Dezbatere publică online pe tema proiectului pentru sume forfetare acordate elevilor navetiști lăsați fără transport gratuit de la începutul școlii, organizată vineri, 24 noiembrie, de Ministerul Educației / Înscrierile sunt deschise

591 de vizualizări
Foto: © One Photo | Dreamstime.com
O dezbatere în sistem videoconferință va fi organizată vineri, 24 noiembrie, de la ora 11, de Ministerul Educației, pe marginea unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG) lansat săptămâna trecută în consultare publică, prin care se modifică normele de transport școlar stabilite în septembrie, anunță instituția. Înscrierile sunt deschise până vineri la ora 09:00.

Mai exact, este o dezbatere despre actul normativ aflat în consultare publică prevede ca elevii navetiști care au fost nevoiți să plătească din banii lor abonamente pentru a ajunge la școală să primească înapoi sumele forfetare aprobate de consiliile județene.

Este vorba despre elevii care locuiesc în județele unde Consiliile județene nu au încheiate contracte cu transportatori, motiv pentru care operatorii de transport nu pot deconta banii prin bugetul Ministerului Educației. Situația nu se regăsește în legea educației sau în metodologie, dar este acum prevăzută în proiectul de HG.

„Se pot înscrie în vederea participării, în sistem online (videoconferință), toți cei interesați de acest subiect: persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale/ale societății civile, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei, în limita a 100 de persoane.

Înscrierea se poate realiza prin intermediul unei solicitări trimise pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, până în data de 24 noiembrie 2023, ora 09:00.

Înscrierea va include: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail dorită pentru primirea link-ului de logare, precum și confirmarea participării la dezbatere”, transmite instituția în informare.

Pașii pentru cei care vor să facă și propuneri

„Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerile în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să precizeze clar acest lucru în cadrul mesajului trimis pe adresa de e-mail anterior menționată. Pentru prezentarea punctului de vedere vor avea la dispoziție 3 minute

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ supus dezbaterii, prin formularul anexat și se vor transmite la adresa de e-mail menționată anterior, până vineri, 24 noiembrie 2023, ora 09:00.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative sub raportul conținutului, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de către persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică”, mai transmite Ministerul Educației în Informare.

Foto: © One Photo | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Elevii navetiști care au fost nevoiți să plătească din banii lor abonamente pentru a ajunge la școală vor primi înapoi sumele forfetare aprobate de consiliile județene – proiect de hotărâre de guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie, despre măști: Orice școală este în administrarea autorităților locale, care au bani și posibilitatea să cumpere măști pentru elevi și profesori / Ministrul reia propunerea de schimare a declarației pentru părinte: să semneze “după câte cunoaște”

Ministrul Educației, Monica Anisie, aflată în vizită în Teleorman, a răspuns luni întrebărilor repetate ale presei cu privire la disponibilitatea măștilor pentru toți copiii arătând că guvernul a alocat 175…
Vezi articolul

Studiu CRPE. Doar 10% dintre elevii români au acces la experiențe de învățare practică, prin comparație cu media de 61% din Uniunea Europeană. România alocă cei mai puțini bani per elev în învățământul profesional și tehnic

România alocă cei mai puțini bani pe cap de elev care studiază în învățământul profesional și tehnologic (IPT), de peste 10 ori mai puțin decât media europeană, potrivit raportului „De…
Vezi articolul

Salvați Copiii: Pentru prima dată în ultimii 5 ani, riscul de sărăcie severă a crescut pentru copii, în vreme ce pentru adulți a scăzut. Festivalul Brazilor de Crăciun își propune să restabilească accesul egal la educație și servicii medicale pentru copiii vulnerabili. Cum puteți contribui

În aproape doi ani de criză sanitară, copiii români au plătit cel mai mare preț social, accesul la educație a fost unul inegal și precar, calitatea hranei a fost afectată,…
Vezi articolul