De ce nu ştiu să citească unii oameni cu maşini scumpe? Această limuzină de peste 150.000 de euro sfidează mesajul educativ al centrului comercial

1.051 de vizualizări
SURSA: Edupedu.ro
Imaginea este surprinsă în parcarea unul mall din Bucureşti, în seara de 10 ianuarie 2019. Când am intrat în magazin locurile pentru persoanele cu dizabilităţi erau libere, iar mesajul era exact în locul în care este şi în fotografie. Două ore mai târziu, la ieşirea din mall, această maşină trona pe ambele locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, sfidând şi mesajul, şi marcajul de pe asfalt.

Oare soferul nu ştia să citească? Este posibil să nu ştie semnele de circulaţie sau să nu îşi dea sema că atunci când vezi un scaun cu rotile stilizat, desenat pe asfalt, acel loc este destinat persoanelor cu handicap? Să fi avut şoferul acestei maşini un handicap?

Gestul sfidător al şoferului acestei limuzine apare în condiţiile în centrul comercial în care s-a petrecut scena susţine campania #pebune a celor de la Fundaţia Motivation România. Adică pe panoul din faţa locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi scrie clar: “Pe bune? Persoanele cu dizabilităţi nu îşi dorect acest loc de parcare însă au nevoie de el

Nu era afişat nicăieri, pe maşină sau în maşină, un act sau sticker care să anunţe că persoana de la volan sau un pasager de-al maşinii ar avea un handicap.

Ce au vrut să transmită autorii campaniei celor care îşi parchează masinile aşa:

#PeBune?” este o întrebare ce nu așteaptă un răspuns, dar pe care ne-am adresat-o adesea când am observat gradul de ocupare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități. De multe ori, acestea sunt folosite abuziv de șoferi fără dizabilități, care nu înțeleg importanța lor. De aceea, campania ”#PeBune?” își propune eliberarea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități din România – spun organizatorii campaniei sociale.

Edupedu.ro susţine iniţiativa celor de la Fundaţia Motivation România.

Citeşte şi

FOTO: Edupedu.ro


2 comments
  1. Pentru ca am avut si vom mai avea presedinti si ministrii de interne care danseaza la nuntile acestor oameni.
    Pentru ca la stirile sportive vedem doar subcultura, nimic cu adevarat sportiv
    Pentru ca programele TV sunt cele care sunt (cica avem CNA care urmareste doar injuraturile, nu si calitatea programului)

  2. Pai e simplu. Daca pentru o crima nu mai faci puscarie ba mai esti platit cu cateva mii de euro, ce ai putea sa patesti pt o parcare de mitocan?! Mai nou poti sa “cumperi” certificat de handicapat si obtii legimitatie speciala pt parcare. Asta e ultima fitza in Cluj. Chiar ieri l-am intrebat pe un individ de vreo 70 de ani de ce parcheaaza pe locurile rezervate pt persoanele cu handicap. Mi-a raspuns cu o atitudine gen “tortionarul Visinescu” ca are handicap la c***e. Textual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

VIDEO Silviu Iordache, noul președinte ARACIP: În ultimul an Agenția a devenit mai mult decât independentă și cumva a fost scăpată de sub ochiul celor care conduc în realitate învățământul preuniversitar / Nu mi se pare normal ca prin niște hârtii, școlile private să nu primească acreditare. Miza din spatele acreditărilor – 36 miliarde de euro pe an

Principalele probleme manageriale erau legate de gradul foarte mare de independență pe care această instituție și l-a luat față de Ministerul Educației, a declarat președintele interimar al Agenției Române pentru…
Vezi articolul

BREAKING Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului: Acțiunea de protest va continua, anunță liderul sindical Marius Nistor / Hăncescu: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează

Sindicatele din Educație au refuzat oferta Guvernului, după cum au declarat reprezentanții profesorilor. A fost organizat un miting de proporții al profesorilor în Piața Victoriei. „Ce se întâmplă astăzi aici…
Vezi articolul

Propunere pentru eliminarea concursului de admitere la liceu, trimisă de sindicatele profesorilor ca amendament la proiectul legii Educației: Elevii să susțină 5 probe la Evaluarea Națională, iar liceele să stabilească, cu un an înainte, pentru fiecare filieră, coeficienții pentru fiecare probă

Alternativa pentru admiterea separată la liceu ar putea fi ca elevii de clasa a VIII-a să susțină 5 probe la examenul de Evaluare Națională, potrivit amendamentelor trimise Ministerului Educației de…
Vezi articolul