Dezbatere publică online pe tema proiectului pentru sume forfetare acordate elevilor navetiști lăsați fără transport gratuit de la începutul școlii, organizată vineri, 24 noiembrie, de Ministerul Educației / Înscrierile sunt deschise

592 de vizualizări
Foto: © One Photo | Dreamstime.com
O dezbatere în sistem videoconferință va fi organizată vineri, 24 noiembrie, de la ora 11, de Ministerul Educației, pe marginea unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG) lansat săptămâna trecută în consultare publică, prin care se modifică normele de transport școlar stabilite în septembrie, anunță instituția. Înscrierile sunt deschise până vineri la ora 09:00.

Mai exact, este o dezbatere despre actul normativ aflat în consultare publică prevede ca elevii navetiști care au fost nevoiți să plătească din banii lor abonamente pentru a ajunge la școală să primească înapoi sumele forfetare aprobate de consiliile județene.

Este vorba despre elevii care locuiesc în județele unde Consiliile județene nu au încheiate contracte cu transportatori, motiv pentru care operatorii de transport nu pot deconta banii prin bugetul Ministerului Educației. Situația nu se regăsește în legea educației sau în metodologie, dar este acum prevăzută în proiectul de HG.

„Se pot înscrie în vederea participării, în sistem online (videoconferință), toți cei interesați de acest subiect: persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale/ale societății civile, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei, în limita a 100 de persoane.

Înscrierea se poate realiza prin intermediul unei solicitări trimise pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, până în data de 24 noiembrie 2023, ora 09:00.

Înscrierea va include: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail dorită pentru primirea link-ului de logare, precum și confirmarea participării la dezbatere”, transmite instituția în informare.

Pașii pentru cei care vor să facă și propuneri

„Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerile în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să precizeze clar acest lucru în cadrul mesajului trimis pe adresa de e-mail anterior menționată. Pentru prezentarea punctului de vedere vor avea la dispoziție 3 minute

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ supus dezbaterii, prin formularul anexat și se vor transmite la adresa de e-mail menționată anterior, până vineri, 24 noiembrie 2023, ora 09:00.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative sub raportul conținutului, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de către persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică”, mai transmite Ministerul Educației în Informare.

Foto: © One Photo | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Elevii navetiști care au fost nevoiți să plătească din banii lor abonamente pentru a ajunge la școală vor primi înapoi sumele forfetare aprobate de consiliile județene – proiect de hotărâre de guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția Consiliului Elevilor la regulile pentru începerea școlii: Nu normele sanitare de bază trebuie adaptate în funcție de infrastructură, ci invers / După trei luni de analiză, Guvernul este tot nepregătit

Autoritățile locale asigură resursele pentru începerea anului școlar, dar nu au rol în procesul de suspendare sau reluare a școlilor, arată Consiliul Național al Elevilor (CNE) într-o poziție pe tema…
Vezi articolul

Analiza datelor din septembrie nu arată probleme pentru plata utilităților școlilor, potrivit Ligiei Deca, dar aceasta spune că va cere actualizarea situației: “Nu încurajam trecerea în online a școlilor”

Analiza datelor de la inspectoratele școlare județene de la începutul lunii septembrie nu previzionează probleme pentru plata utilităților, după cum a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la videoconferința cu prefecții.…
Vezi articolul