Din ianuarie 2023, bursele studenților doctoranzi cresc cu 150 lei, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial

4.885 de vizualizări
Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com
Din ianuarie 2023, bursele studenților doctoranzi cresc cu 150 de lei, conform unui ordin publicat marți, 10 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învățământ cu frecvență.

Ordinul 6.452 din 22 decembrie 2022 modifică Ordinul nr. 3.329/2018 privind stabilirea cuantumului burselor pentru studenții doctoranzi înmatriculați la studii universitare de doctorat finanțate de la bugetul de stat cu bursă, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat.

La articolul 1 din Ordinul nr. 3.329/2018, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(4) Începând cu luna ianuarie 2023, cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse doctorale/lună/pe toată durata anului universitar (12 luni)/student-doctorand este diferențiat pe ani de studii după cum urmează:

a) 1.700 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anii I și II de studii;

b) 1.950 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anul III de studii;

c) 1.950 lei pentru studenții doctoranzi înmatriculați în anul IV de studii doar pentru domeniile medicină, medicină dentară, farmacie și medicină veterinară.”

Până acum, studenții doctoranzi înmatriculați în anii I și II de studii aveau bursa de 1.550 lei. Bursa pentru cei în anul III de studii era de 1.800 de lei. Cei înmatriculați în anul IV de studii doar pentru domeniile medicină, medicină dentară, farmacie și medicină veterinară primeau 1.800 de lei.

Foto: Captură – Monitorul Oficial

Foto: © Nd3000 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prescrierea plagiatelor în tezele de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de doctor, e permisă în proiectul Legii învățământului superior, adoptat de guvernul Ciucă, avertizează Alianța organizațiilor studențești

“Forma actuală a legii permite prescrierea abaterii de la normele de etică, prin plagiat, în cazul unei teze de doctorat, în termen de 1 an de la obținerea titlului de…
Vezi articolul