Vezi articolul

Programul lapte și fructe în școli 2023-2024, pus în consultare din februarie, de Ministerul Agriculturii, pentru ca elevii să primească produsele din prima zi de școală, în septembrie, după ce în anul trecut întârzierile au fost de luni de zile

Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care să alinieze unele modificări ale legislației europene, la cea românească, ceea ce ar permite ca Programul pentru…
Vezi articolul

Senatorul Ștefan Pălărie, inițiatorul legii depolitizării numirii directorilor interimari, reintoarsă de Iohannis: România educată … mai încolo, nu astăzi / O decizie politică de a ține captive școlile în mâinile filialelor politice de județ

Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, inițiatorul legii care prevedea ca directorii interimari din școli să nu mai fie numiți politic, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a o întoarce…
Vezi articolul