Concurs directori 2022: A doua probă a examenului va avea loc pe 18 februarie – surse

5.596 de vizualizări
Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com
UPDATE: Calendarul, bibliografia și metodologia concursului de directori 2022 au fost publicate. Documentele pot fi descărcate de aici.

Știrea inițială: Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că a doua probă, cea scrisă, a concursului de directori 2022 ar trebui să aibă loc pe 18 februarie, iar ordinul va fi publicat în curând.

Prima probă ar fi trebuit să aibă loc pe 17 ianuarie, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, însă până la această dată nu a fost publicat ordinul în Monitorul Oficial. Surse din Ministerul Educației au confirmat pentru Edupedu.ro că ordinul privind a doua etapă a concursului, pentru cele 40% de posturi rămase disponibile, va fi aprobat în curând.

Pe 11 ianuarie, ministrul educației spunea că: “Următoarea etapă a concursului de directori începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie. Am organizat concursuri pentru posturile de directori de școli. Până acum s-au ocupat doar jumătate dintre ele. Următoare etapă a concursului începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie”, spunea public ministrul Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână.

Ministrul Educației a mai anunțat că în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, au fost ocupate doar 60% dintre posturile scoase la concurs.

Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct).

În aceste condiții, inspectoratele vor detașa directori pe 40% din posturile de directori și directori adjuncți ale școlilor din România, adică circa 3.460 de posturi. Reamintim că inspectoratele sunt politizate intens, în acest moment 38 de inspectori școlari generali sunt oameni politici, membri ai PNL și UDMR, din cele 42 de instituții existente în țară.

Foto: © Eval Miko | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. un concurs de tot rahatul, normal ca e politic totul nici nu mai conteaza sa te duci, si asa nu o sa iei daca nu esti pnl-ist sau psd-ist sau pcr-ist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța Studenților critică lipsa de interes a parlamentarilor care au plasat mai multe prevederi „problematice“ legate de prescripția plagiatului în doctorate sau taxele care se pot modifica în timpul studiilor / Fără alocările necesare de buget, legile vor deveni o formă fără fond, cu impact nul asupra sistemului educațional din România

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) consideră că, deși proiectul Legii învățământului superior, adoptat ieri de Parlamentul României, aduce și „noi măsuri pozitive pentru studenții din România, acesta…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan: Doamne ajută și să ajute bunul Dumnezeu ca în 10 ani să vorbim despre visul care astăzi este doar un vis – că România este în câteva domenii cheie în top 10 mondial / Premiile acordate în cadrul Galei Cercetării Românești

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, prezent marți, 27 februarie, la Gala Cercetării Românești, a spus că speră ca în 10 ani țara noastră să fie în top 10…
Vezi articolul

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: “Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

“Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul