Deschiderea școlilor în Arabia Saudită: Elevii poartă mască obligatoriu și cei care au peste 12 ani sunt primiți la școală doar cu dovada vaccinării anti-coronavirus

359 de vizualizări
Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com
Aproximativ 6 milioane de elevi s-au întors de luni, 30 august, în băncile şcolilor din Arabia Saudită, pentru prima oară de la începutul pandemiei de Covid-19, după ce datele oficiale din această ţară au arătat că numărul infectărilor se stabilizează, iar numărul deceselor este în scădere, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
  • Autorităţile saudite rămân, totuși, prudente. Începând de la vârsta de 12 ani, copiii trebuie să prezinte dovada vaccinării înainte de a fi primiţi în şcoală.

La şcoala generală Ibn al-Hajeb din capitala Riad, paznicul şcolii a verificat temperatura fiecărui elev. Părinţii i-au adus până la poarta şcolii. De acolo, elevii au intrat în curte şi au fost aliniaţi în funcţie de marcajele pentru distanţare fizică de pe asfalt, aşteptând să fie verificaţi şi lăsaţi să intre în şcoală, relatează sursa citată.

Ce spune directorul școlii Hassan al-Fefe, pentru Reuters: “Pauzele şi activităţile care implică apropierea fizică a elevilor au fost anulate”. Elevii trebuie să stea la distanţă unii de alţii pe întreaga durată a programului şcolar.

Numărul noilor infecţii cu coronavirus din Arabia Saudită s-a stabilizat la câteva sute pe zi în ultimele luni, după ce au înregistrat un vârf de peste 4.000 de noi cazuri în luna iunie 2020. Numărul mediu al deceselor zilnice puse pe seama coronavirusului a scăzut sub 10 în cursul lunii august a acestui an.

Duminică, autorităţile saudite au raportat 208 noi cazuri de infectare şi şase decese. Peste 36 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în această ţară, iar 78% dintre cei 35 de milioane de locuitori ai regatului saudit au primit cel puţin o doză de vaccin, mai transmite Agerpres.

Foto: 179084145 / Female © dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
  1. Arabia Saudita nu este o democratie.
    De ce nu ne comparam cu una dintre cele mai democrate tari, de exemplu Suedia?! Stie cineva cum sta treaba pe acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dan Barna, în octombrie 2019: „Guvernul Dăncilă alocă pentru educație cel mai mic buget din UE, raportat la PIB, arătând astfel cât de puțin prioritară este Educația pentru guvernarea curentă” / Dan Barna este acum vicepremier în Guvernul Cîțu, care a alocat 2,5% din PIB bugetului Educației

„Guvernul Dăncilă alocă pentru educație cel mai mic buget din UE, raportat la PIB, arătând astfel cât de puțin prioritară este Educația pentru guvernarea curentă”, spunea în octombrie 2019, în…
Vezi articolul

OFICIAL Institutul de Științe ale Educației e desființat, după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii privind funcționarea noului Centru de Politici în Educație. Scopul CNPE: „să pună în aplicare Programul de guvernare”

Institutul de Științe ale Educației a dispărut de azi, oficial, după ce în Monitorul Oficial a fost publicat actul care stabilește normele de funcționare ale noului Centru Național de Politici…
Vezi articolul