DOCUMENT Ordinul care obligă profesorii şi elevii să participe la cursurile online, publicat în Monitorul Oficial

14.691 de vizualizări
Ordinul care obligă profesorii şi elevii să participe la cursurile online a fost publicat în Monitorul Oficial. Publicarea poate fi similară cu intrarea în vigoare a actului normativ.

Ordinul prevede regulile pentru fiecare categorie de actori implicată în procesul de predare online: elevi, profesori, autorităţi şcolare și părinți.

Printre regulile prevăzute sunt următoarele:

 • Cursurile pe net devin obligatorii pentru elevi și profesori și vor fi monitorizate.
 • Profesorii sunt fi obligați să preia feedback de la părinți și elevi.
 • Părinții sunt obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară participării la cursurile online
 • Școala poate da laptopuri în custodie părinților, iar dacă cei care le primesc, le deteriorează, sunt buni de plată
 • Elevii care nu au acces la tehnologie sau ai căror profesori nu organizează cursuri online vor face ore remediale şi recuperarea materiei după reluarea cursurilor clasice, faţă în faţă.
 • Profesorii vor fi plătiţi pe baza acestor ore online, inclusiv cei care sunt încadraţi la plata cu ora.


18 comments
 1. Doamna Maria, vă prefaceți sau chiar nu înțelegeți că nu am spus că un copil din clasa pregătitoare predă lecții pe zoom. Mă refeream la profesorii care nu fac un minim efort să îi ajute pe copii în această perioadă excepțională. Măcar să îi întrebe de sănătate dacă mai mult nu se poate. Considerați că vi se cuvine totul fără a da nimic în schimb. Salariul este plata pentu munca depusă nu pentru lamentări.

 2. Daca tu aduci in discutie pe un site educational chestiuni politice si apartenente la partide pentru a-ti justifica parerile, ai ajuns rau.Domnu’, domnu’, va reamintesc: aici Edupedu, nu opozitia in Parlament.Revino-ti!

 3. Ar trebui mediile încheiate cu notele de până acum sau și cu o singura nota iar în septembrie materia aia de 20% recuperata!Unii au cu ce sa participe la cursurile online alții nu au!Nu că nu vor!Asta trebuie să înțeleagă toată lumea!

 4. Poate o învață cineva și pe dna. Ministresă că nu poate da ordine părinților ce să facă cu aparatura proprie și ca acest ordin are acțiune doar asupra angajaților din subordine, nu și asupra părinților și elevilor. Oricum majoritatea profesorilor la reluarea cursurilor vor fi obligați să reia aproape totul, în special învățătorii care nu pot realiza predarea scrierii literelor on-line. Dar asa cum am fost obișnuiți cer fără sa ofere nimic, nici măcar soluții practice de predare. Ceea ce ei nu pot sa facă cer la alții. Deja clasic

 5. 1. Acest ordin este peste lege, in legea educatiei nationale nu exista IN ACEST MOMENT notiunea de predare / invatare / evaluare online! Ordinul trebuie sa fie subsecvent legii, adica sa aplice ce este in lege, nu sa faca adaugiri, sa vina deasupra ei!
  2. Invatamantul preuniversitar de stat este gratuit! Asta inseamna ca parintii NU POT FI OBLIGATI sa puna la dispozitia copiilor instrumente IT!
  3. Profesorii NU au fost instruiti sa predea online! Asta inseamna ca ceea ce se face acum se face dupa ureche! Unii pot sa faca bine, altii rau! Metodica didactica studiata de majoritatea profesorilor nu includea invatarea online!
  4. De cand toti profesorii sunt inarmati pana-n dinti cu toate minunile IT necesare predarii online, cu instrumente performante si fiabile, care sa faca fata la predarea zilnica timp de multe ore, pe o perioada mare de timp! De cand bunurile personale au devenit unelte de serviciu si prin ce lege? Au inceput rechizitionarile?

 6. Nu ma poate obliga nimeni sa am terminale si conexiune internet pentru lucrul de acasa, sa utilizez tehnologia- bun personal ca si cum ar fi de la angajator. E încălcată grav legislatia. Ne- a ajuns atatia ani cu fel de fel de abuzuri și mormane de hârtii.

    1. Și scrie în contract că trebuie să vă plătească fără să faceți nimic?
     Vă e frică să vă atingeți de calculatoare sau telefoane pentru a ține legătura cu copiii? Dacă faceți comentarii aici înseamnă că aveți internet și calculator/telefon.
     Calculatoarele și telefoanele pot fi folosite și pentru educație nu numai pentru a poasta pe facebook și a face comenzi online.
     Un copil din clasa pregătitoare se descurcă foarte bine pe zoom. Dvs. vă trebuie cursuri speciale?

     1. Nu știam că un copil din clasa pregătitoare preda cu ajutorul zoom.:))
      Dar in fine …că sa înțelegeți despre ce e vorba:imaginati-va că sunteți șofer de autobuz,nu pasager și de a doua zi va muta la pilotat avioane,specific iar,nu pasager.Ce ziceți?Aveți nevoie de cursuri?

     2. da , asa scrie , sa fim platiti fara sa facem nimic , si da , ne trebuiesc cursuri speciale care dureaza , in acest moment nu avem posibilitatea , 90% dintre noi.

   1. Preferam sa intram in somaj tehnic ca toata lumea ,dar decizia nu o putem lua noi ci guvernul si nu au facut acest lucru nu pentru ca le pasa de noi ci ca daca ne taiau noua salariile trebuiau sa si le taie si ei. Nu noi suntem miza , noi suntem momeala.

  1. Dar pe copii de ce îi “obligă” profesorii să utilizeze bunurile personale (calculator, imprimantă) pentru a prezenta la școală diverse proiecte? Nu credeți că exagerați? Dvs. dacă sunteți abuzați vă puteți apăra singuri. Copiii dacă îndrăznesc să deschidă gura sunt imediat catalogați: prost crescut, lipsă de respect sau mai rău.
   Aproape toate comentariile profesorilor de pe acest site sunt cu văicăreli, dispreț pentru părinții care îndrăznesc să fie nemulțumiți de activitatea și atitudinea cadrelor didactice.
   Sper că sunteți postac psd nu profesor.

    1. Copilul meu are profesori minunați, nimeni altu, și nu îi voi spune deocamdată că există și altfel de profesori.
     Sper în continuare că cei care se plâng mereu nu sunt profesori ci postaci.

     1. parinte dezamagit ce treaba are politicul , nu suntem in campanie electorala , nu cred ca conteaza partidul si politica intr-un astfel de site .
      O lume minunata in care vei gasi numai copii , o lume cu mult zambet si multe prostii (ale parintelui dezamagit) vom citi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inchidere scoli pe fondul crizei sanitare. Tot mai multe tari si regiuni europene au decis sa opreasca accesul elevilor in scoli.

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia, țară care raportează multe infectări în rândul elevilor și profesorilor / Alte zone – îngrijorate de elevii mari și studenții care merg la petreceri și cluburi de noapte

Unele țări și regiuni din Europa au început să închidă, temporar, școlile din cauza pandemiei de Covid-19 sau să asocieze mediul școlar cu noul val epidemic, contrar curentului produs după…
Vezi articolul

Gafe ale ministrului Deca, care vorbește despre „discipline importante“ în școală / De ce a păstrat titularizarea ca sistem de angajare „pe viață“ a profesorilor: Știm cu toții că din alte puncte de vedere profesia didactică nu atrage neapărat cei mai buni absolvenți

Gafe ale ministrului Educației Ligia Deca, care în încercarea de a explica de ce a păstrat în propriile proiecte de legi ale educației titularizarea ca sistem de angajare „pe viață“…
Vezi articolul

Două treimi dintre participanții la un sondaj online al Federației Asociațiilor de Părinți cred că școala fizică peste rata de infectare de 3 la mie este o decizie bună, iar 53% sunt de acord cu testarea non-invazivă a elevilor la revenirea la școală

Decizia de a menține școlile deschise pentru elevi peste rata de infectare de 3/1.000 de locuitori, adică în scenariul roșu, a fost una benefică pentru învățare, cred 68% dintre părinții…
Vezi articolul

Dotarea școlilor cu dispozitive TIC și mobilier, în valoare de aproape 1 miliard de euro, proiect criticat de Uniunea Profesorilor de Informatică: Nu sunt fonduri pentru formarea profesorilor, pentru mentenanța echipamentelor sau pentru laboranți / Banii nu ajung decât pentru jumătate din componentele prevăzute de legislație

Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR) critică, într-un comunicat remis sâmbătă EduPedu.ro, proiectul prin care școlile ar urma să primească un miliard de euro pentru dotarea cu mobilier și…
Vezi articolul