Deputat UDMR, despre greva profesorilor: Nu a picat foarte bine faptul că domnul Bode a anunțat că s-a înțeles cu sindicatele polițiștilor și măresc de la 1 iunie salariile. A picat ca nuca în perete

1.012 vizualizări
Foto: UDMR
Deputatul UDMR, Szabo Odon, a declarat miercuri despre greva profesorilor că trebuie recâştigată încrederea şi că nu a picat foarte bine faptul că ministrul de Interne, Lucian Bode a ieşit cu anunţul că s-a înţeles cu sindicatele şi măresc de la 1 iunie salariile. A picat ca nuca în perete, a spus el.

Szabo Odon a declarat la Prima News, că preşedintele UDMR nu a fost prezent la aceste discuţii, dar se ştie că în general sunt „solidari cu Guvernul”. Odon este vicepreședintele Comisie pentru Învățământ din Senat.

”În acest contex, credem că discuţiile serioase au venit cam târziu şi cred că neîncrederea porneşte de la faptul că iniţial în legea educaţiei naţionale a fost prevăzut clar transpus în proiect de lege şi în transparenţă faptul că nivelul salarizării minime pentru debutanţi ar fi trebuit să înceapă de la salariul mediu brut pe economie. După ce acest articol a fost restras, a început neîncrederea că acesta se va mai regăsi în noua legislaţie. Aici a fost o greşeală că nu s-a venit în paralel cu legea salarizării unice”, a explicat deputatul UDMR.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a chemat marți sindicatele polițiștilor la discuții și le-a anunțat că de la 1 iunie le cresc salariile tuturor celor peste 125.000 de angajați MAI, iar sporurile și alte drepturi ale polițiștilor să fie acordate integral la prima rectificare bugetară.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


3 comments
  1. Acolo nu e vorba de mărire, ci de aducerea în grila prevăzută de legea 153/2017. Nu mai băgați zâzanie între categorii profesionale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like