DOCUMENT Peste 30 de mii de profesori și debutanți candidează miercuri, la titularizare, pe un număr de posturi neanunțat de Ministerul Educației

4.028 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Adriana Neagoe
UPDATE Ministerul Educației vine cu precizarea că, la nivel național, sunt 4.030 de posturi scoase la concursul național de titularizare.
(Știrea inițială) Mâine, 29 iulie, se desfășoară concursul gigant de angajare în învățământ, numit titularizare. 30.113 de profesori și debutanți s-au înscris la examenul de titularizare, însă anul acesta Ministerul Educației nu a anunțat și posturile scoase la concurs, așa cum este obligată orice instituție publică să facă atunci când angajează și cum făcea același minister în toți anii trecuți.

Pentru a se angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată (adică pentru titularizare), candidații trebuie să obțină la examenul scris de mâine minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) – minimum nota 5 (cinci).

Concurs de titularizare: Comunicatul integral al Ministerului Educației:

29 iulie: proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare)

Mâine, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, constă în probă scrisă. Proba scrisă va începe la ora 9:00, în 123 de centre de concurs, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 30.113 candidați, dintre care 2.937 de candidați provin din promoția curentă.

Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere). În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Citește și:

4 comentarii
  1. Cunosc doi profesori titulari care de ani buni au câte o norma și jumătate fiecare . Oare mănâncă cu doua guri? Colegii noștri mai tineri, care au învățat toată vara, nu merita și ei sa mănânce o pâine?

  2. Sărmanii oameni, dar posturi tituarizabile sunt unul, cel mult doua pe materie. La noi în județ la multe discipline nu exista posturi deloc.

  3. S-au inscris și sunt bine pregătiți, dar sa scoată și directorii orele în ședințele publice . Acum doi ani, în scoala în care lucram erau trei titulari și fiecare avea 3 ore la plata cu ora, în total noua ore. (9 ore de limba română). Aceste ore nu erau scoase în ședințele publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scoaterea Informaticii de la BAC generează reacția dură a celor mai bune universități: scrisoare către Andronescu de la profesorii de Informatică din Consorțiul Universitaria

Scoaterea informaticii de la bacalaureat – așa cum prevede viziunea pe educație lansată de Ecaterina Andronescu – generează reacția dură a celor mai bune universități*. Profesorii de informatică din Universitatea…
Vezi articolul

Ploaie de promisiuni de la Guvern pentru profesori: două salarii brute în plus pe an, 5.000 de euro pentru profesorii de la sate și 6 salarii medii brute la pensionarea celor cu 30 de ani vechime

Într-un memorandum prezentat de Viorica Dăncilă la ședința de Guvern sunt prevăzute mai multe măsuri pentru care Guvernul și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ au semnat un acord. Edupedu.ro a…
Vezi articolul

Sica Șerban, profesoară la sat: Lecția mea din ultimul an a fost să profit de fiecare moment când sunt cu ei față în față, la clasă / Ar trebui făcute evaluări naționale la toate clasele, la finalul școlii online

Incidența de infectare scade tot mai mult, o parte a populației a fost deja imunizată și lucrurile par că încep, într-un final, să se îndrepte spre normal. Dacă revenirea la…
Vezi articolul