Deschiderea școlilor în Arabia Saudită: Elevii poartă mască obligatoriu și cei care au peste 12 ani sunt primiți la școală doar cu dovada vaccinării anti-coronavirus

486 de vizualizări
Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com
Aproximativ 6 milioane de elevi s-au întors de luni, 30 august, în băncile şcolilor din Arabia Saudită, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19, după ce datele oficiale din această ţară au arătat că numărul infectărilor se stabilizează, iar numărul deceselor este în scădere, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
  • Autorităţile saudite rămân, totuși, prudente. Începând de la vârsta de 12 ani, copiii trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a fi primiţi în şcoală.

La şcoala generală Ibn al-Hajeb din capitala Riad, paznicul şcolii a verificat temperatura fiecărui elev. Părinţii i-au adus până la poarta şcolii. De acolo, elevii au intrat în curte şi au fost aliniaţi în funcţie de marcajele pentru distanţare fizică de pe asfalt, aşteptând să fie verificaţi şi lăsaţi să intre în şcoală, relatează sursa citată.

Ce spune directorul școlii Hassan al-Fefe, pentru Reuters: “Pauzele şi activităţile care implică apropierea fizică a elevilor au fost anulate”. Elevii trebuie să stea la distanţă unii de alţii pe întreaga durată a programului şcolar.

Numărul noilor infecţii cu coronavirus din Arabia Saudită s-a stabilizat la câteva sute pe zi în ultimele luni, după ce au înregistrat un vârf de peste 4.000 de noi cazuri în luna iunie 2020. Numărul mediu al deceselor zilnice puse pe seama coronavirusului a scăzut sub 10 în cursul lunii august a acestui an.

Duminică, autorităţile saudite au raportat 208 noi cazuri de infectare şi şase decese. Peste 36 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în această ţară, iar 78% dintre cei 35 de milioane de locuitori ai regatului saudit au primit cel puţin o doză de vaccin, mai transmite Agerpres.

Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Arabia Saudita nu este o democratie.
    De ce nu ne comparam cu una dintre cele mai democrate tari, de exemplu Suedia?! Stie cineva cum sta treaba pe acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premieră în București: Niciun elev din clasele V-VII și IX-XI de la Școala Centrală nu vine fizic la școală săptămâna aceasta, iar de luni părinții elevilor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat trecerea în online de teama infectării înaintea examenelor, anunță directorul colegiului

Premieră în București: niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la Școala Centrală, după ce…
Vezi articolul

S-a găsit un “țap ispășitor” pentru cazarea elevilor la Olimpiada Națională de Limba franceză la căminul nereabilitat din Craiova: Inspectoarea de specialitate a fost dată afară din inspectorat, deși comisia de organizare era condusă de șeful inspectoratului școlar / Tot el a fost și șeful comisiei de anchetă

Inspectorul general școlar Dolj, Daniel Ion, președintele comisiei județene de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba Franceză (ONLFR) a decis încetarea detașării în interesul învățământului în cazul inspectoarei Adriana Sălceanu…
Vezi articolul

Profesorii de liceu pot să își înscrie gratuit elevii la proiecții de filme și la ateliere educative, în cadrul „Zilelor liceenilor”/ Evenimentele au loc în perioada 10-12 aprilie, la Muzeul Țăranului Român

Profesorii de liceu își pot înscrie gratuit elevii la „Zilele liceenilor”, eveniment organizat la Muzeul Naţional al Tăranului Român, în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de matematică, propune calibrarea corecturii la Bacalaureat și Evaluarea Națională pe o lucrare-test, ca la BAC-ul internațional: dacă profesorul evaluator supraevaluează sau subevaluează o lucrare, atunci îi apare în platformă un steag roșu de atenționare

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, din Braşov, are două propuneri privind corectarea lucrărilor de la examene naționale în platformă astfel încât să nu mai existe…
Vezi articolul