Deschiderea școlilor în Arabia Saudită: Elevii poartă mască obligatoriu și cei care au peste 12 ani sunt primiți la școală doar cu dovada vaccinării anti-coronavirus

391 de vizualizări
Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com
Aproximativ 6 milioane de elevi s-au întors de luni, 30 august, în băncile şcolilor din Arabia Saudită, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19, după ce datele oficiale din această ţară au arătat că numărul infectărilor se stabilizează, iar numărul deceselor este în scădere, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
  • Autorităţile saudite rămân, totuși, prudente. Începând de la vârsta de 12 ani, copiii trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a fi primiţi în şcoală.

La şcoala generală Ibn al-Hajeb din capitala Riad, paznicul şcolii a verificat temperatura fiecărui elev. Părinţii i-au adus până la poarta şcolii. De acolo, elevii au intrat în curte şi au fost aliniaţi în funcţie de marcajele pentru distanţare fizică de pe asfalt, aşteptând să fie verificaţi şi lăsaţi să intre în şcoală, relatează sursa citată.

Ce spune directorul școlii Hassan al-Fefe, pentru Reuters: “Pauzele şi activităţile care implică apropierea fizică a elevilor au fost anulate”. Elevii trebuie să stea la distanţă unii de alţii pe întreaga durată a programului şcolar.

Numărul noilor infecţii cu coronavirus din Arabia Saudită s-a stabilizat la câteva sute pe zi în ultimele luni, după ce au înregistrat un vârf de peste 4.000 de noi cazuri în luna iunie 2020. Numărul mediu al deceselor zilnice puse pe seama coronavirusului a scăzut sub 10 în cursul lunii august a acestui an.

Duminică, autorităţile saudite au raportat 208 noi cazuri de infectare şi şase decese. Peste 36 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în această ţară, iar 78% dintre cei 35 de milioane de locuitori ai regatului saudit au primit cel puţin o doză de vaccin, mai transmite Agerpres.

Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
  1. Arabia Saudita nu este o democratie.
    De ce nu ne comparam cu una dintre cele mai democrate tari, de exemplu Suedia?! Stie cineva cum sta treaba pe acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Radiografia universităților, realizată de studenți: Planuri de învățământ neactualizate, care ignoră piața muncii. Propagandă politică prezentă, taxe ilegale și sesizare aproape imposibilă a abuzurilor

Planurile de învățământ oferite de facultăți nu sunt nici adaptate, nici actualizate la cerințele curente ale pieței muncii, acuză studenții, într-o radiografie pe larg a sistemului național de învățământ superior.…
Vezi articolul