UPDATE Dezbatere pe rezultatele de la simularea Bacalaureatului, anunțată de CCD Galați și Proiectul MERITO, miercuri. Sunt așteptați profesori, directori, părinți și elevi, iar înscrierile sunt încă deschise

625 de vizualizări
Foto: People photo created by pressfoto – www.freepik.com
UPDATE În urma publicării, marți, a rezultatelor complete la examenele de simulare a Bacalaureatului şi a analizei rezultatelor pe itemi, centralizată la nivel naţional, dezbaterea organizată de Casa Corpului Didactic Galați și Proiectul MERITO are loc miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 18. „Pentru a putea propune soluţii funcţionale, ne dorim să dezbatem cu argumente întemeiate și să analizăm radiografia realității școlare, așa cum reiese din rezultatele simulării”, potrivit organizatorilor.
Reamintim că dezbaterea fusese programată pentru ziua anunțului rezultatelor, dar Ministerul Educației a întârziat aproape 3 săptămâni publicarea analizei detaliate a rezultatelor pe itemi.

Momentan înscrierile rămân deschise: https://fb.me/e/1WEy40udx.

Informația inițială:

Organizatorii anunță că vor fi cel puțin 6 profesori care vor analiza rezultatele și care vor face recomandări pentru profesori și pentru elevi.

  • Doina Geru – moderator, profesoară de Limba engleză şi directoarea Casei Corpului Didactic Galaţi.
  • Laura Felea, profesoară MERITO 2022 de Istorie la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” şi directoarea Palatului Copiilor Tulcea;
  • Tatiana Cauni, profesoară MERITO 2019 de Limba şi literatura română, la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, din Baia Mare;
  • Bogdan Raţiu, profesor MERITO 2019 de Limba şi literatura română la Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”, din Târgu Mureş;
  • Cătălin Ciupală, profesor MERITO 2020 de Matematică la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna”, din Braşov;
  • Sorin Haiduc, profesor de Matematică şi director MERITO 2022 la Colegiul Naţional “Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”, din Arad;
  • Sorin Langu, profesor de Istorie la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, din Galați.

La dezbatere vor fi atinse următoarele puncte:

O recapitulare a subiectelor de la simulare şi a tendinţelor remarcate în ultimii ani la subiectele de la Bacalaureat;

O scurtă analiză a subiectelor care au reprezentat provocări pentru elevi;

Analiza rezultatelor comunicate de Ministerul Educaţiei în raport cu subiectele;

Ce ne pot spune subiectele de la simulare despre cele cu care elevii se vor întâlni la Bacalaureat din vară?

Pe ce ar fi util să se concentreze profesorii şi elevii pentru a (se) pregăti cât mai bine pentru subiectele de la Bacalaureat din vară?

Participanții pot adresa întrebări în dezbatere. Întâlnirea este disponibilă gratuit profesorilor, directorilor, elevilor şi părinţilor, din toată ţara, se desfăşoară pe Zoom, cu înscrieri pentru participare directă prin acest formular (în limita celor 500 de locuri disponibile, în ordinea înscrierii): https://forms.gle/bcJDPa9YJtRDMCaeA, şi este transmisă în direct pe FB, pe evenimentul dedicat şi pe paginile MERITO şi CCD Galaţi, mai anunță organizatorii.

Dezbaterea este co-organizată de profesorii contributori, sub umbrela Casei Corpului Didactic Galaţi şi a proiectului MERITO.


4 comments
  1. REPROGRAMAREA dezbaterii: Pentru a putea propune soluţii funcţionale, ne dorim să dezbatem cu argumente întemeiate și să analizăm radiografia realității școlare, așa cum reiese din rezultatele simulării. În acest sens, nu putem da curs unei dezbateri profesioniste şi unei analize fundamentate în lipsa rezultatelor complete, centralizate la nivel național (ce erau aşteptate a fi publicate cel mai târziu pe 22 martie).
    Ca urmare, suntem nevoiţi să reprogramăm dezbaterea privind rezultatele simulării Bacalaureatului, în funcție de apariția rezultatelor pe itemi – vom reveni cu detalii pe pagina noastră de FB şi pe evenimentul dedicat, iar înscrierile rămân deschise: https://fb.me/e/1WEy40udx.
    Mulţumim pentru înţelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Metodologia privind finanțarea cercetării în universități în 2024 a fost publicată înaintea metarankingului universitar, luat în calcul pentru alocarea acestor fonduri și care ar fi trebuit să fie gata la mijlocul lunii

Metodologia privind finanțarea cercetării științifice universitare în acest an, adoptată prin ordin al Ministerului Educației, a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Regulamentul este publicat, astfel, înaintea metarankingului universitar pe…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

“Am avut campanii de informare antidrog în școli, dar ceva nu funcționează dacă rezultatul este că numărul celor încep să consume este în creștere”, spune deputatul UDMR Szabo Odon / Trebuie regândite campaniile cu specialiști adecvați vârstei. Copiii știu cine aduce și cine consumă droguri în școli  

“Am avut campanii de informare, dar ceva nu funcționează în cadrul acestor campanii de informare, dacă rezultatul este că cei care se apucă să se drogheze este un număr în…
Vezi articolul

Camelia Gavrilă, președintele departamentului de educație PSD: Ipoteza lansată de Raluca Turcan privind înghețarea anului școlar decredibilizează guvernarea și inflamează starea de spirit a românilor. Sistemul este capabil să recupereze, materia poate fi esențializată

Declarația vicepremierului Raluca Turcan cu privire la posibilitatea înghețării anului școlar “anulează toate eforturile Ministerului Educației de a menține elevii și profesorii activi și cu un confort psihologic bun în…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării și Inovării, Sebastian Burduja: “Cred că țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit despre “valoarea minților românești” în cadrul Conferinței „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, care are…
Vezi articolul