Doar 6% din 35.400 de părinți, care au răspuns unui sondaj, vor ca școala să înceapă online, restul – cu prezență fizică / Peste trei sferturi spun că părinții ar trebui să decidă, nu autoritățile, dacă propriul copil va merge fizic la școală sau va urma cursurile online

2.661 de vizualizări
Lipsa de implicare a unor părinți în educația copiilor
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Peste 88% dintre părinţii participanți la un sondaj online, făcut de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot începe cu prezenţă fizică. Cu toate acestea, decizia ar trebui lăsată de autorități în mâna părinților, legat de ce școală ar trebui să urmeze copiii lor în acest an: online sau fizică.

Sondajul nu are o metodologie, ci are la bază doar un chestionar pe care l-a completat cine a vrut, pe baza unui link. „La acest chestionar au răspuns într-un interval de timp scurt (circa 48 ore), un număr de 35.455 de respondenţi”, potrivit documentului. Calitatea de părinte care are copilul în sistemul de educație a fost verificată printr-o întrebare – 36,6% dintre respondenţi menţionează că au copilul ȋn ciclul gimnazial, 30,2% au copilul ȋn ciclul primar, 25% ȋn ciclul liceal şi doar 8,2% au copilul ȋn ciclul preşcolar. Conform opțiunilor bifate de cei care au completat formularul, participanții locuiesc preponderent ȋn zona urbană (70,9%), au ȋn majoritate studii universitare şi postuniversitare (55,2%), cu vârste cuprinse ȋntre 30 – 49 de ani (87,4%) şi sunt proponderent femei (85,5%).

La ȋntrebarea ”Sunteți o persoană vaccinată împotriva SARS-CoV-2?” 47,9% dintre părinţii respondenţi declară că nu sunt vaccinaţi, 43,2% sunt vaccinaţi iar un procent de 8,9% nu au dorit să răspundă.

Conform CNCAV, pe 29 august în România fuseseră imunizate 5.117.809 de persoane, adică 26.36% din total.

Referitor la intenţia de vaccinare (dintre părinţii care au declarat că nu sunt vaccinaţi), 40,1% nu sunt ȋncă decişi, 8,7% nu se pot vaccina deoarece au contraindicaţii, iar 46% nu sunt de acord să se vaccineze. Dintre cei care au răspuns că nu sunt vaccinați, 5,2% au declarat că intenţionează să se vaccineze.

87,6% dintre respondenţi menţionează că nu au copilul vaccinat ȋmpotriva SARS- CoV-2. Doar 7,3% afirmă că şi-au vaccinat copilul iar 5,1% nu au dorit să răspundă

Autorii sondajului au pus întrebarea părinților care au spus că încă nu și-au vaccinat copiii, dacă doresc să-i vaccineze: 55,1% afirmă că nu doresc să ȋl vaccineze, 14,9% spun că nu ȋi pot vaccina deoarece nu există vaccin pentru categoria de vârstă a copilului, şi 2,5% susţin că nu doresc să-l vaccineze deoarece are contraindicaţii. Remarcăm un procent mic, de 4,1%, al părinţilor care declară că intenţionează să-şi vaccineze copilul. 

Articol în curs de actualizare

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Din păcate vor plăti ignoranța și nepăsare părinților voi fi și copii, care nu au nici o vina că părintele probabil ca a lipsit tocmai la lecția despre viruși în școală. Culmea este că aproape sigur aceeași părinți vor fi cei mai vocali daca se îmbolnăvesc copii atât la școală cât și la spitale și nu vor admite în ruptul capului că și ei au contribuit la suferință acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Școala va decide dacă dorește și dacă are condiții pentru ca profesorii să facă testarea în școală, dacă nu testele vor fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinților. Rezultatul testului va fi trimis în scris sau prin e-mail dirigintelui, anunță ministrul Educației

„Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali, sau în școală. Atunci când există dorința colegilor – cadre didactice –…
Vezi articolul

Dan Barna: Proiectele de legi iniţiate de domnul Cîmpeanu îşi propun doar să protejeze plagiatorii din această ţară, începând cu premierul şi continuând cu miniştrii, secretarii de stat şi toţi cei care au aceste probleme de plagiat

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Barna a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că singura şansă a educaţiei din România ar fi schimbarea actualului ministru, Sorin Cîmpeanu, deoarece pachetul de legi propus de…
Vezi articolul

România semnează azi un acord de cooperare în domeniul Educației cu ministerul din Cuba / Țara este un susținător al Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, iar un raport al departamentului de stat al SUA arată că universitățile publice au dat afară profesori și studenți care nu împărtășesc ideologiile partidului de la putere

„Programul de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației din România și Ministerul Învățământului Superior din Republica Cuba” va fi semnat luni de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul…
Vezi articolul

Criza sanitară a accentuat inegalităţile în domeniul educaţiei, afectându-i mai serios pe copiii cei mai săraci, cu dizabilităţi sau pe cei mai mici – raport Banca Mondială, UNESCO și UNICEF

Banca Mondială, UNESCO şi UNICEF avertizează că generaţia tinerilor care urmează în prezent diverse forme de învăţământ riscă să piardă aproape 17.000 de miliarde de dolari din venituri din cauza închiderii…
Vezi articolul