Doar 6% din 35.400 de părinți, care au răspuns unui sondaj, vor ca școala să înceapă online, restul – cu prezență fizică / Peste trei sferturi spun că părinții ar trebui să decidă, nu autoritățile, dacă propriul copil va merge fizic la școală sau va urma cursurile online

2.659 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Peste 88% dintre părinţii participanți la un sondaj online, făcut de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot începe cu prezenţă fizică. Cu toate acestea, decizia ar trebui lăsată de autorități în mâna părinților, legat de ce școală ar trebui să urmeze copiii lor în acest an: online sau fizică.

Sondajul nu are o metodologie, ci are la bază doar un chestionar pe care l-a completat cine a vrut, pe baza unui link. „La acest chestionar au răspuns într-un interval de timp scurt (circa 48 ore), un număr de 35.455 de respondenţi”, potrivit documentului. Calitatea de părinte care are copilul în sistemul de educație a fost verificată printr-o întrebare – 36,6% dintre respondenţi menţionează că au copilul ȋn ciclul gimnazial, 30,2% au copilul ȋn ciclul primar, 25% ȋn ciclul liceal şi doar 8,2% au copilul ȋn ciclul preşcolar. Conform opțiunilor bifate de cei care au completat formularul, participanții locuiesc preponderent ȋn zona urbană (70,9%), au ȋn majoritate studii universitare şi postuniversitare (55,2%), cu vârste cuprinse ȋntre 30 – 49 de ani (87,4%) şi sunt proponderent femei (85,5%).

La ȋntrebarea ”Sunteți o persoană vaccinată împotriva SARS-CoV-2?” 47,9% dintre părinţii respondenţi declară că nu sunt vaccinaţi, 43,2% sunt vaccinaţi iar un procent de 8,9% nu au dorit să răspundă.

Conform CNCAV, pe 29 august în România fuseseră imunizate 5.117.809 de persoane, adică 26.36% din total.

Referitor la intenţia de vaccinare (dintre părinţii care au declarat că nu sunt vaccinaţi), 40,1% nu sunt ȋncă decişi, 8,7% nu se pot vaccina deoarece au contraindicaţii, iar 46% nu sunt de acord să se vaccineze. Dintre cei care au răspuns că nu sunt vaccinați, 5,2% au declarat că intenţionează să se vaccineze.

87,6% dintre respondenţi menţionează că nu au copilul vaccinat ȋmpotriva SARS- CoV-2. Doar 7,3% afirmă că şi-au vaccinat copilul iar 5,1% nu au dorit să răspundă

Autorii sondajului au pus întrebarea părinților care au spus că încă nu și-au vaccinat copiii, dacă doresc să-i vaccineze: 55,1% afirmă că nu doresc să ȋl vaccineze, 14,9% spun că nu ȋi pot vaccina deoarece nu există vaccin pentru categoria de vârstă a copilului, şi 2,5% susţin că nu doresc să-l vaccineze deoarece are contraindicaţii. Remarcăm un procent mic, de 4,1%, al părinţilor care declară că intenţionează să-şi vaccineze copilul. 

Articol în curs de actualizare

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Din păcate vor plăti ignoranța și nepăsare părinților voi fi și copii, care nu au nici o vina că părintele probabil ca a lipsit tocmai la lecția despre viruși în școală. Culmea este că aproape sigur aceeași părinți vor fi cei mai vocali daca se îmbolnăvesc copii atât la școală cât și la spitale și nu vor admite în ruptul capului că și ei au contribuit la suferință acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primăria unei comune este executată silit pentru o datorie la lăutari, iar microbuzele şcolare au fost scoase la licitaţie de executor. Primarul comunei Suteşti: Avem 140 de copii la şcoala gimnazială şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport

Primăria comunei Suteşti din județul Vâlcea este executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare care a cântat acum aproape nouă ani la o sărbătoare a localităţii şi…
Vezi articolul

Transportul “gratuit” al elevilor încă are sincope la 3 luni de când a început școala. Secretarul de stat Zoltan Kallos anunță că se lucrează la o hotărâre de guvern “tocmai pentru a asigura gratuitatea elevilor”

La începutul celui de-al doilea modul de școală, secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, anunță că “în acest moment este pe circuitul de avizare o hotărâre de guvern…
Vezi articolul